Päivämäärien tagaaminen

Strukturoidun datan merkintäapuri ymmärtää monia päivämäärämuotoja, kunhan se sisältää kuukauden, päivän ja vuoden. Voit antaa puuttuvaa dataa (esim. vuoden) lisäämällä puuttuvaa dataa sivukokoelmaan.

Jos esimerkkisisältösi esittää päivämäärät yhdessä osassa (esimerkiksi 4. kesäkuuta 2012), suosittelemme tagaamaan päivämäärät yhdessä osassa. Mitä vähemmän tageja luot, sitä nopeampaa tagaaminen on ja sitä tarkempi Merkintäapuri on.

Päivämäärien tagaaminen yhdessä osassa:

1. Aloita datan tagaaminen Sivun tagaaminen- tai Sähköpostin tagaaminen ‑ohjeiden mukaisesti.
  2. Valitse päivämäärä hiirellä Tunnisteiden lisääjä ‑sivulla. Valitse esimerkiksi seuraava: 4. kesäkuuta 2012.
  3. Valitse näkyviin tulevasta kontekstivalikosta Päivämäärä > Päivämäärä/aika tai ajanjakso.

Merkintäapuri lisää päivämäärän Omat tietokohteet ‑sarakkeeseen.

4. Lopeta sivun tagaaminen Sivun tagaaminen- tai Sähköpostin tagaaminen ‑ohjeiden mukaisesti.

Päivämäärien tagaaminen erillisissä osissa

Jotkin sisällöt näyttävät päivämäärätiedot erillisissä osissa tai käyttää tunnisteita erillisten päivämääräkomponenttien tunnistamiseen. Esimerkiksi useita tapahtumia luetteleva sivu voi näyttää kuukauden ja vuoden kerran sivun ylälaidassa ja näyttää päivät tapahtumien vieressä. Jos sisältösi näyttää päivämäärät erillisissä osissa, ne täytyy tagata erikseen.

Huomaa, että Merkintäapuri ei ymmärrä päivämääriä, jotka on merkitty erillisissä osissa ja jotka määrittävät ajanjakson (esim. 4.–5. kesäkuuta ja 2012).

Päivämäärien tagaaminen erillisissä osissa:

1. Aloita datan tagaaminen Sivun tagaaminen- tai Sähköpostin tagaaminen ‑ohjeiden mukaisesti.
  2. Valitse päivämäärän osa hiirellä Tunnisteiden lisääjä ‑sivulla. Valitse esimerkiksi seuraava: kesäkuu.
  3. Valitse näkyviin tulevasta kontekstivalikosta Päivämäärä > Lisävalinnat > osittainen päivämäärä. Valitse esimerkiksi Päivämäärä > Lisävalinnat > Kuukausi.

Merkintäapuri lisää päivämäärän Omat tietokohteet ‑sarakkeeseen.

4. Jatka päivämäärän osien tagaamista, kunnes olet tagannut kaiken päivämäärädatan.
  5. Lopeta tagaaminen Sivun tagaaminen- tai Sähköpostin tagaaminen ‑ohjeiden mukaisesti.

Esimerkkejä päivämäärätageista

Tässä on joitakin esimerkkejä päivämääristä, joita voit merkitä tunnisteella:

