Evenemang i Data Highlighter

Du kan märka upp data om ett evenemang, till exempel en konsert eller en konstfestival, med Data Highlighter. Sedan kan Google presentera uppgifterna på nya, spännande sätt i sökresultat och andra produkter.

Öppna Data Highlighter

Så här kan ett avancerat utdrag om ett evenemang visas i Googles sökresultat:

Event example in search results

Riktlinjer för användning

När Google genomsöker din siduppsättning används olika regler i Googles olika produkter för om och hur data ska visas. Avancerade utdrag visas till exempel bara i Googles sökresultat för kommande evenemang som förefaller vara giltiga. För att ett evenemang ska anses giltigt ska det ha ett namn, det ska finnas ett datum och en plats och det ska följa riktlinjerna för innehåll.

Giltiga namn på evenemang:

• Konsert med Orphei Drängar
  • Musikfestivalen Northwest

Ogiltiga namn på evenemang:

• Resepaket: San Diego/LA, 7 nätter (Använd inte Data Highlighter för att göra reklam för produkter eller tjänster som inte ingår i evenemanget.)
  • Musikfestival – endast 10 USD! (Tagga biljettpriser med egenskapen Ticket i stället.)
  • Rea på klänningar! (Inte ett evenemang)
  • Konsert – köp biljetterna nu! (reklam)
  • Konsert – 50 % rabatt t.o.m. söndag! (Reklam)
Om Google har genomsökt webbplatsen och det inte visas några avancerade utdrag kan du kontrollera möjliga orsaker.

Taggar för evenemang

Alla uppgifter som beskrivs i definitionen av den strukturerade datatypen kan taggas med Data Highlighter. Alla evenemang måste ha en unik webbadress. Följande taggar måste lyftas fram:

Tagg Beskrivning
Location Platsen för evenemanget, angiven som två separata delegenskaper:
Tagg Beskrivning
Name Namnet på platsen där evenemanget hålls.
Address Platsens gatuadress.
Name

Evenemangets namn.

Bästa metoder:

• Ta med evenemangets fullständiga namn.
  • Lyft fram något unikt med evenemanget i titeln. Det hjälper användarna att snabbare fatta ett beslut (exempel: med frågestund med artisten).
  • Lägg inte till kortsiktig reklam (exempel: köp biljetter nu).
  • Skriv inte priset i titeln. Använd egenskapen price i stället.
Start Date

Evenemangets startdatum och starttid i lokal tid. Mer information om hur du taggar datum finns i Tagga datum.

Bästa metoder:

Om du inte vet vilken tid evenemanget börjar ska du inte hitta på en tidpunkt eller skriva 00:00. Ange enbart startdatumet i stället.

Den data som kan taggas med Data Highlighter utgör en delmängd av egenskaperna i schemat Schema.org/Event.

Om någon uppgift som beskrivs i definitionen av den strukturerade datatypen inte finns på webbplatsen kan du lägga till data som saknas med Data Highlighter. Om den taggade informationen inte verkar tillförlitlig visas en varningsikon (Alert Icon) i Data Highlighter när du skapar en siduppsättning. Även data med låg tillförlitlighet görs tillgänglig för Google med Data Highlighter, men uppgifterna kanske inte används i andra produkter från Google.