Lägga till en webbplatsegendom

Så här lägger du till en webbplats i kontot i Search Console. Var noga med att göra allt som står på checklistan så att du får ut mesta möjliga av Search Console på webbplatsen.

Så här lägger du till en webbplats:

1. startsidan i Search Console klickar du på knappen Lägg till en egendom och anger webbadressen till webbplatsen eller den del av webbplatsen som du vill samla in data från. Ange webbadressen precis så som den visas i webbläsarens addressfält, inklusive det sista snedstrecket /. Läs mer i Vilken webbadress ska jag använda? nedan. Observera att du måste kunna bevisa att det är du som äger webbplatsen eller delen av webbplatsen.
  2. Klicka på Fortsätt om du vill öppna sidan Webbplatsverifiering.
  3. Välj en verifieringsmetod för att bevisa att du äger webbplatsen och följ därefter verifieringsinstruktionerna på sidan. Webbplatser som tillhandahålls av Google (som Blogger eller Sites) verifieras automatiskt. Mer om verifiering.
  4. Om din webbplats stöder flera protokoll (http:// och https://) måste du lägga till dem som separata webbplatser. På samma sätt måste du lägga till domäner som separata webbplatser om du stöder mer än en (till exempel example.com, m.example.com, och www.example.com) . Ytterligare steg:
Vill du lägga till en mobilapp? Gör så här.

Vilken webbadress ska jag använda?

Ange den exakta webbadressen till domänen, underdomänen eller sökvägsnoden som du vill samla in data från. Några exempel på webbadresser som du kan lägga till:

• http://www.example.com/ – Data från http-versionen av hela webbplatsen registreras.
  • http://www.example.com/foo/ – Bara data från sökvägen /foo/ på www.example.com registreras. Om du skapar egendomar för både www.example.com och www.example.com/foo/ kommer den överordnade adressen också att inkludera data från sökvägen /foo/ och alla andra sökvägar.
  • ftp://ftp.example.com/ – Endast data från subdomänen ftp på webbplatsen registreras.
  • https://www.example.com/ – Endast data från https-versionen av webbsidan registreras. Du måste lägga till http- och https-versionerna av webbplatsen som separata egendomar.

Vi rekommenderar att du skapar separata egendomar i Search Console för var och en av de domäner eller mappar som du vill spåra separat samt för den lägsta domännivå du äger. Om du till exempel har en webbplats om resor med specifika undermappar om Irland, Frankrike och Spanien kan du lägga till följande webbplatser i ditt Search Console-konto:

• http://www.example.com
  • http://www.example.com/frankrike
  • http://www.example.com/irland
  • http://www.example.com/spanien

Stöd för icke-latinska tecken

Search Console har stöd för IDNA (Internationalizing Domain Names in Applications) i webbadresser. Skriv bara domännamnet som vanligt så visas det korrekt i Search Console. Om du till exempel vill skriva http://böcker.example.com/ i rutan Lägg till egendom så kommer det att visas korrekt. Detta gäller bara värdnamnet (i det här exemplet böcker.example.com). Vi rekommenderar därför att du skapar webbadressens sökväg med endast ASCII-tecken som inte behöver kodas om.

När börjar datainsamlingen?

Datainsamlingen för en egendom börjar så fort egendomen har lagts till i ett konto i Search Console, även om den inte har verifierats. Datainsamlingen fortsätter så länge en användare har egendomen i sitt konto, oavsett om det finns en verifierad ägare eller inte. Men datan lagras endast under under en viss tidsperiod innan den raderas.