Bekræft ejerskabet af dit website

Hvad er bekræftelse?

Bekræftelse er processen, hvor du skal bevise, at du ejer det website eller den app, som du hævder at eje. Vi er nødt til at bekræfte ejerskabet, da du som bekræftet ejer af et website eller en app har adgang til de private data i Google Søgning og kan være med til at bestemme, hvordan Google Søgning gennemgår dem.

Hvad er en ejendom?

En ejendom i Search Console repræsenterer et website eller en app, du ejer. Du kan anmode om handlinger i forbindelse med din ejendom. Du kan f.eks. anmode om en ny gennemgang eller om at se data fra Google Søgning om din ejendom, f.eks. Google Søgning-statistik eller fejl ved gennemgang.

Ved bekræftelse knyttes en specifik bruger til en specifik ejendom. Hver enkelt Search Console-ejendom kræver mindst én bekræftet ejer. Den kan dog have flere.

Bemærk, at du kan tilføje ethvert website eller enhver app som ejendom i Search Console, men indtil du bekræfter ejerskabet af den (eller en ejer giver dig rettighederne til den), kan du ikke bruge den i Search Console. Du kan f.eks. tilføje www.wikipedia.org som en ejendom på din konto i Search Console, men du kan ikke få adgang til den, før en Wikipedia-udvikler har hjulpet dig med at bevise dit ejerskab af den (eller før en ejer af Wikipedia-ejendommen i Search Console har tilføjet dig som bruger af Search Console-ejendommen).

Verify ownership of your site in Google Webmaster Tools

Bekræft et website

1. Du kan enten tilføje et nyt website eller klikke på Administrer ejendom > Bekræft denne ejendom på startsiden for Search Console ud for den eksisterende ejendom, du vil bekræfte.
  2. Vælg en af de bekræftelsesmetoder, der er vist nedenfor, og følg vejledningen. Det er ikke alle bekræftelsesmetoder, der er tilgængelige for alle ejendomme. På bekræftelsessiden kan du se, hvilke metoder der er til rådighed, og som anbefales til dit website.

Flere personer kan tilføje og bekræfte et website separat ved hjælp af de samme eller andre metoder. Hvis du bruger den samme metode, skal du blot sikre dig, at du ikke overskriver eventuelle bekræftelsestokens, der tilhører andre ejere.

Bekræft en mobilapp

Se Bekræft din mobilapp

Hvor lang tid varer en bekræftelse?

Google kontrollerer regelmæssigt, om din bekræftelse er gyldig, på en måde, der er passende for din bekræftelsesmetode (f.eks. ved at kontrollere, om der findes et HTML-tag på dit website). Hvis bekræftelsen ikke længere kan valideres, udløber dine tilladelser til denne ejendom efter en vis henstandsperiode.

Hvis alle bekræftede ejeres tilladelser til en ejendom udløber, mister alle tildelte ejere (ejere, der er tilføjet af en bekræftet ejer), brugere og partnere af ejendommen adgangen til Search Console-ejendommen.

Der indsamles data for en ejendom fra det tidspunkt, hvor du først tilføjede den som en Search Console-ejendom. Eventuelle mangler i bekræftelsen forårsager ikke mangler i dataindsamlingen.

Ændring af din bekræftelsesmetode

Hvis du har brug for at ændre din bekræftelsesmetode, kan du ændre den ved at følge denne vejledning:

1. Klik på den ønskede ejendom på startsiden for Search Console.
  2. Klik på tandhjulsikonet og derefter på Brugere og ejendomsejere.
  3. Klik på Administrer ejendomsejere og derefter på Bekræft ved hjælp af en anden metode.
  4. Bekræft din ejendom igen med den nye metode.
Bekræftelse af underdomæner og undermapper

Du kan oprette separate Search Console-ejendomme til forskellige underdomæner eller undermapper. Vi anbefaler normalt dette, så du kan opdele dine data i brugbare grupper.

Hvis du er bekræftet for et website, er du automatisk bekræftet for alle undermapper under det website. Hvis du er bekræftet for et domæne, bekræftes du automatisk for alle underdomæner for dette domæne samt alle websites og underwebsites.

