Data Highlighter: evenementen

U kunt Data Highlighter gebruiken voor het taggen van gegevens over evenementen, zoals een concert of kunstfestival. Vervolgens kan Google uw gegevens aantrekkelijker en op nieuwe manieren presenteren in zoekresultaten en andere producten.

Data Highlighter openen

In zoekresultaten van Google kunnen getagde gegevens bijvoorbeeld als volgt worden weergegeven als een rich snippet voor evenementen:

Event example in search results

Gebruiksrichtlijnen

Nadat Google uw paginaset heeft gecrawld, past elk Google-product eigen regels toe om te bepalen of en wanneer uw gegevens worden weergegeven. Zoekresultaten van Google worden bijvoorbeeld alleen weergegeven als rich snippets voor evenementen die in de toekomst plaatsvinden en die geldige evenementen lijken te zijn. Een geldig evenement heeft een naam, datum en locatie en volgt de contentrichtlijnen.

Geldige evenementnamen:

• East Bay Symphony Concert
  • Music Festival Northwest

Ongeldige evenementnamen:

• Reispakket: San Diego/LA, 7 nachten (gebruik Data Highlighter niet om andere producten of services dan evenementen te promoten.)
  • Muziekfestival - slechts $10! (In plaats daarvan moet u ticketprijzen taggen met de eigenschap Ticket.)
  • Uitverkoop van jurken! (Geen informatie over een evenement)
  • Concert - koop nu tickets! (Promotie)
  • Concert - 50 procent korting tot zaterdag! (Promotie)
Als er geen rich snippets worden weergegeven nadat Google uw site heeft gecrawld, kunt u  mogelijke redenen hiervoor bekijken.

Evenementtags

U kunt Data Highlighter gebruiken om de eigenschappen te taggen die worden beschreven in de definities van typen gestructureerde gegevens. Elk evenement moet een unieke URL hebben. U moet de volgende tags markeren:

Tag Beschrijving
Locatie De locatie van het evenement, opgegeven als twee afzonderlijke subeigenschappen:
Tag Beschrijving
Naam De naam van de locatie.
Adres Het gedetailleerde adres voor het evenement.
Naam

De naam van het evenement.

Praktische tips:

• Vermeld de volledige titel van het evenement.
  • Markeer een uniek aspect van het evenement in de titel. Zo kunnen gebruikers sneller beslissingen nemen (bijvoorbeeld 'inclusief vraag-en-antwoordsessie met de artiest').
  • Voeg geen kortetermijnpromoties toe (zoals 'koop uw tickets nu').
  • Voeg geen prijzen toe aan de titel. Gebruik in plaats daarvan de eigenschap prijs.
Startdatum

De startdatum en begintijd van het evenement in de lokale tijdzone. Bekijk Datums taggen voor meer informatie over het taggen van datums.

Praktische tips:

Als u niet weet wat de begintijd is, moet u geen neptijd of 00:00 opgeven. Geef in dat geval alleen de startdatum op.

De gegevens die u kunt taggen met Data Highlighter, zijn een subset van de eigenschappen in het schema Schema.org/Event.

Als er gegevens op uw site ontbreken die worden beschreven in de definities van typen gestructureerde gegevens, kunt u ontbrekende gegevens toevoegen via Data Highlighter. Als Data Highlighter de getagde gegevens niet geheel vertrouwt, wordt een waarschuwingspictogram (Alert Icon) weergegeven terwijl u een paginaset maakt. Data Highlighter maakt de gegevens met laag vertrouwen nog steeds beschikbaar voor Google, maar andere Google-producten zullen deze wellicht niet gebruiken.