Rich-tulosraportit

Katso, mitkä rich-tulosten entiteetit Google löysi sivustoltasi

Katso, mitkä rich-tulokset Google löysi sivustoltasi, ja mahdolliset ongelmat, joita Googlella oli niitä jäsentäessä.

Sivustosi rich-tulosraportit löytyvät valikkopaneelin Parannukset-kohdasta. Kullekin rich-tulostyypille on oma raporttinsa.

Näet tiettyä rich-tulosten tyyppiä koskevan raportin vain, jos

Jos olet käyttänyt tuettua tyyppiä, mutta et näe raporttia omaisuudessasi, katso Puuttuvat rich-tulokset.

AVAA SEARCH CONSOLE

Rich-tulosten seuranta Search Consolessa – Google Search Console ‑koulutus

Tietoa datasta

Raportin luvut laskevat kohteet, eivät sivuja. Yhdellä sivulla voi olla useita strukturoidun datan kohteita.
Raportti kattaa vain näytteen hakemistoon lisätyistä sivuista, mutta otannan koko voi ajoittain muuttua.
Strukturoitua dataa muilla kuin hakemistoon lisätyillä sivuilla (myös vaihtoehtoisilla tai päällekkäisillä sivuilla) ei näytetä, eikä sitä lisätä Google-hakemistoon.

Yleinen käyttöopas

Kukin raportti näyttää rich-tulosten kohteet, ei sivuja (yhdellä sivulla voi olla useita saman- tai erityyppisiä strukturoidun datan kohteita).

Miten raporttia kannattaa tulkita

• Ihannetilanteessa virheellisten kohteiden määrän pitäisi olla 0. Virhe estää kohteen käytön Googlessa. Jos löydät virheitä, saat ohjeita niiden käsittelyyn alla olevasta Vianetsintä-osiosta.
  • Jos näet varoituksia (Paranna kohteen ulkoasua ‑taulukossa näkyvä arvo on suurempi kuin 0), ne eivät estä rich-tulostesi näyttämistä Google Haussa ja erikoisominaisuuksien käyttöä niiden yhteydessä, mutta ne voivat heikentää käyttökokemusta. Korjaa varoitusten virheet alla olevan Vianetsintä-osion mukaisesti.
  • Jos määrässä on odottamattomia piikkejä tai pudotuksia, voit selvittää niiden syyt alla olevan Vianetsintä-osion avulla.

Priorisoi ja korjaa rich-tuloksiin liittyviä ongelmia näin:

1. Avaa haluamasi rich-tulosraportin yhteenvetosivu, piilota varoitukset ja hyväksytyt kohteet suodattimien avulla ja keskity virheiden korjaamiseen.
  2. Korjaa virheet sen mukaan, kuinka moneen kohteeseen ne vaikuttavat:
    1. Jos virhekaaviossa esiintyy äkillinen nousu, katso, näkyykö vastaavaa kasvua taulukon virheriveissä.
    2. Korjaa ongelma sivustoltasi, testaa korjauksesi ja varmista, että korjaukset toimivat ja näkyvät käyttäjille. Virheiden tarkistaminen ‑kohdassa on lisätietoja eri työkaluista, joilla voit katsella strukturoidun datan kohteita ja ratkaista niihin liittyviä ongelmia.
    3. Palaa ongelman tietosivulle ja aloita vahvistusprosessi valitsemalla Vahvista korjaus. Prosessi voi kestää useita päiviä, ja sinulle ilmoitetaan sen etenemisestä sähköpostilla.
    4. Jos kaikki ongelman esiintymät on korjattu (jolloin korjaus hyväksytään), ongelman vaikutuspiirissä olevien kohteiden määräksi merkitään nolla ja ongelman tila päivitetään.
  3. Jatka virheiden korjaamista.
  4. Kun kaikki virheet on korjattu, palauta varoitukset näkyviin poistamalla suodatin ja korjaa varoitusten syyt halutessasi. Useimmat varoitukset koskevat strukturoidusta datasta puuttuvia valinnaisia omaisuuksia. Rich-tulokset voivat olla hyödyllisempiä sivustosi vierailijoille, jos niissä on enemmän tietoja.

