Sivuston tietojen poistaminen Googlesta

Näin voit poistaa omistamasi sivuston tiedot Googlen hakutuloksista. "Omistamasi" sivusto tarkoittaa sivustoa, jolla voit muokata kaikkea sisältöä.

Jos et omista sivustoa, jolla tiedot ovat:

Jos sisältö on omalla verkkosivustollasi, voit tehdä lisätoimenpiteitä sen poistamiseksi sekä sivustolta että Google-hakutuloksista.

1. Selvitä, millä sivuilla tiedot ovat
    • Mihin verkkosivuston kansioihin tai aliverkkotunnuksiin (URL-osoitemallit) tiedot liittyvät?
    • Onko kyseessä vain yksi URL-osoite? Jos useita URL-osoitteita, onko sinulla luettelo kaikista URL-osoitemalleista?
    • Varmista, että käyttämäsi URL-osoite on oikea.
  2. Poista tiedot Googlesta
    • Jos olet vahvistanut sivuston omistajuuden Search Consolen kautta, voit poistaa sivun saman tien Google Hausta Poistot-työkalulla. Varmista kuitenkin, että estät tai poista tiedot myös varsinaiselta sivulta, sillä työkalu poistaa sivut Google Hausta vain väliaikaisesti. Poistetut sivut saattavat näkyä myöhemmin hakutuloksissa, jos verkkosivustolle ei ole tehty muutoksia. Tutustu työkalun ohjeisiin perusteellisesti, jotta osaat poistaa sivuja, hakemistoja tai kokonaisia sivustoja. Jos olet poistanut tiedot sivustolta, voit vain tyhjentää välimuistin. Muussa tapauksessa poista välimuistin lisäksi myös sivuston vaikutuspiirissä olevat sivut.
  3. Poista tiedot sivustolta
    1. Varmista, että sivustoa hallinnoivilla henkilöillä on muutosten tekemiseen tarvittavat oikeudet.
    2. Poista tai estä tiedot sopivalla tavalla:
      1. Poista tiedot sivulta [Turvallisin].
      2. Edellytä kirjautumista.
      3. Estä sivuja Googlesta noindex-koodin avulla tai estä kuvia Googlesta robots.txt-tiedoston avulla.
      4. Lue lisää URL-osoitteiden estämisestä.
  4. Tietojen näkymisen estäminen jatkossa
    • Suorita säännöllisesti pistokokeita sivuston site:-hakuoperaattoria käyttäville tiedoille. Esimerkki: site:example.com <yksityinen tunnus tähän>
    • Varmista, että henkilökohtaisten käyttäjätietojen käsittelijät osaavat estää hakukoneita löytämästä näitä tietoja sivustolla sekä tuntemattomia henkilöitä pääsemästä niihin käsiksi.