Mikä Search Console on?

Haluatko löytyä helpommin verkosta? Me voimme auttaa.

Google Search Console on Googlen maksuton palvelu, jonka avulla voit seurata ja ylläpitää sivustosi näkymistä Google-hakutuloksissa. Sivustosi näytetään Googlen hakutuloksissa, vaikka et hankkisi Search Consolen tiliä, mutta työkalut voivat auttaa sinua ymmärtämään Googlen tapaa nähdä sivustosi ja optimoimaan sivustosi näkyminen tuloksissa.

Avaa Search Console

Miksi Search Consolea kannattaa käyttää?

Voit seurata sivustosi näkymistä Googlen hakutuloksissa:

• Varmista, että Google voi käyttää sisältöjäsi.
  • Toimita uudet sisällöt indeksoitavaksi ja poista sisällöt, joiden et halua näkyvän hakutuloksissa.
  • Luo ja seuraa sisältöjä, jotka tuottavat visuaalisesti houkuttelevia hakutuloksia.
  • Ylläpidä sivustoasi tavalla, joka häiritsee hakutuloksissa näkymistä mahdollisimman vähän.
  • Seuraa ja ratkaise haittaohjelma- ja roskasisältöongelmia, jotta sivustosi pysyy turvallisena.

Selvitä, miten Google-haku – ja muu maailma – näkee sivustosi:

• Mitkä hakukyselyt johtavat sivustosi näkymiseen hakutuloksissa?
  • Tuovatko jotkin kyselyt enemmän kävijöitä sivustoosi kuin muut?
  • Näytetäänkö tuotteidesi hinnat, yrityksen yhteystiedot tai tapahtumat monipuolisissa hakutuloksissa?
  • Mitkä sivustot sisältävät linkkejä verkkosivustoosi?
  • Näkyykö mobiilisivustosi oikein mobiililaitteilla hakuja tekeville käyttäjille?

Kenen tulisi käyttää Search Consolea?

Kaikkien, joilla on verkkosivusto! Asiantuntijoista tavallisiin käyttäjiin, pioneereista vasta-alkajiin, Search Consolesta on hyötyä kaikille.

• Tehtäviä delegoivat yrittäjät.  Vaikka et uskoisi osaavasi käyttää Search Consolea, sinun kannattaa tutustua palveluun ja sen toiminnan perusteisiin. Voit esimerkiksi palkata verkkovastaavan tai markkinointiasiantuntijan, joka voi muokata verkkosivustoasi Search Consolen avulla. Tässä tapauksessa voitte yhdessä varmistaa, että voit käyttää ja hallita kaikkia verkkosivustosi raportteja. Lisäksi suosittelemme hankkimaan mahdollisimman paljon tietoa sivustosi näkymisestä hakutuloksissa, jotta voit tehdä parempia liiketoimintapäätöksiä sivustosi suhteen.

• SEO-asiantuntija tai markkinoija. Jos olet erikoistunut verkkomarkkinointiin, Search Console auttaa seuraamaan sivustosi liikennettä, parantamaan sijoitusta ja tekemään oikeita ratkaisuja sivuston hakutulosten näkymisen suhteen. Voit käyttää Search Consolea apuna teknisten päätösten tekemisessä ja tarkkojen markkinointianalyysien suorittamisessa yhdessä muiden Google-työkalujen, kuten Analyticsin, Google Trendsin ja AdWordsin kanssa.

• Sivuston ylläpitäjä. Sivuston ylläpitäjän tulee huolehtia sivuston toiminnasta. Search Consolen avulla on helppoa seurata ja jopa korjata palvelinvirheitä, sivuston kuormitusta ja tietoturvaongelmia, kuten hakkerointia ja haittaohjelmia. Voit myös varmistaa, että sivuston ylläpitotoimet tai muutokset eivät haittaa sivuston näkymistä hakutuloksissa.

• Verkkokehittäjä. Jos kirjoitat itse sivustosi sisältömerkinnät tai lähdekoodin, Search Console auttaa ratkaisemaan yleiset merkintävirheet, kuten jäsenneltyjen tietojen virheet.

• Sovelluskehittäjä. Jos omistat sovelluksen, haluat nähdä miten mobiilikäyttäjät löytävät sovelluksesi käyttämällä Google-hakua. Search Consolen avulla voit integroida sovelluksesi saumattomasti verkkoympäristöön. Lisätietoja