Een websiteproperty toevoegen

U kunt als volgt een website toevoegen aan uw Search Console-account. Lees de volledige checklist met acties door om er zeker van te zijn dat u Search Console optimaal gebruikt voor uw website.

Een website toevoegen:

1. Klik op de startpagina van Search Console op de knop Een property toevoegen en typ de URL van de site of het gedeelte van de site waarvoor u gegevens wilt hebben. Geef de URL exact zo op als deze wordt weergegeven in de browserbalk, inclusief het laatste symbool /. Bekijk Welke URL moet ik gebruiken? hieronder voor meer informatie. Houd er rekening mee dat u moet kunnen bewijzen dat u eigenaar bent van de site of het gedeelte van die site.
  2. Klik op Doorgaan om de pagina Siteverificatie te openen.
  3. Selecteer een verificatiemethode om te bewijzen dat u eigenaar van de site bent en volg de verificatie-instructies op de pagina. Door Google gehoste sites (zoals Blogger of Sites-pagina's) worden automatisch geverifieerd. Meer informatie over verificatie.
  4. Als uw site meerdere protocollen (http:// en https://) ondersteunt, moet u elke versie toevoegen als afzonderlijke site. Als u meerdere domeinen (bijvoorbeeld example.com, m.example.com en www.example.com) ondersteunt, moet u elk domein toevoegen als afzonderlijke site. Aanvullende stappen:
Wilt u een mobiele app toevoegen? Ga als volgt te werk.

Welke URL moet ik gebruiken?

Geef de exacte URL op van het domein, het subdomein of het pad waarvoor u gegevens wilt hebben. Hier volgen enkele voorbeelden van URL's die u kunt toevoegen:

• http://www.example.com/: hiermee worden gegevens voor de http-versie van de gehele site vastgelegd.
  • http://www.example.com/foo/: hiermee worden alleen gegevens voor het subpad /foo/ van www.example.com vastgelegd. Als u property's voor www.example.com en www.example.com/foo/ maakt, bevat het bovenliggende item de gegevens voor het subpad /foo/ en voor alle andere subpaden.
  • ftp://ftp.example.com/: hiermee worden alleen gegevens voor het ftp-subdomein van deze site vastgelegd.
  • https://www.example.com/: hiermee worden alleen gegevens voor de https-versie van uw site vastgelegd. U moet http- en https-versies van uw site toevoegen als afzonderlijke property's.

We raden u aan een afzonderlijke Search Console-property te maken voor elk domein dat of elke map die u afzonderlijk wilt bijhouden, evenals voor het domein op het laagste niveau waarvan u de eigenaar bent. Als u bijvoorbeeld een reissite heeft met submappen over Ierland, Frankrijk en Spanje, zou u de volgende sites aan uw Search Console-account kunnen toevoegen:

• http://www.example.com
  • http://www.example.com/frankrijk
  • http://www.example.com/ierland
  • http://www.example.com/spanje

Ondersteuning voor niet-Latijnse tekens

Search Console biedt ondersteuning voor IDNA (Internationalizing Domain Names in Applications) als site-URL's. Geef uw domeinnaam op de gebruikelijke manier. Deze wordt vervolgens correct weergegeven in Search Console. Als u bijvoorbeeld http://ideeën.example.com/ typt in het veld Property toevoegen, wordt de URL correct weergegeven. Dit is alleen van toepassing op de host (in dit voorbeeld ideeën.example.com). Daarom raden we u aan uw URL-pad te maken met alleen ASCII-tekens waarvoor geen escaping nodig is.

Wanneer begint de gegevensverzameling?

De gegevensverzameling voor een property begint zodra de property is toegevoegd aan een Search Console-account, zelfs al voordat de property is geverifieerd. De gegevensverzameling gaat door zolang een gebruiker die property in zijn account heeft, ongeacht of de property een geverifieerde eigenaar heeft. De gegevens worden echter slechts bepaalde tijd bewaard voordat ze worden verwijderd.