Search Consolen peruskäyttö sivustojen omistajille

Jos olet Search Consolen kevytkäyttäjä (sivusto ei ole osa yrityksen toimintaa, vaan se vain kuvailee yritystä), tässä on vinkkejä Search Consolen käyttöön:

Päivittäin…

Rentoudu – Kun olet rekisteröitynyt Search Consoleen, saat sähköpostia, jos verkkosivustollasi tapahtuu jotain epätavallista. Epätavallisia tapahtumia ovat esimerkiksi merkit siitä, että sivustosi on hakkeroitu, ja Googlen kohtaamat ongelmat sivustosi indeksoinnissa tai hakemistoon lisäämisessä. Lähetämme sinulle sähköpostia, jos havaitsemme, että sivustosi rikkoo Googlen haun laatusääntöjä.

Huom. Sovelluksen todentamisen jälkeen kestää jonkin aikaa, ennen kuin dataa alkaa kertyä Search Console ‑raportteihin. Ilmoitamme sinulle, kun dataa on saatavilla.

Kuukausittain…

Tarkista kuukausittain Search Consolen hallintapaneeli. Yleiskatsaus on helpoin tapa tarkistaa sivuston tilanne nopeasti:

• Varmista, ettei virheiden määrä sivustollasi ole kasvanut.
  • Tarkista, onko klikkausmäärissä epätavallisia pudotuksia. Huomaa, että viikoittaiset pudotukset esimerkiksi viikonloppujen kohdalla tai pudotukset tai kasvupiikit lomien aikaan ovat normaaleja.
Jos sinulla on kysyttävää raportin tulkitsemisesta, saat lisätietoja klikkaamalla sivun yläreunan ohjepainiketta Ohje. Katso luettelo raporteista ja niiden käyttötarkoituksista.

AVAA HALLINTAPANEELI

Sisällön muuttuessa…

Tarkista Search Console aina tehdessäsi tärkeitä muutoksia sivustollesi, niin näet, kuinka sivustosi käyttäytyy Google Haussa.

Uuden sisällön lisääminen sivustolle:

Uusien sivustojen lisääminen:

Jos muutat sivustosi verkkotunnuksen nimen:

Sivun poistaminen hakutuloksista: