Datums taggen

Data Highlighter begrijpt datums met veel verschillende notaties, op voorwaarde dat de datums een maand, dag en jaar bevatten. U kunt ontbrekende gegevens (zoals een jaar) opgeven door ontbrekende gegevens toe te voegen aan de paginaset.

Als datums op uw site als één geheel worden weergegeven (bijvoorbeeld 4 juni 2012), kunt u datums het beste als één geheel taggen. Hoe minder tags u maakt, hoe sneller het taggen gaat en hoe nauwkeuriger Data Highlighter kan zijn.

Datums als één geheel taggen

1. Begin gegevens op een pagina te taggen. Zie Een paginaset maken die één pagina bevat of Een paginaset maken die meerdere pagina's bevat voor informatie over hoe u begint met het taggen van een pagina.
  2. Gebruik op de pagina 'Tagger' de muis om een datum te selecteren. Selecteer bijvoorbeeld het volgende: 4 juni 2012
  3. Selecteer Datum > Datum/tijd of periode in het contextmenu dat wordt weergegeven.

Data Highlighter voegt de datum toe aan de kolom 'Mijn gegevensitems'.

4. Voltooi het maken van de paginaset. Zie Een paginaset maken die één pagina bevat of Een paginaset maken die meerdere pagina's bevat voor meer informatie.

Datums in afzonderlijke delen taggen

Op sommige pagina's worden datumgegevens in afzonderlijke delen weergegeven of worden labels gebruikt om de afzonderlijke datumcomponenten te identificeren. Op een pagina waarop meerdere evenementen worden weergegeven, kunnen de maand en het jaar bijvoorbeeld boven aan de pagina worden weergegeven en de specifieke dagen naast elk evenement. Als de datums op uw pagina's in afzonderlijke delen worden weergegeven, moet u datums in afzonderlijke delen taggen.

Houd er rekening mee dat Data Highlighter geen datums herkent die zowel zijn getagd als afzonderlijke delen als een periode specificeren (zoals 4-5 juni en 2012).

Datums in afzonderlijke delen taggen

1. Begin gegevens op een pagina te taggen. Zie Een paginaset maken die één pagina bevat of Een paginaset maken die meerdere pagina's bevat voor informatie over hoe u begint met het taggen van een pagina.
  2. Gebruik op de pagina 'Tagger' de muis om een deel van een datum te selecteren. Selecteer bijvoorbeeld het volgende: juni
  3. Selecteer Datum > Geavanceerd > datumgedeelte in het contextmenu dat wordt weergegeven. Selecteer bijvoorbeeld Datum > Geavanceerd > Maand.

Data Highlighter voegt het datumgedeelte toe aan de kolom 'Mijn gegevensitems'.

4. Blijf de delen van de datum taggen totdat u alle gegevens heeft getagd die beschikbaar zijn voor de datum.
  5. Voltooi het maken van de paginaset. Zie Een paginaset maken die één pagina bevat of Een paginaset maken die meerdere pagina's bevat voor meer informatie.

Voorbeelden van datumtags

Hier volgen enkele voorbeelden van datums die u kunt taggen:

• Een enkelvoudige datum. U kunt bijvoorbeeld een van de volgende datums taggen:
    • Juni 4, 2012
    • 4 June 2012
    • 6/4/12 - Uw tags kunnen ook andere scheidingstekens en jaartallen met vier cijfers bevatten, zoals 6-4-2012. Wanneer numerieke datums onduidelijk zijn, gaat Google er vanuit dat het eerste getal de maand is. 6/4/12 wordt bijvoorbeeld geïnterpreteerd als 4 juni 2012, terwijl 13/4/12 wordt geïnterpreteerd als 13 april 2012 (omdat er maar 12 maanden zijn).
    U kunt meerdere datums taggen op een pagina. Als u bijvoorbeeld juni 4, 2012 en juni 6, 2012 tagt, wordt er vanuit gegaan dat het evenement twee keer plaatsvindt: op 4 juni en op 6 juni.
  • Een aaneengesloten periode. Bijvoorbeeld 4-7 juni 2012
    Het scheidingsteken tussen de begin- en einddagen moet een streepje (-) zijn.
  • Datums met tijden. U kunt bijvoorbeeld een van de volgende datums taggen:
    • 4 juni 2012 3pm - een tijd gevolgd door am of pm. Google gebruikt gangbare kantooruren om tijden te interpreteren die niet worden gevolgd door am of pm. 11 wordt bijvoorbeeld geïnterpreteerd als 11 uur 's morgens en 2 wordt geïnterpreteerd als 2 uur 's middags.
    • 4 juni 2012 15:00 - 24-uurs klok
    • 4 juni 2012 3pm EST of  4 juni 2012 3pm -5:00 - tijden met een tijdzone of met een UTC-/GMT-verschuiving.
    • 4 juni 2012 2-3pm of  4-5 juni 2012 2-3pm - tijdsperioden met of zonder datumbereik.
  • Datums in afzonderlijke delen.U kunt de geavanceerde tagoptie gebruiken om de volgende afzonderlijke tekstfragmenten als één datum te taggen:
    • Dag: Dinsdag 4 juni Jaar: 2013
    • 4 juni | Tijd: 7:30pm-9:30pm en 2012
    Google herkent geen datumbereiken die zijn opgesplitst in meerdere tags. De volgende tags zijn bijvoorbeeld geen geldige datumtags:
    • 4-5 juni en 2012