Muita tehtäviä

Tietyn rich-tuloksen virheenkorjaus

Voit tarkistaa ja korjata strukturoidun datan virheet useilla eri työkaluilla:

• Virheen tietosivulla:
    1. Klikkaa taulukossa olevaa URL-osoitetta, niin näet strukturoidun datan koodin.
    2. Klikkaa URL-osoitteen vierestä tarkastuskuvaketta Search, niin voit käyttää URL-tarkastustyökalua, jolla saat tietoja virheistä, indeksointi- ja live-testituloksia sekä kuvakaappauksen.
  • Voit käyttää rich-tulosten testaustyökalua sivun testaukseen tai koodin testaukseen, muokkaamiseen ja uudelleentestaukseen suoraan selaimessa. Lähetä sivun URL-osoite testattavaksi tai kopioi ja liitä koodi työkaluun. Tämä on paras työkalu strukturoidun datan koodin virheenkorjaamiseen.
  • Voit tarkistaa sivustosi satunnaisen URL-osoitteen URL-tarkastustyökalulla. Työkalu myös arvioi kaiken sivulla olevan strukturoidun datan sekä sivun hakemistoon lisätyssä versiossa että liveversiossa. URL-tarkastustyökalu on paras tapa nähdä, onko Google löytänyt rich-tuloksen ja lisännyt sen hakemistoon ja pääseekö Google sivulle, joka sisältää rich-tuloksen (tätä vaaditaan, jotta rich-tulos voidaan lisätä hakemistoon).
Ratkaisuja äkilliseen virhemäärän kasvuun

Virhemäärän äkillisen kasvun tavallisin syy on, että olet muokannut useilla sivuilla käytössä olevaa mallia tavalla, joka aiheuttaa virheen.

Tarkista, johtuuko virhemäärien äkillinen kasvu siitä, että suuri määrä kohteita on siirtynyt vakavuusluokasta toiseen:

1. Jos huomaat virhemäärän kasvaneen äkillisesti, tarkista, ovatko määrät vastaavasti laskeneet toisessa tilaluokassa (varoitus tai hyväksytty).
  2. Jos löydät vastaavan laskun, varmista, että kasvu ja lasku liittyvät samoihin URL-osoitteisiin.
  3. Jos kohteet siirtyivät tilaluokasta toiseen, voit saada syyn selville tutkimalla virhemäärän äkillistä kasvua.

Suorita kyseisen ongelman vianetsintä keskittymällä esimerkkikohteen yksityiskohtiin ja tarkistamalla virheet yllä kuvatulla tavalla.

Puuttuvien rich-tulosten vianetsintä / rich-tulosten kokonaismäärän lasku

Alle on koottu joitakin syitä, joiden vuoksi rich-tuloksia ei välttämättä näy raportissa:

• Raportti ei vielä tue kaikkia rich-tulostyyppejä. Tutustu tuettuihin rich-tulostyyppeihin.
  • Vain hakemistoon lisättyjen sivujen rich-tulokset voidaan näyttää. Kaikkia sivustosi sivuja ei välttämättä indeksoida eri syistä johtuen. Erittäin suurilla sivustoilla voi näkyä merkittävä ero strukturoitua dataa sisältävien sivujen ja tämän raportin rich-tulosten määrässä. Jos sivuston rich-tulosten määrä laskee merkittävästi, katso, onko hakemistoon lisättyjen sivujen määrä laskenut vastaavasti.
  • Google ei ole vielä indeksoinut tiettyä sivua. Voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin Google indeksoi uudet tai päivitetyt sivut. Voit pyytää Googlea indeksoimaan URL-osoitteet uudelleen. Hakemistoon lisäämistä ei suoriteta välittömästi, ja lisäämispyynnön täyttäminen voi kestää viikon.
  • Google ei pääse sivulle. Selvitä URL-tarkastustyökalulla, pääseekö Google sivulle.
  • Strukturoidussa datassa voi olla niin vakava virhe, että Google ei luokittele kohdetta rich-tulokseksi. Käytä rich-tulosten testaustyökalua sivun tarkistamiseen (tarkista live-sivun URL-osoite sen sijaan, että kopioisit ja liittäisit strukturoidun datan koodin). Jos strukturoitua dataa löytyy, mutta sitä ei voitu jäsentää lainkaan, sen pitäisi näkyä jäsentämättömän strukturoidun datan raportissa.
  • Rich-tulosta ei ehkä tueta vielä sijainnissasi. Tarkista ohjeista, tuetaanko etsimääsi rich-tulostyyppiä sijainnissasi.
  • Kaavion kokonaismäärät voivat jättää pois joitakin sivuja. Tämä raportti kattaa vain osan sivuistasi, mutta otannan koko voi joskus muuttua.

