Instellingen voor verzending en retourzendingen

Verzendservices en retourbeleid toevoegen in Search Console

Als je een online verkoper bent, kun je Search Console gebruiken om je verzendservices en retourbeleid te bekijken, toe te voegen en te beheren.

OPEN DE PAGINA 'INSTELLINGEN'

Voeg direct vanuit Search Console een vereenvoudigde versie van de verzend- en retourgegevens van je site toe via Instellingen Instellingen > Shopping > Verzending en retourzendingen.

Beleidsgegevens die je in Search Console kunt toevoegen en bewerken, zijn onder andere:

• Levertijd
  • Verzendkosten
  • Retourperiode
  • Retourkosten

Toegang

Je moet een eigenaar of volledige gebruiker zijn van de Search Console-property die aan een Merchant Center-account is gekoppeld om verzend- en retourgegevens in te stellen.

Beleid in Search Console toevoegen, bewerken of verwijderen

Als je je site aan Merchant Center hebt gekoppeld, kun je de status van een beleid checken en een beleid toevoegen, bewerken of verwijderen in Search Console.

Verzendservices en retourbeleid die zijn gemaakt of bewerkt in Merchant Center, zijn niet beschikbaar in Search Console en kunnen alleen worden beheerd in Merchant Center.

Verzendbeleid toevoegen in Search Console

1. Open de pagina Instellingen voor je Search Console-property.
  2. Kies onder Shopping de optie Verzending en retourzendingen.
  3. Kies het tabblad Verzending en klik op Verzendbeleid toevoegen.
  4. Selecteer het land waarop dit beleid van toepassing is.
  5. Voeg levertijden toe. Dit is een minimum- en maximumaantal dagen dat een artikel nodig heeft om je klant te bereiken.
  6. Stel je verzendkosten in. Opties zijn onder meer een vast tarief (wijs een valuta toe die overeenkomt met het land in stap 4), gratis vanaf een bepaald bedrag, gratis of iets anders.
  7. Klik op Sturen.
  8. Herhaal deze stappen voor elk land waarnaar je verzendt.

Retourbeleid toevoegen in Search Console

1. Open de pagina Instellingen voor je Search Console-property.
  2. Kies onder Shopping de optie Verzending en retourzendingen.
  3. Kies het tabblad Retouren en klik op Retourbeleid toevoegen.
  4. Selecteer het land waarop dit beleid van toepassing is.
  5. Geef de retourbeleid-URL op. Dit is het webadres waar klanten je retourbeleid kunnen lezen.
  6. Voer de retourperiode in. Kies hoeveel dagen klanten hebben om te retourneren of geen retourneringen.
  7. Stel je retourkosten in. Opties zijn onder meer een vast tarief (wijs een valuta toe die overeenkomt met het land in stap 4), gratis retourzendingen of een percentage van de productprijs. (Je kunt extra retouropties en -beperkingen instellen in Merchant Center.)
  8. Klik op Sturen.
  9. Herhaal deze stappen voor elk land waarnaar je verzendt.

Beleid in Search Console bewerken of verwijderen

1. Open de pagina Instellingen voor je Search Console-property.
  2. Kies onder Shopping de optie Verzending en retourzendingen.
  3. Klik op Icoon Meer instellingen (icoon Meer) voor het beleid dat je wilt aanpassen en kies Bewerken of Verwijderen.
  4. Als je het beleid bewerkt, volg je de aanwijzingen in het dialoogvenster. Als je het beleid verwijdert, wordt meteen verwijderd.

Verzendgegevens worden automatisch goedgekeurd, tenzij er een verschil in de gegevens is (in dat geval geeft Search Console een reden voor de afwijzing en een prompt om het probleem op te lossen). Een retourbeleid wordt handmatig geverifieerd. Dit kan ongeveer 10 tot 13 dagen duren. Nadat je de gegevens van je retourbeleid hebt ingediend, worden deze als In behandeling gemarkeerd totdat Google ze heeft geverifieerd. Ontdek meer informatie over de vereisten van het retourbeleid.

Ontdek meer informatie over hoe je het verzend- en retourbeleid in Merchant Center aanpast en welke andere opties beschikbaar zijn in Merchant Center.

Praktische tips

Gebruik deze best practices als je informatie over verzending en retourzendingen toevoegt in Search Console. Zo blijft je beleid nuttig en actueel:

• Gebruik duidelijke en beknopte beschrijvingen voor je verzend- en retourbeleid.
  • Lever correcte en actuele informatie om verwarring bij de klant te voorkomen.
    Opmerking: Check of de verzendkosten die je bij Google indient, exact overeenkomen met de verzendkosten die op je website staan. Een vermelding kan worden afgewezen als Google in je vermelding lagere verzendkosten vindt dan op je website. Zo voorkomen we dat klanten hogere verzendkosten op je website vinden nadat ze op je Google-vermelding hebben geklikt.
  • Controleer en update je beleid regelmatig om te zorgen dat het de nieuwste informatie bevat.