Her er vores definitioner af domæne og website. Disse definitioner er specifikke for Search Console-bekræftelse:

• http://example.com/ – et website (eftersom det indeholder præfikset http://)
  • example.com/ – et domæne (eftersom det ikke indeholder et protokolpræfiks)
  • puppies.example.com/ – et underdomæne til example.com
  • http://example.com/petstore/ – en undermappe til websitet http://example.com

Hvis du sletter ejendommen for et overordnet domæne eller en overordnet mappe, er du stadig bekræftet for alle underordnede domæner eller mapper.

Bekræftelsesmetoder

Upload af en HTML-fil

Du kan bekræfte ejerskabet af et website ved at uploade en speciel HTML-fil til dit website. Denne fil er knyttet til en specifik bruger. Følg vejledningen på siden med oplysninger om bekræftelse. Hvis du fjerner bekræftelsesfilen fra dit website, kan det medføre, at du mister bekræftelsen for websitet.

Hvis du vil bekræfte ejerskab ved hjælp af en HTML-fil, skal du vælge metoden Upload af en HTML-filsiden med oplysninger om bekræftelse for dit website og følge vejledningen.

Fejl:

Ud over de almindelige bekræftelsesproblemer kan der forekomme følgende specifikke fejl:

• Din bekræftelsesfil blev ikke fundet.

Download den bekræftelsesfil, der findes på bekræftelsessiden i Search Console, og overfør den til den angivne placering uden at ændre den. Hvis filnavnet eller -indholdet ikke svarer til den angivne HTML-fil, vil vi ikke kunne bekræfte ejerskabet af dit website.

• Din bekræftelsesfil har det forkerte indhold.

Search Console kontrollerer, om din bekræftelsesfil har det samme filnavn og -indhold som den fil, der findes på bekræftelsessiden. Hvis filnavnet eller -indholdet ikke svarer til den angivne HTML-fil, vil vi ikke kunne bekræfte ejerskabet af dit website. Download den bekræftelsesfil, der findes på bekræftelsessiden i Search Console, og overfør den til den angivne placering uden at ændre den.

• Din bekræftelsesfil er tom.

Search Console kontrollerer, om din bekræftelsesfil har det samme filnavn og -indhold som den fil, der findes på bekræftelsessiden. Hvis filnavnet eller -indholdet ikke svarer til den angivne HTML-fil, vil vi ikke kunne bekræfte ejerskabet af dit website. Download den bekræftelsesfil, der findes på bekræftelsessiden i Search Console, og overfør den til den angivne placering uden at ændre den.

• Din bekræftelsesfil returnerer HTTP-statuskoden XXX i stedet for 200(OK).

Hvis din server returnerer en anden HTTP-statuskode end 200(OK) for din HTML-bekræftelsesfil, kan Search Console ikke bekræfte, om den har det forventede filnavn og -indhold. Få flere oplysninger om HTTP-statuskoder.

• Downloadanmodningen er blevet omdirigeret for mange gange.

Hvis dit website omdirigerer trafik til andre websites, anbefaler vi, at du bruger bekræftelsesmetoden med metatags i stedet.

• Din bekræftelsesfil omdirigerer til en ikke-tilladt placering.

Googlebot følger ikke omdirigeringer til bekræftelsesfiler. Hvis dit website omdirigerer al trafik til et andet website, anbefaler vi, at du bruger bekræftelse med metatag. Omdirigering inden for et enkelt website – f.eks. http://example.com/ til http://www.example.com/ – er tilladt.

DNS-udbyder

Du kan bekræfte dit website via din DNS-udbyder. Hvis du vil bruge denne metode, skal du logge ind på din DNS-udbyder (f.eks. GoDaddy.com eller networksolutions.com) og tilføje en ny TXT- eller CNAME-post.