Jos haluat selvittää, miksi rich-tulos ei sisälly raporttiin, toimi näin:

1. Selvitä URL-tarkastustyökalulla, onko sivu lisätty hakemistoon ja onko rich-tulos löydetty ja kelvollinen. Jos rich-tulos ei näy rich-tulossivulla, on todennäköistä, että sen sisältävää sivua ei ole lisätty hakemistoon tai rich-tuloksessa on kriittinen ongelma. URL-tarkastustyökalu paljastaa molemmat tilanteet.
  2. Jos sivua ei ole lisätty hakemistoon, korjaa sivu ja testaa se URL-tarkastustyökalun live-testillä. Kun ongelma on korjattu, pyydä hakemistoon lisäämistä uudelleen ja katso, ratkeaako ongelma.
  3. Jos ongelma johtuu virheellisestä rich-tuloskoodista, käytä koodinpätkään Rich-tulosten testiä ja korjaa koodi. Päivitä sitten sivullasi oleva koodi ja pyydä tarvittaessa hakemistoon lisäämistä uudelleen.
Yleisiä strukturoidun datan virheitä
Alla on lista raportissa näytettävistä yleisimmistä virheistä:
Virhe Kuvaus
Virheellinen URL-osoite omaisuudessa "omaisuuden nimi" Määritetyssä ominaisuudessa on virheellinen URL-osoite.
Puuttuva ominaisuus "ominaisuuden nimi" Pakollinen ominaisuus puuttuu.
Virheellinen kalorimuoto omaisuudessa "omaisuuden nimi" Kalorit-omaisuuden arvo on virheellinen.
Päivämäärä/aika ei ole ISO 8601 ‑muodossa omaisuudessa "ominaisuuden nimi" Määritetyssä omaisuudessa on virheellinen päivämäärän arvo. Päivämäärän on oltava ISO 8601 ‑muodossa.
Ominaisuuden "ominaisuuden nimi" arvo puuttuu Määritetyn ominaisuuden arvo on tyhjä.
Virheellinen arvo omaisuudessa "ominaisuuden nimi" Määritetyn ominaisuuden arvo on virheellinen.
Virheellinen merkkijonon pituus omaisuudessa "omaisuuden nimi" Määritetyn ominaisuuden merkkijonon arvo on liian pitkä tai lyhyt.
Virheellinen objektityyppi ominaisuudessa "ominaisuuden nimi" Määritetyn ominaisuuden strukturoidun datan objektityyppi on väärä.
Virheellinen arvon tyyppi ominaisuudessa "ominaisuuden nimi" Määritetyn ominaisuuden arvon tyyppi on väärä.
Tuntematon omaisuus "omaisuuden nimi" Olet määrittänyt strukturoidussa datassa tuntemattoman ominaisuuden.
Päällekkäinen ominaisuus "ominaisuuden nimi" Samassa objektissa on päällekkäisiä ominaisuuksia.
"Ominaisuus 1" tai "ominaisuus 2" on määritettävä Määritä vain yksi näistä kahdesta omaisuudesta.
"Ominaisuus 1", "ominaisuus 2" tai "ominaisuus 3" on määritettävä Määritä vain yksi näistä kolmesta ominaisuudesta.
Yleinen tunniste puuttuu (esim. isbn, mpn tai gtin) Sinun on ilmoitettava ainakin yksi seuraavista yleisistä tunnisteista, jolla tuotteesi erotetaan muista: gtin8, gtin13, gtin14, mpn tai isbn.
Omaisuuden "omaisuuden nimi" arvon on oltava positiivinen Ilmoitetun ominaisuuden arvon on oltava positiivinen luku.
Ominaisuudessa "ominaisuuden nimi" on virheellinen kokonaisluku Määritetyn ominaisuuden kokonaisluku on virheellinen.
Ominaisuudessa "ominaisuuden nimi" on virheellinen hinnan muoto Määritetyn ominaisuuden hinnan muoto on virheellinen.
Ominaisuudessa "ominaisuuden nimi" on virheellinen tuotteen saatavuuden arvo Tuotteen saatavuuden arvo on virheellinen.
Arvioit arvostelun, et kohdetta Arvioit kootun arvostelun, et kohdetta.
Arvosana-asteikkoa ei voi määrittää Emme ymmärrä ilmoittamaasi arvosana-asteikkoa.
Arviosta puuttuu pakolliset parhaat ja/tai huonoimmat arvot Arviosta puuttuu parhaat ja/tai huonoimmat arvot.
Arvion arvo on asteikon ulkopuolella Arvion arvo on asteikon ulkopuolella.
Arvostelussa on useita koottuja arvioita Arvostelussa on useita koottuja arvioita, mutta voit ilmoittaa vain yhden.
Useita arvosteluita, joista puuttuu aggregateRating Et ilmoittanut koottua arviota useiden arvostelujen yhteydessä.
Omaisuudessa "omaisuuden nimi" on sallitun alueen ulkopuolinen numero Omaisuuden numeroarvo on sallitun (tai määritetyn) alueen ulkopuolella.
Syntaksivirhe sivustolinkkien hakukentässä Sivustolinkkien hakukentän määrityksessä on yleinen syntaksivirhe.
Kohteen URL-osoitteessa ei määritellä yksilöllistä kyselyparametriä (Sivustolinkkien hakukenttä) Sivustolinkkien URL-mallissa on määrittämättömän kyselyarvon ongelmasta kertova merkkijono.
Ristiriitainen kyselyparametrin nimi kohteen URL-osoitteessa (Sivustolinkkien hakukenttä) Kyselymuuttujan nimi, jota käytetään target-kohdassa, eroaa query-input-kohdassa käytetystä muuttujan nimestä. Ongelma voi näyttää esimerkiksi tältä:
"target": "https://query.example.com/search?q={hakutermin_merkkijono}",
"query-input": "required name=oma_kysely"

