Google vragen je URL's opnieuw te crawlen

Als je onlangs een pagina aan je site hebt toegevoegd of wijzigingen op een pagina hebt aangebracht, kun je Google vragen de pagina (opnieuw) te indexeren via een van de hier genoemde methoden.

Algemene richtlijnen

• Het crawlproces kan enkele dagen tot enkele weken in beslag nemen. Wees geduldig en volg de voortgang via het rapport Indexeringsstatus of de URL-inspectietool.
  • Alle methoden die hier worden beschreven, hebben ongeveer dezelfde reactietijd.
  • Er geldt een quotum voor het indienen van afzonderlijke URL's.
  • Als je meerdere keren een nieuwe crawl aanvraagt voor dezelfde URL of sitemap, wordt deze niet sneller gecrawld.

Methoden voor crawlverzoeken

De URL-inspectietool gebruiken

Met de URL-inspectietool kun je afzonderlijk URL's verzenden naar de Google-index. Houd er rekening mee dat als je een groot aantal URL's hebt, je een sitemap moet verzenden.

Een URL naar de index verzenden:

1. Controleer de URL met de URL-inspectietool.
    2. Selecteer Indexering aanvragen. De tool voert een live test voor de URL uit om te zien of er duidelijke indexeringsproblemen zijn. Als dit niet het geval is, wordt de pagina in de wachtrij geplaatst voor indexering. Als de tool problemen met de pagina vindt, moet je proberen ze op te lossen.
    Een sitemap verzenden

Een sitemap is een belangrijke manier waarop Google URL's op je site kan ontdekken. Een sitemap kan ook extra metadata bevatten over alternatieve taalversies en video-, afbeeldings- of nieuwsspecifieke pagina's. Meer informatie over het maken van een sitemap.

Hier volgen de verschillende manieren waarop je Google kunt vragen je sitemap te indexeren:

• Verzend een sitemap via het rapport Sitemaps.
    • Gebruik de ping-tool. Stuur een GET-verzoek via je browser of de opdrachtregel naar dit adres, waarbij je de volledige URL van de sitemap opgeeft. Zorg ervoor dat het sitemapbestand toegankelijk is:
        http://www.google.com/ping?sitemap=<full_URL_of_sitemap>
      Voorbeeld:
        http://www.google.com/ping?sitemap=https://example.com/sitemap.xml
    • Voeg de volgende regel op een willekeurige plek in je robots.txt-bestand in, waarmee je het pad naar de sitemap opgeeft. We vinden de sitemap dan wanneer we site weer crawlen:
          Sitemap: http://example.com/my_sitemap.xml