Een verificatiemethode kiezen

Verify ownership of your site in Google Webmaster Tools

Omdat privacy belangrijk is voor Google, moeten we zeker weten dat u de eigenaar bent van een site voordat we u bepaalde informatie over uw site laten zien of u de mogelijkheid geven onze tools te gebruiken. Verificatie heeft geen invloed op de prestaties van uw site in de zoekresultaten van Google.

Uw site verifiëren

U kunt op verschillende manieren verifiëren dat u de eigenaar van een site bent:

• Een metatag toevoegen aan uw startpagina (waarmee u bewijst dat u toegang heeft tot de bronbestanden). Als u deze methode wilt gebruiken, moet u de HTML-code van de pagina's op uw site kunnen bewerken.
  • Een HTML-bestand met de naam die u opgeeft, uploaden naar uw server. Als u deze methode wilt gebruiken, moet u nieuwe bestanden naar uw server kunnen uploaden.
  • Verifiëren via uw domeinnaamprovider. Als u deze methode wilt gebruiken, moet u kunnen inloggen bij uw domeinnaamprovider (bijvoorbeeld GoDaddy.com of netwerksolutions.com) of hostingprovider en een nieuw DNS-record toevoegen.
  • De Google Analytics-code toevoegen die u gebruikt om uw site bij te houden. Als u deze optie wilt gebruiken, moet u als beheerder aan het Google Analytics-account zijn toegevoegd en moet de trackingcode het nieuwe asynchrone codefragment bevatten.

Webmasterhulpprogramma's van Google controleert of de opgegeven tag, record of code of het gespecificeerde bestand aanwezig is. Als dit zo is, beschouwen we u als de eigenaar van de site en worden er sitedetails aan u weergegeven.

Als u Webmasterhulpprogramma's gebruikt via een webhost, is uw site al geverifieerd en is al uw informatie al voor u beschikbaar.

Als u een nieuwe site heeft gemaakt met behulp van Google Sites, wordt die site nu als geverifieerd weergegeven in Webmasterhulpprogramma's. (Uw site moet zijn gemaakt met hetzelfde Google-account als u gebruikt voor Webmasterhulpprogramma's.) Als uw site niet wordt weergegeven op de startpagina van Webmasterhulpprogramma's, klikt u op Een site toevoegen. Uw site wordt toegevoegd en wordt automatisch geverifieerd. Oudere sites worden echter niet automatisch geverifieerd en moeten worden geverifieerd met de metatagmethode.