Nimen on oltava sama q- ja query-input-kohdissa.
"target": "https://query.example.com/search?q={hakutermin_merkkijono}",
"query-input": "required name=hakutermin_merkkijono"
Kohteen URL:n verkkotunnus on verkkosivuston URL:n verkkotunnuksen ulkopuolella

(Sivustolinkkien hakukenttä) URL-osoitteiden juuriverkkotunnuksen on oltava sama target- ja url-kohdissa. Alla on esimerkkejä URL-osoitteista, jotka täsmäävät tai eivät täsmää:

• http://www.example.com ja http://example.comTäsmäävät
  • http://m.example.com ja http://query.example.comTäsmäävät
  • http://www.example.com ja http://example.fr.co – Eivät täsmää
  • http://www.example.com ja http://exaample.com – Eivät täsmää
Kohteen URL-osoite ei kelpaa (Sivustolinkkien hakukenttä) target-omaisuudessa on virheellinen URL-osoite.
Kohteen URL-osoitteessa ei ole HTTP:tä (Sivustolinkkien hakukenttä) target-omaisuudessa on virheellinen URL-osoite: sen on oltava http tai https.
Virhe sivustolinkkien hakukentän määritelmässä (Sivustolinkkien hakukenttä) Sivustolinkkien hakukentän määrityksessä on virhe.
Ominaisuuden "ominaisuuden nimi" enum-arvo on virheellinen Ominaisuuden arvo ei vastaa sallittuja numeroarvoja.
Tuntematon virhe Mikään yllä kuvatuista kategorioista ei vastaa virhettä.
Virheellinen tai ei tuettu @context-arvo

JSON-LD-merkinnän @context-attribuutissa määritetty arvo on kirjoitettu väärin, sitä ei tueta tai se ei koske kyseistä elementtiä. Tällä hetkellä Google tukee ainoastaan näitä arvoja:

• http://schema.org
  • http://schema.googleapis.com
  • http://gs1.org/voc
  • Aiempien arvojen https-muunnelmat ja muunnelmat, joiden lopussa on /

Google ei tue yksilöityjä etäyhteydellä ilmoitettuja JSON-LD-konteksteja, esim. http://example.com/schemas/custom_schema

Hyödyllisiä ohjeita ongelmatilanteisiin:

Raportin elementit

Tämä raportti sisältää yhteenvetosivun ja tietosivun:

1. Yhteenvetosivulla on kaavio, jossa näkyy sivustosi virheelliset ja hyväksytyt kohteet eri aikoina. Sivulla on myös taulukko, joka on ryhmitelty tilan ja kuvauksen yhdistelmän perusteella. Sivulla on taulukot kohteiden kriittisistä ja ei-kriittisistä ongelmista sekä linkki kaikkien hyväksyttyjen kohteiden luetteloon.
  2. Klikkaa taulukon riviä, niin näet lisätietoa kyseisen kategorian kohteista.

Raportin yhteenvetosivu

Raportin ylätasolla näytetään strukturoidun datan kohteet ja sivustollasi olevat tietyntyyppiset ongelmat.

Kaaviossa jokainen rich-tuloksen esiintymä merkitään sen mukaan, mikä on vakavin siihen vaikuttava ongelma. Jos kohteella on sekä virhe että varoitus, sen tilaksi määritetään Virhe. Kukin esiintymä lasketaan kaaviossa vain kerran.

Taulukot:

• Miksi kohteet ovat virheellisiä: Näyttää sivustosi kohteisiin vaikuttavat kriittiset ongelmat. Nämä ongelmat estävät Googlea käyttämästä strukturoidua dataa. Kohteeseen voi liittyä yksi tai useampi kriittinen ja ei-kriittinen ongelma.
  • Paranna kohteen ulkoasua: Näyttää ei-kriittiset ongelmat, jotka vaikuttavat sivustosi strukturoituun dataan.

Näet hyväksytyt kohteet, kun klikkaat yhteenvetosivulla olevan kaavion alta Katso dataa hyväksytyistä kohteista.

Jos haluat nähdä kaikki yhteen strukturoidun datan kohteeseen vaikuttavat ongelmat, katso Virheiden tarkistaminen.

