Se og download eksemplet på opmærkning

Gennemgå den genererede opmærkning

Opmærkningsværktøj kan vise schema.org-opmærkning i følgende formater:

• JSON-LD: Anvender et JavaScript-objekt på din HTML-side til at definere data. Google foretrækker JSON-LD til webindhold.  Gå til JSON-LD for at få flere oplysninger.
  • Mikrodata: Anvender attributter i HTML-tags til at definere data. Gå til Om mikrodata for at få flere oplysninger.

Sådan gennemgår du din genererede opmærkning:

1. Klik på Opret HTML, når du har tagget dit indhold.
  2. Din genererede kode vises i HTML-kilderuden ud for det taggede indhold. Opmærkningsværktøj viser som standard JSON-LD. Du kan skifte til Mikrodata ved at vælge dette på listen Format.
  3. Klik på Tilbage til tagging for at ændre dine tags.
  4. Hvis du vil redigere opmærkningen eller tilføje mere opmærkning for egenskaber, der medtages i schema.org-skemaer, men ikke i Opmærkningsværktøj, skal du vente, indtil du har downloadet opmærkningen. Gå til Tilføj opmærkning automatisk for at få flere oplysninger.
  5. Gå til Fjern tags, hvis du vil fjerne bestemte tags (eller alle tags).

Download eksemplet på opmærkning

1. Klik på Download på siden Se HTML.
  2. Føj et bogmærke til siden Se HTML.
    Du må selv vælge, om du vil tilføje et bogmærke, men hvis du vil vende tilbage og redigere dit eksempel, skal du bruge et bogmærke eller huske webadressen på en anden måde. Opmærkningsværktøjet gemmer ikke listen med eksempelsider, som du oprettede specifikt. Det gemmer dit eksempel i en måned, efter du sidst havde adgang til det.

Din browser downloader eksempelkoden som en fil med navnet markup.html.

Næste trin

1. Rediger eller tilføj opmærkning i den fil, du har downloadet, hvis det er nødvendigt.
  2. Test din opmærkning:
    • Brug testen af udvidede resultater til websider. Google kræver specifikke felter til hver datatype: En begivenhed kræver f.eks. et navn, en startdato og en adresse. Hvis dine oplysninger er ufuldstændige, anvendes de muligvis ikke af Google.
    • Hvis det drejer sig om mails, skal du enten sende en mail med opmærkning til din Gmail-konto eller bruge testværktøjet til opmærkning af mails.

3. Føj opmærkningen til dine website- eller mailskabeloner.
  4. Når du har føjet opmærkning til dit website – og når Google har crawlet dit website – bør du kunne se dine strukturerede data i en rapport for udvidede resultater, hvis typen understøttes. Dette kan tage et par uger. Hvis dine data er blevet crawlet og er fuldstændige og korrekte, kan de vises som udvidede resultater. Hvis der ikke dukker udvidede resultater op for dit website, kan du se de mulige årsager her.

Sørg for at fjerne personlige oplysninger fra din eksempelside eller mail, før du deler eksemplet med opmærkning med andre. Hvis du f.eks. har indsat en mail, der indeholder personlige oplysninger om andre, f.eks. deres navn eller adresse, skal du fjerne disse oplysninger, før du deler mailen med opmærkning.