Je e-mailmeldingen configureren

Search Console kan je af en toe berichten sturen over je property's. Je kunt de meest recente berichten bekijken op je homepage van Search Console. Via het Berichtencentrum kun je alle berichten bekijken.

Berichten worden naar het e-mailaccount gestuurd dat aan je Search Console-account is gekoppeld. Je kunt geen extra adressen toevoegen of een ander meldingsadres instellen dan het adres waarmee je bent ingelogd.

De pagina met berichtvoorkeuren voor Search Console openen

1. Klik op een Search Console-pagina op het tandwielpictogram Instellingen
  2. Klik op Voorkeuren voor Search Console.
  3. Wijzig de berichtinstellingen op de pagina met voorkeuren en sla je wijzigingen op. De instellingen zijn van toepassing op alle property's voor dat Search Console-account.

Alle berichten van Search Console in- of uitschakelen

Standaard ontvang je berichten voor je Search Console-account. Je kunt er echter voor kiezen de berichten van Search Console uit te schakelen.

Je algemene berichtvoorkeuren voor Search Console wijzigen:

1. Open de pagina met voorkeuren voor Search Console.
  2. Vink het selectievakje voor e-mailmeldingen op de pagina aan (of verwijder het vinkje) om de ontvangst van Search Console-berichten in (of uit) te schakelen. Als je berichten hebt ingeschakeld, kun je specifieke berichttypen uitschakelen zoals hieronder wordt beschreven.

Als je alle berichten voor je account uitschakelt, ontvang je geen kritieke berichten meer, waaronder waarschuwingen over gehackte sites, handmatige acties en meldingen van nieuwe eigenaren. We raden je aan in plaats hiervan berichten op algemeen niveau in te schakelen en vervolgens specifieke berichttypen uit te schakelen.

Specifieke Search Console-berichten in- of uitschakelen

Je kunt alleen specifieke berichten in- of uitschakelen als e-mailmeldingen voor Search Console op hoofdniveau zijn ingeschakeld. Deze instelling is standaard ingeschakeld.

Een specifiek bericht uitschakelen:

1. Volg de afmeldlink onder aan de e-mail. Zonder deze link kun je je niet afmelden voor een bericht.
  2. Nadat je je hebt afgemeld voor een bericht, wordt het bericht weergegeven in de berichtenlijst op je voorkeurenpagina. In deze lijst staan alle berichten waarvoor je je minimaal één keer hebt afgemeld. Je kunt je opnieuw aanmelden voor berichten in de lijst door de berichtstatus te wijzigen.

Opnieuw berichten van een bepaald type ontvangen:

1. Open de pagina met voorkeuren voor Search Console.
  2. Zoek het bericht dat je opnieuw wilt ontvangen en wijzig de berichtstatus.

De taal van je berichten of andere instellingen wijzigen

De taal van je berichten en andere instellingen worden geconfigureerd op je pagina met algemene Google-accountinstellingen.