Matalat rich-tulosten kokonaismäärät

Raportin kaaviossa näytetty kohteiden kokonaismäärä voi olla pienempi kuin sivustolla olevien kohteiden tiedetty kokonaismäärä eri syistä. Siksi hyväksyttyjen ja virheellisten kohteiden kokonaismäärä voi olla pienempi kuin Googlen tuntemien kohteiden määrä.

Jos haluat varmistaa, onko tietyn sivun kohteita löydetty (ja lisätty hakemistoon), tarkista sivu ja katso, onko se lisätty hakemistoon ja näkyvätkö rich-tuloskohteet Parannukset-osiossa.

Miksi ongelmien kokonaismäärä ylittää hyväksyttyjen ja virheellisten kohteiden summan

Taulukkoon merkitty ongelmakohtainen kokonaismäärä voi ylittää kaaviossa näkyvän hyväksyttyjen ja virheellisten kohteiden summan. Alla on kaksi esimerkkiä tämän syistä:
  • Jos kohteessa on kolme eri varoitusta, se esiintyy taulukossa kolme kertaa (kokonaismäärä on kolme), mutta varoitusvälilehdellä se katsotaan vain yhdeksi kohteeksi (kokonaismäärä on yksi).
  • Jos kohteessa on sekä virhe että varoitus (kaksi taulukkoriviä), se lasketaan virhevälilehdellä vain kerran. (Vain kohteen vakavin tilaluokitus otetaan huomioon.)

Ongelman tietosivu

Valitse yhteenvetosivun taulukosta ongelmarivi, niin näet kyseisen ongelman tietosivun. Ongelma voi vaikuttaa eri sivuilla oleviin rich-tuloksiin, useisiin samalla sivulla oleviin rich-tuloksiin tai useita kertoja samaan rich-tulokseen.

Ongelman tietosivu sisältää seuraavat tiedot:

Ongelman otsikko ja ohjelinkki
Lyhyt kuvaus ongelmasta ja Lue lisää ‑linkki, josta pääset katsomaan rich-tulostyyppiä koskevaa dokumentaatiota. Näet esimerkin ongelmasta klikkaamalla esiintymää Esimerkkejä-taulukosta, jolloin näet virheen korostettuna koodissa.
Tila
Ongelman vahvistuksen tila, jos vahvistus aloitettiin.
Havaittu ensimmäisen kerran
Päivä, jolloin ongelma havaittiin sivustollasi ensimmäisen kerran. Huom. Jos korjaat kaikki tietyntyyppiset ongelmat, mutta ongelma esiintyy 90 päivän kuluessa uudelleen, tässä kohdassa näkyy alkuperäinen havaitsemispäivä, ei uusimman esiintymisen päivämäärä.
Esimerkkejä
Luettelo rich-tuloksista, joihin ongelma vaikuttaa. On mahdollista, että esimerkeistä jätetään rivejä pois eri syistä, esimerkiksi jos ongelman esiintymät ovat tapahtuneet sivuston viimeisimmän indeksoinnin jälkeen tai jos esiintymät vaikuttavat yli tuhanteen kohteeseen (taulukossa on vain 1 000 riviä).
Kohteen nimi
Kohteen strukturoidun datan name-arvo.
Indeksoitu viimeksi
Ajankohta, jolloin ongelman sisältävä sivu indeksoitiin viimeksi.

Näet lisätietoja tietyllä sivulla olevasta ongelmasta valitsemalla sen esimerkkitaulukosta.

Klikkaa URL-osoitteen vierestä tarkastuskuvaketta Search, niin voit käyttää URL-tarkastustyökalua, jolla saat tietoja virheistä, indeksointi- ja live-testituloksia sekä kuvakaappauksen.

Raportin jakaminen

Voit jakaa ongelman tiedot kattavuus- tai parannusraportissa klikkaamalla sivulla olevaa Jaa-painiketta . Linkki antaa käyttöoikeuden vain nykyiseen ongelman tietosivuun sekä ongelmaan liittyviin vahvistushistoriasivuihin. Nämä ovat kaikkien nähtävillä, joilla on linkki. Se ei anna resurssillesi muiden sivujen käyttöoikeutta tai jaetulle käyttäjälle oikeutta suorittaa mitään toimia verkko-omaisuudessasi tai tililläsi. Voit peruuttaa linkin milloin tahansa poistamalla tämän sivun jakamisen käytöstä.

Raporttidatan vieminen

Monissa raporteissa on vientipainike , jolla voit viedä raporttidatan. Sekä kaavio- että taulukkodata viedään. Raportin arvot ~ tai - (ei saatavilla / ei ole numero) näkyvät nollina ladatussa datassa.

