Merkityn esimerkin tarkistaminen ja lataaminen

Luodun esimerkin tarkistaminen

Merkintäapuri voi näyttää schema.org-merkinnät seuraavissa muodoissa:

• JSON-LD – määrittää dataa HTML-sivusi JavaScript-objektin avulla. Google suosii JSON-LD:tä verkkosisällölle.  Lue lisää JSON-LD-kohdasta.
  • Mikrodata – data määritetään HTML-tunnisteiden attribuuteilla. Lue lisää Tietoja mikrodatasta ‑kohdasta.

Luodun esimerkin tarkistaminen

1. Kun olet tagannut sisältösi, valitse Luo HTML.
  2. Luomasi koodi näkyy HTML-lähdekoodipaneelissa tagatun sisällön vieressä. Merkintäapuri näyttää oletuksena JSON-LD:n. Voit vaihtaa asetuksesi mikrodatan valitsemalla sen muotoluettelosta.
  3. Muokkaa tageja valitsemalla Palaa taggaukseen.
  4. Jos haluat muokata merkintöjä tai lisätä tunnisteita schema.org-mallien ominaisuuksille, joita Merkintäapuri ei tue, odota kunnes olet ladannut merkinnät. Katso Merkintöjen lisääminen manuaalisesti ‑kohta.
  5. Jos haluat poistaa tietyt tagit (tai kaikki tagit), katso Tagien poistaminen ‑kohta.

Merkityn esimerkin lataaminen

1. Valitse Näytä HTML-koodi ‑sivulla Lataa.
  2. Lisää Näytä HTML-koodi ‑sivu kirjanmerkkeihin.
    Kirjanmerkkeihin lisääminen on valinnaista, mutta jos haluat katsoa tai muokata esimerkkiäsi myöhemmin, tarvitset kirjanmerkin tai muun tavan muistaa URL-osoite. Merkintäapuri ei säilytä erikseen luomaasi luetteloa esimerkkisivuista. Se säilyttää esimerkin kuukauden ajan viimeisen käyttökerran jälkeen.

Selaimesi lataa esimerkkikooditiedoston nimellä markup.html.

Seuraavat vaiheet

1. Muokkaa tarvittaessa lataamasi tiedoston merkintöjä tai lisää uusia.
  2. Testaa merkintäsi:
    • Käytä verkkosivuihin rich-tulosten testiä. Google edellyttää tiettyjä kenttiä jokaiselle datatyypille: esimerkiksi Tapahtuma vaatii nimen, aloituspäivän ja osoitteen. Jos lisäämäsi tiedot ovat puutteellisia, Google ei välttämättä käytä niitä.
    • Jos kyseessä on sähköposti, lähetä merkinnät sisältävä sähköposti Gmail-tilillesi tai käytä sähköpostimallin tarkastajaa.

3. Lisää merkinnät sivustollesi tai sähköpostimalleihisi.
  4. Kun olet lisännyt merkinnät sivustollesi ja kun Google on indeksoinut sivustosi, strukturoidun datan pitäisi näkyä rich-tulosten tilaraportissa, jos sen tyyppiä tuetaan. Tämä voi kestää muutaman viikon. Jos datasi on indeksoitu, täydellinen ja oikein, se voi näkyä rich-tuloksina. Jos sivustollesi ei näytetä rich-tuloksia, tutustu mahdollisiin ongelman syihin.

Muista poistaa esimerkkisivulta tai -sähköpostista kaikki henkilökohtaiset tiedot ennen kuin jaat esimerkin muiden kanssa. Jos esimerkiksi liitit sähköpostin, joka sisältää jonkun henkilötietoja, kuten nimen tai osoitteen, poista tiedot ennen merkityn sähköpostin jakamista.