Google vragen je URL's opnieuw te crawlen

Als je onlangs een pagina aan je site hebt toegevoegd of wijzigingen op een pagina hebt aangebracht, kun je Google vragen de pagina opnieuw te indexeren via een van de hier genoemde methoden.

Algemene richtlijnen

• Het crawlproces kan enkele dagen tot enkele weken in beslag nemen. Wees geduldig en volg de voortgang via het rapport Indexeringsstatus of de URL-inspectietool.
  • Alle methoden die hier worden beschreven, hebben ongeveer dezelfde reactietijd.
  • Er geldt een quotum voor het indienen van afzonderlijke URL's.
  • Als je meerdere keren een nieuwe crawl aanvraagt voor dezelfde URL of sitemap, wordt deze niet sneller gecrawld.

Methoden voor crawlverzoeken

De URL-inspectietool gebruiken (een klein aantal URL's)

Gebruik de URL-inspectietool om een crawl van afzonderlijke URL's aan te vragen. Als je een groot aantal URL's hebt, dien je een sitemap in.

Een URL indienen bij de index:

1. Lees de algemene richtlijnen hierboven.
  2. Controleer de URL met de URL-inspectietool.
  3. Selecteer Indexering aanvragen. De tool voert een live test voor de URL uit om te zien of er duidelijke indexeringsproblemen zijn. Als dit niet het geval is, wordt de pagina in de wachtrij geplaatst voor indexering. Als de tool problemen met de pagina vindt, moet je proberen ze op te lossen.

Opmerking: Het aanvragen van een crawl garandeert niet dat de pagina onmiddellijk of überhaupt wordt opgenomen. Onze systemen geven prioriteit aan de snelle opname van nuttige content van hoge kwaliteit.

Een sitemap indienen (veel URL's in één keer)

Een sitemap is een belangrijke manier waarop Google URL's op je site kan ontdekken. Een sitemap kan ook extra metadata bevatten over alternatieve taalversies en video-, afbeeldings- of nieuwsspecifieke pagina's. Meer informatie over het maken van een sitemap.

Als je je sitemap niet hebt gewijzigd sinds de laatste keer dat Google deze heeft gecrawld, heeft het opnieuw indienen van de sitemap geen extra voordeel. Als je pagina's in de sitemap hebt geüpdatet, markeer je ze met <lastmod>.

Hier volgen de verschillende manieren waarop je Google op de hoogte kunt stellen van je sitemap:

• Dien een sitemap in via het rapport Sitemaps.
  • Gebruik de ping-tool. Stuur een GET-verzoek via je browser of de opdrachtregel naar dit adres, waarbij je de volledige URL van de sitemap opgeeft. Zorg dat het sitemapbestand toegankelijk is:
      http://www.google.com/ping?sitemap=<full_URL_of_sitemap>
    Voorbeeld:
      http://www.google.com/ping?sitemap=https://example.com/sitemap.xml
  • Voeg de volgende regel op een willekeurige plek in je robots.txt-bestand in, waarmee je het pad naar de sitemap opgeeft. We vinden de sitemap dan als we je site weer crawlen:
        Sitemap: http://example.com/my_sitemap.xml