Lägga till en webbplats

Ta reda på vilka typer av webbplatser som du kan lägga till i Verktyg för webbansvariga

Du kan lägga till upp till 1 000 webbplatser, bl.a. nyhetswebbplatser och webbplatser för mobila enheter, i ditt konto. Dessutom ber vi dig att bekräfta din webbplats. Det beror på att vi behöver veta att du äger en webbplats innan vi visar särskild information om den eller ger dig tillgång till våra verktyg. Bekräftelsen påverkar inte PageRank-bedömningen eller webbplatsens resultat i Googles sökresultat. (Det finns också särskilda instruktioner för hur du lägger till Blogger-bloggar och webbplatser som du skapat med Google Sites.)

Om du skapar bloggar med hjälp av Blogger kan du automatiskt lägga till och verifiera webbplatser genom att aktivera Verktyg för webbansvariga direkt från Bloggers instrumentpanel.

Lägga till och verifiera webbplatser:

1. Logga in på Googles verktyg för webbansvariga med Google-kontot.
  2. Klicka på knappen Lägg till en webbplats och ange webbadressen till webbplatsen som du vill lägga till. Se till att du får med hela webbadressen, t.ex. http://www.example.com/
  3. Klicka på Fortsätt. Sidan Webbplatsverifiering öppnas.
  4. (Valfritt) I rutan Namn anger du ett namn på webbplatsen (till exempel Min blogg).
  5. Välj den verifieringsmetod du vill använda och följ instruktionerna.

Vilken typ av webbplatser kan jag lägga till?

Här är en lista över de webbadresstyper du kan lägga till som en webbplats:

• http://example.com/
  • https://example.com/
  • ftp://ftp.example.com/
  • http://bar.example.com/
  • http://foo.bar.example.com/
  • http://www.example.com/foo/
  • http://www.example.com/foo/bar/
  • http://foo.bar.example.com/catalog/dresses/

Verktyg för webbansvariga och rapportering fungerar bäst på webbplatsnivå. Om webbplatsen http://www.example.com t.ex. har separata avsnitt för olika länder, rekommenderar vi att du lägger till var och en av dessa underwebbplatser eller -mappar som separata webbplatser. Om du t.ex. har en webbplats som handlar om resor med undermappar specifika för Irland, Frankrike och Spanien, kan du lägga till följande webbplatser till ditt konto för Verktyg för webbansvariga:

• http://www.example.com
  • http://www.example.com/frankrike
  • http://www.example.com/irland
  • http://www.example.com/spanien

Om det finns http://- och https://-versioner av webbplatsen bör du även lägga till dem som separata webbplatser.

Verktyg för webbansvariga har stöd för IDNA (Internationalizing Domain Names in Applications) när du lägger till webbplatser i ditt konto. Skriv bara domännamnet som vanligt så visas det korrekt i verktyg för webbansvariga. Om du t.ex. skriver http://böcker.example.com i rutan Lägg till webbplats visas ordet korrekt. Detta gäller bara värdnamnet (i det här exemplet böcker.example.com). Vi rekommenderar därför att du skapar webbadressens sökväg med endast ASCII-tecken som inte behöver kodas om.