Arvioiden merkitseminen tunnisteilla

Jos merkitset arvion Data Highlighterilla, Google voi näyttää arvion rich snippet -katkelmissa tai muissa Googlen tuotteissa. Data Highlighter ymmärtää useissa eri muodoissa (sanat, numerot ja kuvat) esitetyt arviot, kunhan ne sisältävät seuraavat tiedot:

• paras mahdollinen arvosana
  • annettu arvosana
  • arvioiden kokonaismäärä.

Jos yksi tietokohde sisältää sekä parhaan mahdollisen että annetun arvosanan, voit käyttää yhtä Rating-tunnistetta. Voit käyttää Rating-tunnistetta seuraaville kohteille:

• 65 % – paras mahdollinen arvosana on 100, annettu arvosana 65.
  • Image rating that shows 4 out of 5 stars. – paras mahdollinen arvosana on 5, annettu arvosana 4.
  • 8/10 – paras mahdollinen arvosana on 10, annettu arvosana 8.
  • A+ – Data Highlighter olettaa parhaan arvosanan olevan A+, joka on myös annettu arvosana.
Jos sivusto näyttää arvioita sekä kuvina että tekstinä, suosittelemme tekstin merkitsemistä tunnisteella.

Joskus sivut näyttävät nykyisen arvosanan yhdessä sijainnissa ja parhaan mahdollisen arvosanan eri sijainnissa tai alatunnisteessa. Näissä tapauksissa voit merkitä tietokohteet erikseen. Esimerkki:

• 80 – annettu arvosana. Arvosana-asteikkoa ei ole ilmoitettu lähellä.
  • 100 – paras mahdollinen arvosana. Ilmaistu muualla sivulla tai lisätty sivujoukkoon.

Jos tietoja, kuten parasta mahdollista arvosanaa tai arvioiden määrää, ei ole määritetty, voit lisätä puuttuvat tiedot sivujoukkoon.

Jos sivustosi esittää arviotiedot yhtenä kokonaisuutena, suosittelemme yhden Rating-tunnisteen käyttöä. Mitä vähemmän tunnisteita luot, sitä nopeammin tunnisteilla merkitseminen käy ja sitä tarkempia Data Highlighterin merkinnät ovat.

Arvion merkitseminen tunnisteella

1. Ala merkitä sivun tietoja tunnisteilla. Saat ohjeita sivun tietojen merkitsemiseen tunnisteilla ohjeartikkeleista Yhden sivun sisältävän sivujoukon luominen ja Useita sivuja sisältävän sivujoukon luominen.
  2. Valitse arvio Tunnisteiden lisääjä -sivulla.
    • Jos voit merkitä annetun ja parhaan mahdollisen arvosanan yhdellä kertaa, valitse arvio hiirellä. Valitse sitten Keskimääräinen arvio > Arvio avautuvasta kontekstivalikosta.
      Valitse esimerkiksi 8/10 hiirellä ja sitten Keskimääräinen arvio > Arvio kontekstivalikosta.
    • Jos annettu arvosana ilmoitetaan erillään, valitse se hiirellä. Valitse sitten Keskimääräinen arvio > Lisäasetukset > Pisteet avautuvasta kontekstivalikosta.
      Valitse esimerkiksi 80 hiirellä ja sitten Keskimääräinen arvio > Lisäasetukset > Pisteet kontekstivalikosta.
    • Jos paras mahdollinen arvosana ilmoitetaan erillään, valitse se hiirellä. Valitse sitten Keskimääräinen arvio > Lisäasetukset > Paras mahdollinen avautuvasta kontekstivalikosta.
      Valitse esimerkiksi 100 hiirellä ja sitten Keskimääräinen arvio > Lisäasetukset > Paras mahdollinen kontekstivalikosta.
  3. Valitse arvioiden kokonaismäärä. Valitse sitten Keskimääräinen arvio > Äänet avautuvasta kontekstivalikosta.
  4. Luo sivujoukko loppuun. Saat lisätietoja ohjeartikkeleista Yhden sivun sisältävän sivujoukon luominen ja Useita sivuja sisältävän sivujoukon luominen.