Vælg metoden DNS-udbyder på siden med oplysninger om bekræftelse for dit website, og følg vejledningen. Afhængigt af din domæneregistrator kan du bruge en af følgende metoder:

• Direkte i Search Console. Nogle domæneregistratorer giver dig mulighed for at bekræfte dit website direkte i Search Console. Dette er den nemmeste måde at bekræfte dit website på, og det er i øjeblikket tilgængeligt for GoDaddy, eNom og nogle få andre.
  • Tilføjelse af en DNS TXT- eller CNAME-post. Hvis din registrator ikke aktiverer bekræftelsesværktøjet, kan du bekræfte ved at tilføje en DNS-post. Bekræftelsesværktøjet indeholder en vejledning om dette, og hvor det er muligt, vil denne vejledning være specifik for din registrator. Vi viser dig som standard en vejledning i tilføjelse af en DNS TXT-post. Hvis denne metode ikke er tilgængelig, viser vi dig, hvordan du tilføjer en CNAME-post.

Fejl:

Ud over de almindelige bekræftelsesfejl kan der forekomme følgende specifikke bekræftelsesfejl:

• DNS blev ikke fundet

Din TXT-bekræftelsespost blev ikke fundet.

• Din TXT-bekræftelsespost har det forkerte indhold.

Search Console kontrollerer, om din DNS-post stemmer overens med de oplysninger, der findes på bekræftelsessiden. Hvis den ikke gør det, kan vi ikke bekræfte dit ejerskab af websitet.

• DNS har forkert TXT-fil

Din DNS-bekræftelsespost har den forkerte TXT. Vis fundet TXT.

• Permanent fejl ved DNS-afhjælpning

Der opstod en permanent fejl ved opslag efter din DNS-bekræftelsespost.

• Fejl ved DNS-afhjælpning

Der opstod en fejl ved opslag efter din DNS-bekræftelsespost.

HTML-tag

Du kan bekræfte dit ejerskab af et website ved at føje et <meta>-tag til HTML-filen for en angivet side. Vi bekræfter, at metatagget findes på den korrekte placering. Hvis vi ikke kan finde tagget, giver vi dig oplysninger om den fejl, der er opstået. Dette tag er knyttet til en specifik bruger.

Hvis du vil bekræfte ejerskab ved hjælp af et HTML-tag, skal du vælge metoden HTML-tag på siden med oplysninger om bekræftelse for dit website og følge vejledningen.

Fejl:

Ud over de almindelige bekræftelsesfejl kan der forekomme følgende specifikke bekræftelsesfejl:

• Vi kunne ikke finde bekræftelsesmetatagget på din startside. Bekræftelsesmetatagget skal være inden for sidens <HEAD>-sektion.

Hvis du ser denne fejl, skal du kontrollere følgende:

• Er metatagget på den korrekte side? Vi leder efter det på dit websites startside. Det er den side, som vores server returnerer, når nogen anmoder om dit website (f.eks. http://www.eksempel.com/). Denne side er ofte navngivet index.html eller index.htm, men kan navngives anderledes afhængig af konfigurationen af din server.
    • Er metatagget på det korrekte sted på siden? Vi leder efter det i sidens HEAD-afsnit. Nedenfor vises et eksempel på korrekt placering.
      <HTML>
      <HEAD>
      <TITLE>Din titel</TITLE>
      <meta name="google-site-verification" content="String_we_ask_for">
      </HEAD>
      <BODY>

• Hvis du bruger en webeditor eller en WYSIWYG-editor til redigering af din side, skal du sikre dig, at du har valgt indstillingen "Rediger HTML", eller at du redigerer sidens kildekode.
  • Dit metatag er forkert.

Vi fandt bekræftelsesmetatagget, men indholdet var forkert. Kopiér og indsæt det metatag, der findes på bekræftelsessiden i Search Console, for at undgå fejl.

• Din startside returnerer HTTP-statuskoden XXX i stedet for 200(OK).

Hvis din server returnerer en anden HTTP-statuskode end 200(OK) for din startside, kan Search Console ikke bekræfte, om den indeholder det forventede metatag. Få flere oplysninger om HTTP-statuskoder.

Google Analytics-sporingskode

Hvis du bruger Google Analytics til at spore trafik på dit website, kan du bekræfte websitet via den Google Analytics-sporingskode, der er tilknyttet websitet. For at gøre dette skal du have redigeringstilladelse til den webejendom, hvis sporingskode bliver brugt af denne side. Sporingskoden skal desuden bruge det nye asynkrone kodestykke.

Hvis du vil bekræfte ejerskab ved hjælp af Google Analytics, skal du vælge Google Analyticssiden med oplysninger om bekræftelse for dit website og følge vejledningen.

