Problemen met Data Highlighter oplossen

Als u problemen ondervindt bij het maken of publiceren van een paginaset, bekijkt u de informatie over het oplossen van problemen op deze pagina.

Een paginaset maken

Nadat ik mijn start-URL heb opgegeven en op 'OK' heb geklikt, wordt er een fout weergegeven.

Dit kan een aantal oorzaken hebben, zoals:

• Als de fout 'URL niet gevonden' wordt weergegeven, is de geverifieerde pagina of URL mogelijk niet geïndexeerd door Google. Een van de volgende situaties kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat Google een site niet kan indexeren:
    • Uw pagina bevat een robots.txt-bestand, crawlfouten of metatags waardoor Google de pagina niet kan indexeren. Meer informatie.
    • Informatie op uw site is niet bereikbaar voor Googlebot omdat de informatie alleen beschikbaar is door een formulier in te vullen.
    • Er is een DMCA-claim (Digital Millennium Copyright Act) ingediend tegen sommige van de materialen in de paginaset die u probeert te maken.
  • De URL voor de pagina die u heeft opgegeven, bevindt zich niet op dezelfde site als de URL die u heeft geverifieerd in Search Console. Als u bijvoorbeeld op de site http://www.example.com op de startpagina van Search Console heeft geklikt, is het voor Data Highlighter vereist dat de URL met http://www.example.com begint. Als u een URL wilt markeren die met iets anders begint, zoals http://example.com, http://reviews.example.com of https://www.example.com, moet u die site afzonderlijk toevoegen.

Wanneer ik een aangepaste paginaset probeer te openen, wordt een foutbericht weergegeven.

Een van de volgende foutberichten kan worden weergegeven in de pop-up met de paginakiezer wanneer u een paginaset probeert te maken:

Dit bericht... Wordt weergegeven in de volgende situatie...
Patroon bevat geen startpagina. Het URL-patroon dat u heeft opgegeven, omvat niet de startpagina die u heeft gebruikt om de paginaset te maken.

Als u bijvoorbeeld de volgende URL als startpagina heeft opgegeven:
http://www.example.com/events/music/123.html
en u het volgende opgeeft als URL-patroon:
http://www.example.com/events/*
wordt het bericht 'Patroon bevat geen startpagina' weergegeven omdat het subpad /music/ niet valt onder het patroon dat u heeft opgegeven. Hoewel het opgegeven patroon pagina's zoals
http://www.example.com/events/891.html en
http://www.example.com/events/125.html
bevat, worden pagina's zoals
http://www.example.com/events/music/123.html uitgesloten.

Als u URL's met het subpad /music/ wilt markeren, gebruikt u een patroon zoals
http://www.example.com/events/music/* of
http://www.example.com/events/*/*

Patroon bevat te veel pagina's. Het URL-patroon dat u heeft opgegeven, bevat meer dan 500.000 pagina's. U kunt meerdere paginasets maken met minder dan 500.000 pagina's in elke paginaset.

Als uw site bijvoorbeeld informatie over evenementen bevat onder
http://www.example.com/events/music/...
en
http://www.example.com/events/speaking/...

In plaats van het URL-patroon http://www.example.com/events/*/* opgeven, kunt u twee paginasets met een kleiner bereik maken, zoals
http://www.example.com/events/music/*
en
http://www.example.com/events/speaking/*

Patroon bevat pagina's die u niet beheert. Het URL-patroon dat u heeft opgegeven, bevat pagina's die geen deel uitmaken van de site die u heeft geverifieerd in Search Console.

Als
http://www.example.com/events/music/*
bijvoorbeeld is geregistreerd als geverifieerde site in Search Console, bevat het URL-patroon
http://www.example.com/events/*/*
ook
http://www.example.com/events/meetings/*
wat niet is geregistreerd als onderdeel van een geverifieerde site.

Geef een beperkter URL-patroon, zoals http://www.example.com/events/music/*, op.

Patroon komt niet overeen met bestaande pagina's. Data Highlighter heeft geen pagina's gevonden die overeenkomen met het patroon dat u heeft opgegeven. Controleer het opgegeven patroon op typefouten en controleer of u de juiste URL heeft opgegeven.

Als dit bericht nog steeds wordt weergegeven nadat u heeft gecontroleerd op typefouten, probeert u het bereik van het URL-patroon uit te breiden. Wijzig
http://www.example.com/events/music/*
bijvoorbeeld in
http://www.example.com/events/*/*

Doe het volgende wanneer u een aangepaste paginaset maakt:

• Geef een geldig URL-patroon op. Houd er rekening mee dat Data Highlighter geen ondersteuning biedt voor reguliere expressies. U kunt in plaats daarvan * alleen gebruiken als jokerteken voor een gehele URL-component. Dit URL-patroon is bijvoorbeeld geldig:
    http://www.example.com/*/events/*
    Het volgende patroon is echter niet geldig omdat wordt geprobeerd * te gebruiken als jokerteken voor een gedeelte van een URL-component:
    http://www.example.com/*-people-*/events/*
  • Geef een URL op waarmee ten minste één pagina wordt geïdentificeerd die is gecrawld en geïndexeerd door Google.

Data Highlighter herkent mijn site niet.

Als u al meerdere keren heeft geprobeerd tags toe te voegen en Data Highlighter uw site nog steeds niet herkent, begint u opnieuw en maakt u een paginaset met slechts één pagina. Als dat lukt, maakt u een paginaset met één pagina voor elke belangrijke pagina op uw site. Als dit niet lukt, moet u HTML-markeringen gebruiken in plaats van Data Highlighter.

Een paginaset publiceren

De opgehaalde gegevens worden weergegeven op de pagina 'Gestructureerde gegevens', maar er worden nog steeds geen rich snippets weergegeven in zoekresultaten.

In het dashboard voor gestructureerde gegevens worden de opgehaalde gegevens weergegeven nadat Google een pagina heeft gecrawld. Het kan echter enige tijd duren voordat rich snippets worden weergegeven in zoekresultaten of op Places-pagina's. Als er gegevens zijn opgehaald, maar geen rich snippets worden weergegeven voor uw site, ziet u hier mogelijke redenen waarom dat zo is.