Korjausten vahvistaminen

Korjattuasi tietyn ongelman kaikki esiintymät sivustollasi voit pyytää Googlea vahvistamaan korjaukset. Jos kaikki havaitut esiintymät on korjattu, ongelmataulukossa näkyvä esiintymien määrä laskee nollaan ja siirretään taulukon loppuun.

Vahvistamisen hyödyt

Kun kerrot Googlelle, että olet korjannut kaikki tiettyyn ongelmatilaan tai ‑kategoriaan liittyvät ongelmat, tapahtuu seuraavaa:

• Saat sähköpostilla ilmoituksen, kun Google on vahvistanut korjauksesi kaikissa URL-osoitteissa tai jos Google on löytänyt ongelman muita esiintymiä.
  • Voit seurata Googlen etenemistä korjausten vahvistamisessa ja nähdä lokin kaikista tarkistettavista sivuista sekä kunkin URL-osoitteen korjaustilan.

Tietyn sivustolla olevan ongelman korjaaminen ei ole välttämättä tarpeellista. Esimerkiksi robots.txt:n estämät URL-osoitteet on todennäköisesti estetty tarkoituksella. Päätä, miten haluat ratkaista kunkin ongelman.

Ongelmia voi myös korjata ilman vahvistusta. Google päivittää esiintymien määrän aina indeksoidessaan sivun, jolla on tunnettuja ongelmia, riippumatta siitä, pyysitkö erikseen korjauksen vahvistusta.

Ammattilaisvinkki: vahvista korjaukset sivustokartan mukaan
Voit nopeuttaa korjauspyyntöä luomalla ja lähettämällä sivustokartan, joka sisältää vain tärkeimmät sivusi. Suodata sitten raportti sivustokartan mukaan ennen kuin pyydät korjausta. Jos vahvistuspyyntö koskee vain osaa sivustosi URL-osoitteista, joihin ongelma vaikuttaa, se voi olla nopeampi käsitellä kuin pyyntö, joka sisältää kaikki sivustosi ongelmalliset URL-osoitteet.

Vahvistuksen aloittaminen

Näin voit kertoa Search Consolelle, että olet korjannut ongelman:

1. Korjaa kaikki ongelman esiintymät sivustollasi. Jos ohitit korjauksen, vahvistus keskeytetään Googlen löytäessä ongelmasta jäljellä olevan esiintymän.
  2. Avaa korjatun ongelman tietosivu. Klikkaa ongelmaa raportin ongelmalistalta.
    • ⚠️ Jos suodatat raportin tietyn sivustokartan mukaan, vahvistus koskee vain kohteita, jotka ovat sivustokartassa silloin, kun pyydät vahvistusta. Tämä saattaa olla tarkoituksellista, tai sitten ei. Sinun on joka tapauksessa hyvä olla siitä tietoinen.
  3. Klikkaa Vahvista korjaus. Älä klikkaa Vahvista korjaus uudelleen, ennen kuin vahvistus on onnistunut tai epäonnistunut. Lue, miten Google tarkistaa korjaukset.
  4. Voit seurata vahvistuksen etenemistä. Vahvistus kestää yleensä noin kaksi viikkoa, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää kauemmin, joten arvostamme kärsivällisyyttäsi. Saat ilmoituksen, kun vahvistus onnistuu tai epäonnistuu.
  5. Jos vahvistus epäonnistuu, voit klikata ongelman tietosivulta Näytä tiedot, niin näet virheellisen sivun URL-osoitteen. Korjaa tämä sivu, vahvista korjaus kaikissa URL-osoitteissa, joiden tila on Odottaa, ja aloita vahvistus uudelleen.

Milloin URL-osoitteeseen tai kohteeseen liittyvä ongelma katsotaan korjatuksi?

URL-osoitteeseen tai kohteeseen liittyvä ongelma merkitään korjatuksi, kun toinen seuraavista ehdoista täyttyy:

• Ongelmaa ei enää löydy sivulta URL-osoitteen indeksoinnin yhteydessä. AMP-tagivirheen kohdalla tämä voi tarkoittaa, että tagi on korjattu tai poistettu (jos tagi ei ole pakollinen). Vahvistusyrityksen aikana URL-osoitteen kohdalla lukee Hyväksytty.
  • Jos sivu ei ole Googlen käytettävissä (se on poistettu, merkitty noindex-tagilla, vaatii todennusta tms.), ongelma katsotaan korjatuksi kyseisen URL-osoitteen osalta. Vahvistusyrityksen aikana sen vahvistuksen tila on Muu.

Ongelman elinkaari

Ongelman elinkaari alkaa, kun siitä havaitaan sivustolla ensimmäinen esiintymä, ja päättyy, kun viimeisimmän esiintymän korjausmerkinnästä on kulunut 90 päivää. Jos ongelma ei toistu 90 päivän kuluessa, se poistuu taulukosta.