Når du kopierer Google Analytics-koden:
  • Placer sporingskoden i <head>-delen, ikke i <body>-delen, af din side. Hvis du ikke gør dette, kan websitet ikke bekræftes.
  • Brug koden, nøjagtigt som den er angivet. Du må ikke ændre den. Hvis du ændrer den, kan websitet ikke bekræftes.

Google Analytics-sporingskoden bruges kun til at bekræfte ejerskab af websitet. Der gives ikke adgang til Google Analytics-data.

Bemærk! Når du bruger sporingskoden på denne måde, vil andre administratorer, der er tilknyttet din Google Analytics-konto, også have adgang til dataene for dit website i Search Console.

Containerkodestykke fra Google Tag Manager

Hvis du har en Google Tag Manager-konto, kan du bekræfte ejerskabet af et website ved hjælp af containerkodestykket fra Google Tag Manager.

Hvis du vil bekræfte ejerskab ved hjælp af Google Tag Manager, skal du vælge Google Tag Managersiden med oplysninger om bekræftelse for dit website og følge vejledningen.

Når du kopierer Tag Manager-koden:
  • Du skal have kontotilladelserne "Se, rediger og administrer" i Google Tag Manager.
  • Placer Tag Manager-koden umiddelbart efter det indledende <body>-tag på din side. Hvis du ikke gør dette, kan websitet ikke bekræftes.
  • Du må ikke indsætte et datalag (eller andet end HTML-kommentarer) mellem tagget <body> og Tag Manager-koden. Hvis du gør dette, kan websitet ikke bekræftes.
  • Brug koden, nøjagtigt som den er angivet. Du må ikke ændre den. Hvis du ændrer den, kan websitet ikke bekræftes.
Google Sites

Når du opretter nye Google Sites-sider, vises og bekræftes de automatisk på din konto i Search Console. Hvis dit website ikke automatisk vises på startsiden for Search Console, skal du klikke på Tilføj et website. Dit website bekræftes automatisk.

Ældre websites eller websites med en tilpasset domænewebadresse bør bekræftes ved hjælp af HTML-tagmetoden.

Bemærk, at dit website skal oprettes ved hjælp af den samme Google-konto, du bruger til Search Console.

Blogger

Når du opretter nye blogs i Blogger, tilføjes og bekræftes de automatisk på din konto i Search Console. Hvis din blog ikke vises automatisk på startsiden for Search Console, skal du tilføje ejendommen, hvorefter den burde blive bekræftet automatisk.

Ældre blogs bekræftes ikke automatisk og skal bekræftes ved hjælp af HTML-tagmetoden.

Sørg for at bruge den samme Google-konto til både din blog og Search Console.

Almindelige bekræftelsesfejl

Ud over de bekræftelsesfejl, der er specifikke for de forskellige metoder, kan følgende bekræftelsesfejl forekomme i de fleste bekræftelsesmetoder:

• Forbindelsen til din server fik timeout.

Vi kunne ikke bekræfte filen på grund af et servertimeout. Dette kan skyldes, at serveren er nede eller er optaget og svarer langsomt. Kontrollér, at serveren svarer, og prøv igen.

• Der opstod en fejl ved opslag efter websitets domænenavn.

Vi forsøgte at få adgang til bekræftelsesfilen, men kunne ikke få adgang til dit domæne på grund af en DNS-fejl. Dette kan skyldes, at serveren er nede, eller at der er problemer med DNS-routing til dit domæne. Kontrollér, at domænet fungerer korrekt, og prøv igen.

• Downloadanmodningen er blevet omdirigeret for mange gange.

Kontrollér webadressen for potentielle problemer, som f.eks. en uendelig løkke.

• Din server returnerede et ugyldigt svar.

Dette kan forekomme, hvis dit website kræver adgangskodegodkendelse, eller hvis vi ikke kan få adgang til den af andre årsager.

• Vi kunne ikke oprette forbindelse til din server.

Kontrollér, at serveren ikke er nede, og at dit domæne fungerer korrekt, og prøv igen.

• Der opstod en intern fejl.

Hvis problemet fortsætter, kan du finde opdateringer i hjælpeforummet til Webmaster Central.