• Yksi päivämäärä. Voit merkitä mm. seuraavia päivämääriä:
    • 4. kesäkuuta, 2012
    • 4. kesäkuuta 2012
    • 6/4/12 – tunnisteet voivat sisältää myös muita erotinmerkkejä ja neljällä numerolla merkittyjä vuosilukuja, kuten 6-4-2012. Jos numeeriset päivämäärät ovat moniselitteisiä, Google olettaa ensimmäisen numeron olevan kuukausi. Esimerkiksi 6/4/12 on 4. kesäkuuta 2012 ja 13/4/12 on 13. huhtikuuta 2012.
    Voit merkitä tunnisteella useita sivulla olevia päivämääriä. Jos esimerkiksi lisäät tunnisteen 4. kesäkuuta 2012 ja 6. kesäkuuta 2012, tapahtuman tulkitaan tapahtuvan kahdesti: kerran 4. ja kerran 6. kesäkuuta.
  • Päivistä koostuva ajanjakso. Esimerkiksi 4.-7. kesäkuuta 2012.
    Huomaathan, alkamis- ja päättymispäivämäärän välisen erotinmerkin täytyy olla yhdysviiva (-).
  • Päivämäärät ja ajat. Voit merkitä mm. seuraavia päivämääriä:
    • 4. kesäkuuta 2012 3 pm – aika, jonka jälkeen tulee am (ap) tai pm (ip). Google tulkitsee am- tai pm-määritteitä käyttämättömät ajat normaalien työaikojen mukaan. Esimerkiksi kellonajan 11 tulkitaan olevan 11.00 ja kellonajan 2 tulkitaan olevan 14.00.
    • 4. kesäkuuta 2012 15.00 – 24 tunnin kelloa käyttävä aika.
    • 4. kesäkuuta 2012 3 pm EST tai  4. kesäkuuta 2012 3 pm -5:00 – ajat, jotka sisältävät aikavyöhykkeen tai UTC/GMT-tasauksen.
    • 4. kesäkuuta 2012 2–3 pm tai  4.–5. kesäkuuta 2012 2–3 pm – ajanjaksot päivämääräjaksolla tai ilman.
  • Päivämäärät erillisissä osissa.Voit merkitä seuraavat tekstiosiot yhtenä päivämääränä tunnisteiden lisävalintojen avulla:
    • Päivä: tiistai, 4. kesäkuuta Vuosi: 2013
    • 4. kesäkuuta | Aika: 7:30 pm-9:30 pm ja 2012
    Google ei tunnista ajanjaksoja, jotka on jaettu eri tunnisteisiin. Esimerkiksi seuraavat tunnisteet eivät ole kelvollisia:
    • 4.-5. kesäkuuta ja 2012

Päivämäärämuodon määrittäminen manuaalisesti

Merkintäapuri olettaa, että sisältösi päivämäärät noudattavat sisällön kielen mukaisia muotoilusääntöjä. Jos esimerkiksi sivun kieli on en-US, Merkintäapuri olettaa, että 12-06-12 tarkoittaa 6. joulukuuta 2012. Jos sivun kieli on fi, Apuri olettaa, että 12-06-12 tarkoittaa 12. kesäkuuta 2012. Merkintäapuri määrittää sivun kielen ja sen mukaiset päivämäärän muotoilusäännöt automaattisesti.

Merkintäapurin oletuksen ohittaminen ja eri päivämäärämuodon määrittäminen:

1. Merkitse tiedot tageilla ‑sivun katselu:
    • Esimerkin luomisen aikana: Merkitse tiedot tageilla ‑sivu näkyy, kun valitset Merkintäapurin etusivulta Aloita merkitseminen.
    • Esimerkin luomisen jälkeen:
      1. Kirjoita selaimeesi Merkintäapurin luoman esimerkkisivun URL-osoite. (Merkintäapuri ei säilytä luetteloa luomistasi esimerkkisivuista, joten sinun täytyy lisätä esimerkkisivu kirjanmerkkeihin ennen kuin poistut sivulta.)
      2. Valitse Palaa lisäämään tunnisteita.
  2. Klikkaa rataskuvaketta ja valitse Asetukset.
  3. Valitse ponnahdusikkunasta yksi päivämäärän muodoista.
  4. Klikkaa Tallenna.

Kielen määrittäminen manuaalisesti

Strukturoidun datan merkintäapuri määrittää automaattisesti esimerkkisisällön kielen, jotta se ymmärtää sivullasi olevaa dataa paremmin. Jos Merkintäapurin luomat merkinnät ovat virheellisiä, voit kertoa Merkintäapurille käyttämäsi kielen manuaalisesti.

Kielen määrittäminen manuaalisesti:

1. Merkitse tiedot tageilla ‑sivun katselu:
    • Esimerkin luomisen aikana: Merkitse tiedot tageilla ‑sivu näkyy, kun valitset Merkintäapurin etusivulta Aloita merkitseminen.
    • Esimerkin luomisen jälkeen:
      1. Kirjoita selaimeesi Merkintäapurin luoman esimerkkisivun URL-osoite. (Merkintäapuri ei säilytä luetteloa luomistasi esimerkkisivuista, joten sinun täytyy lisätä esimerkkisivu kirjanmerkkeihin ennen kuin poistut sivulta.)
      2. Valitse Palaa lisäämään tunnisteita.
  2. Klikkaa rataskuvaketta ja valitse Asetukset.
  3. Valitse ponnahdusikkunasta sivuston kieli.
  4. Klikkaa Tallenna.