Data Highlighter – artiklar

Med Data Highlighter kan du tagga data i en tidningsartikel, till exempel rubrik, författare och betyg. Sedan kan Google presentera din data på nya, spännande sätt i sökresultat och andra produkter. (Varje Google-produkt har egna regler för om och hur din data ska visas.)

Artikeltaggar

Du kan använda Data Highlighter för att tagga någon av de uppgifter som beskrivs i tabellen nedan. Varje tagg motsvarar en egenskap i schemat schema.org/Article . Namnet på varje tagg följs av namnet på schema.org-egenskapen inom parentes.  Obligatoriska taggar visas i fetstil.

Observera att data som du kan tagga med Data Highlighter utgör en delmängd av egenskaperna i schema.org-schemat.

Om någon data som beskrivs nedan saknas kan du  lägga till data som saknas från Data Highlighter. Om Data Highlighter har låg tillförlitlighetsnivå i den taggade datan visas en varningsikon (Alert Icon) när du skapar en siduppsättning. Data Highlighter gör även data med låg tillförlitlighet tillgänglig för Google, men datan används kanske inte av andra produkter från Google.

Tagg Beskrivning
Namn
(name)
Artikelns namn.
Författare
(author)
Artikelns författare. Du kan tagga mer än ett författarnamn om artikeln har flera författare.
Publiceringsdatum
(datePublished)
Det datum som artikeln publicerades. Information om hur du taggar datum finns i Tagga datum.

Här är några exempel på datum du kan tagga:

• Ett datum. Du kan till exempel tagga följande:
    • 4 juni 2012
    • 4 juni 2012
    • 6/4/12 – Dina taggar kan innehålla andra avgränsare och år med fyra siffror , till exempel 6-4-2012. När numeriska datum är tvetydiga antar Google att det första numret är månaden.  6/4/12 tolkas till exempel som 4 juni 2012 medan 13/4/12 tolkas som 13 april 2012.
    Du kan tagga flera datum på en sida. Om du till exempel taggar 4 juni 2012 och 6 juni 2012 tolkas det som att händelsen inträffar två gånger: en gång 4 juni och en gång 6 juni.
  • Flera dagar i rad. Till exempel 4–7 juni 2012
    Observera att avgränsaren mellan start- och slutdatumet måste vara ett bindestreck (-).
  • Datum med tider. Du kan till exempel tagga följande:
    • 4 juni 2012 3 em – en tid följt av ett fm eller em. Google går efter normal kontorstid för att tolka tider som inte följs av fm eller em. 11 skulle till exempel tolkas som klockan 11 på förmiddagen (fm) och 2 skulle tolkas som klockan 14 på eftermiddagen (em).
    • 4 juni 2012 15:00 – 24-timmarsklocka
    • 4 juni 2012 3 em EST eller  4 juni 2012 3 em -5:00 – tider med en tidszon eller med en UTC/GMT-tidsskillnad.
    • 4 juni 2012 2–3 em eller  4–5 juni, 2012 2–3 em – tidsintervall med eller utan datumintervall.
  • Uppdelade datum.Du kan använda alternativet för avancerad taggning för att tagga följande separata textstycken som ett enda datum:
    • Dag: tisdag 4 juni År: 2013
    • 4 juni | Tid: 7.30 em–9.30 em och 2012
    Google känner inte igen datumintervall som har delats upp i flera taggar. Följande taggar är till exempel inte giltiga datumtaggar:
    • 4–5 juni och 2012
Bild
(image)
En bild från artikeln. Du kan till exempel tagga en bild som visas i artikeln. Du kan tagga mer än en bild.
Kategori
(articleSection)
En del av tidningen som artikeln publiceras i. Det kan till exempel vara Livsstil eller Sport. Du kan tagga mer än en kategori.
Medelbetyg (aggregateRating) Artikelns sammanlagda betyg, som anges av följande taggar (mer information finns i Tagga betyg):
Tagg Beskrivning
Betyg
(ratingValue
och
bestRating)
Ord, siffror och en bild som beskriver betyget. I betyget måste  bästa möjliga betyg och faktiskt betyg anges.

Om en enda uppgift anger både bästa möjliga betyg och faktiskt betyg räcker det med en Rating-tagg. Med taggen 65 % anger du till exempel poängen 65 av 100 och med taggen 8 av 10 anger du poängen 8 av 10.

Om uppgifterna finns på olika platser på en sida använder du följande taggar:

• Score (ratingValue) – Det faktiska betyget.
  • Best Possible (bestRating) – Det högsta värdet i betygsystemet. Om betygsskalan till exempel är från en till fem stjärnor anger du 5 som bästa betyg.
Röster
(ratingCount)
Det totala antalet betyg.