Ongelman ensimmäisen havainnon päiväys määrittyy hetkestä, kun ongelma ensin havaittiin sen elinkaaressa, ja se pysyy muuttumattomana. Joten:

• Jos ongelman kaikki esiintymät on korjattu mutta 15 päivän kuluttua ilmenee uusi esiintymä, ongelma merkitään avoimeksi. Ensimmäisen havainnon päivämäärä säilyy alkuperäisenä.
  • Jos sama ongelma esiintyy uudelleen 91 päivän kuluttua esiintymän korjaamisesta, edellinen ongelma on jo suljettu. Tällöin uusi esiintymä tallennetaan uutena ongelmana ja ensimmäisen havainnon päivämääräksi asetetaan uusi havainnon päivä.
Vahvistusprosessi

Alla kuvataan, mitä tapahtuu, kun valitset Vahvista korjaus ‑valinnan ongelman tarkistamiseksi. Prosessi voi kestää useita päiviä tai pidempään, ja saat sähköpostitse ilmoituksia sen edistymisestä.

1. Kun valitset Vahvista korjaus, Search Console tarkistaa muutaman sivun välittömästi.
    • Jos nykyinen esiintymä on yhdelläkin näistä sivuista, vahvistus lopetetaan eikä vahvistuksen tila muutu.
    • Jos ongelmaa ei löydy esimerkkisivuilta, vahvistus jatkuu tilassa Aloitettu. Jos vahvistuksen aikana löytyy muita, erillisiä ongelmia, ne lasketaan mukaan toiseen ongelmatyyppiin. Vahvistus jatkuu.
  2. Search Console käy läpi kaikki tunnetut URL-osoitteet, joita ongelma koskee. Uudelleenindeksointijonoon ei lisätä koko sivustoa vaan ainoastaan URL-osoitteet, joilla on ongelman tunnettuja esiintymiä. Search Console tallentaa kaikkien tarkastettujen URL-osoitteiden tiedot vahvistushistoriaan, johon pääsee ongelman tietosivun kautta.
  3. Kun URL-osoite tarkistetaan:
    1. Jos ongelmaa ei löydy, esiintymän vahvistuksen tilaksi muutetaan Hyväksytty. Jos tämä on ensimmäinen vahvistuksen aikana tarkistettu esiintymä, ongelman vahvistuksen tilaksi muutetaan Hyvältä näyttää.
    2. Jos URL-osoitetta ei enää löydy, esiintymän vahvistuksen tilaksi vaihtuu Muu (tämä ei ole virhetila).
    3. Jos ongelma on edelleen olemassa, ongelman tilaksi muutetaan Hylätty ja vahvistus päättyy. Jos kyseessä on tavallisen indeksoinnin aikana löytynyt uusi sivu, se katsotaan nykyisen ongelman yhdeksi esiintymäksi.
  4. Kun ongelmaan liittyvät URL-osoitteet on tarkistettu ja ongelma on korjattu, ongelman tilaksi muutetaan Hyväksytty. Vaikka kaikki esiintymät on korjattu, ongelman vakavuusaste ei muutu (Virhe tai Varoitus), vaan vain ongelmaan liittyvien kohteiden määrä (0).

Google voi havaita ongelman korjattuja esiintymiä, vaikka et aloittaisi vahvistusta. Jos Google havaitsee, että ongelman kaikki esiintymät on korjattu normaalin indeksoinnin aikana, ongelman määräksi ilmoitetaan raportissa nolla.

Uudelleenvahvistus

⚠️ Odota vahvistusjakson valmistumista ennen uuden pyytämistä, vaikka olisit korjannut osan ongelmista nykyisen jakson aikana.

Näin voit aloittaa epäonnistuneen vahvistuksen uudelleen:

1. Siirry epäonnistuneen vahvistuksen lokiin: Avaa epäonnistuneen vahvistuksen ongelman tietosivu ja valitse Näytä tiedot.
  2. Klikkaa Aloita uusi vahvistus.
  3. Vahvistaminen alkaa uudelleen kaikissa URL-osoitteissa, joiden tila on Odottaa tai Epäonnistui. Myös mahdollisten uusien, tavallisen indeksoinnin jälkeen havaittujen esiintymien korjaus vahvistetaan. Hyväksytty- tai Muu-merkittyjä URL-osoitteita ei tarkisteta uudelleen.
  4. Vahvistus kestää yleensä noin kaksi viikkoa, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää kauemmin, joten arvostamme kärsivällisyyttäsi.

