Ervoor zorgen dat Googlebot niet wordt geblokkeerd

Als je de toegang tot een site blokkeert voor Googlebot, kan dit rechtstreeks gevolgen hebben voor de mogelijkheid van Googlebot sitecontent te crawlen en te indexeren, wat kan leiden tot een lagere positie in de zoekresultaten van Google. Veel webmasters blokkeren per ongeluk de toegang van Googlebot tot hun site. Zo schakelen ze, zonder zich daarvan bewust te zijn, de toegang tot hun site uit die Googlebot nodig heeft om de aanwijzingen in het robots.txt-bestand te lezen en op te volgen.

Wanneer Google dit probleem detecteert, kunnen we je laten weten dat Googlebot wordt geblokkeerd.

Je kunt alle geblokkeerde pagina's op je site bekijken in het rapport Indexdekkingsstatus. Ook kun je een specifieke pagina testen met de URL-inspectietool.