Vahvistuksen etenemisen näkeminen

Jos haluat nähdä nykyisen vahvistuspyynnön etenemisen, tai jos viimeisen vahvistuspyynnön historia ei edisty:

1. Avaa ongelman tietosivu. Avaa ongelman tietosivu klikkaamalla päätietosivun ongelmariviä.
  2. Avaa pyynnön vahvistussivu klikkaamalla Näytä tiedot.
    • Pyynnössä mainittujen URL-osoitteiden esiintymän tila näkyy taulukossa.
    • Esiintymätila koskee tutkimaasi ongelmaa. Yhden sivun ongelman tila saattaa olla Hyväksytty, mutta saman sivun muiden ongelmien tila voi olla Hylätty, Odottaa tai Muu.
    • AMP-raportissa ja sivun hakemistoraportissa vahvistushistoriasivun merkinnät on ryhmitelty URL-osoitteiden mukaan.
    • Mobiilikäytettävyys- ja Rich-tulokset-raporteissa kohteet ryhmitellään URL-osoitteen ja strukturoidun datakohteen yhdistelmän perusteella (kohteen nimiarvon mukaisesti).
Vahvistuspyynnön tila

Ongelman vahvistuksen tilat ovat seuraavat:

• Ei aloitettu: Vähintään yksi ongelman esiintymä ei ole koskaan saanut vahvistuspyyntöä.
    Seuraavat vaiheet:
    1. Klikkaa ongelmaa nähdäksesi lisätietoja virheestä. Tarkasta sivut yksitellen nähdäksesi esimerkkejä ongelmasta verkossa olevilla sivuilla.
    2. Klikkaa tietosivun Lisätietoja-painiketta, niin näet ongelman tiedot.
    3. Klikkaa taulukon esimerkkiriviä lukeaksesi lisätietoja tietystä virheestä.
    4. Korjaa sivut ja aloita vahvistus klikkaamalla Vahvista korjausVahvistus kestää yleensä noin kaksi viikkoa, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää kauemmin, joten arvostamme kärsivällisyyttäsi.
  • Aloitettu: Olet käynnistänyt vahvistusyrityksen, eikä ongelman jäljellä olevia esiintymiä ole vielä löydetty.
    Seuraava vaihe: Vahvistuksen edetessä Google lähettää ilmoituksia, joissa on tarvittaessa myös toimintaohjeet.
  • Hyvältä näyttää: Olet käynnistänyt vahvistusyrityksen, ja kaikki tähän mennessä tarkastetut ongelman esiintymät on korjattu.
    Seuraava vaihe: Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Vahvistuksen edetessä Google lähettää ilmoituksia, joissa on myös toimintaohjeet.
  • Hyväksytty:Yhtään ongelman tunnettua esiintymää ei enää löydy (tai kyseinen URL-osoite ei ole enää käytettävissä). Tähän tilaan pääsee vain valitsemalla Vahvista korjaus (jos esiintymiä poistuu ilman vahvistuspyyntöä, tilaksi muutetaan –).
    Seuraava vaihe: Ei vaadi muita toimia.
  • –: Google havaitsi, että ongelma on korjattu kaikkien URL-osoitteiden osalta, vaikket aloittanut vahvistusta.
    Seuraava vaihe: Ei vaadi muita toimia.
  • Hylätty: Ongelma on Vahvista-valinnan jälkeen edelleen tietyllä osalla sivuista.
    Seuraavat vaiheet: Korjaa ongelma ja aloita vahvistus uudelleen.
Esiintymän vahvistuksen tila

Vahvistuspyynnön jälkeen ongelman jokaiselle esiintymälle määritellään jokin seuraavista vahvistuksen tiloista:

• Odottaa: Vahvistusjonossa. Tämä esiintymä oli sivulla Googlen edellisen tarkistuksen aikana.
  • Hyväksytty: [Ei käytettävissä kaikissa raporteissa] Ongelman esiintymää ei enää löytynyt Googlen tarkistuksessa. Tämä tila voidaan saavuttaa vain valitsemalla ongelman esiintymän kohdalta Vahvista.
  • Hylätty: Google löysi edelleen ongelman esiintymän. Tämä tila voidaan saavuttaa vain valitsemalla ongelman esiintymän kohdalta Vahvista.
  • Muu: [Ei käytettävissä kaikissa raporteissa] Google ei saanut yhteyttä esiintymän URL-osoitteeseen tai (strukturoidun datan tapauksessa) ei enää löytänyt kohdetta sivulta. Tämä on sama kuin Hyväksytty.

Huomaa, että saman URL-osoitteen eri ongelmien tilat voivat poiketa toisistaan. Jos esimerkiksi tietyllä sivulla on ongelmat X ja Y, X:n vahvistuksen tila voi olla Hyväksytty ja samalla sivulla olevan Y-ongelman vahvistuksen tila voi olla Odottaa.