De pagina 'E-mailvoorkeuren'

Je e-mailmeldingen beheren

Op de pagina E-mailvoorkeuren bepaal je welke Search Console-berichten je via e-mail krijgt. Je kunt alle berichten ook zien in het berichtenvenster voor je property.

Deze voorkeur is alleen van toepassing op het feit of berichten per e-mail naar je moeten worden gestuurd. Al je berichten zijn altijd zichtbaar in het berichtenvenster, ongeacht je instellingen op deze pagina.

E-mailvoorkeuren openen

Je e-mailvoorkeuren beheren

Beheer welke typen e-mails Search Console je moet sturen. Zet specifieke typen e-mails aan of uit of zet alle e-mails uit. E-mailvoorkeuren worden ingesteld op gebruikersniveau, niet op propertyniveau. Je kunt dus alleen je eigen e-mailvoorkeuren beheren.

Deze instellingen gelden voor al je property's. Als je je bijvoorbeeld afmeldt voor de e-mail Nieuwe eigenaar, wordt de e-mail over een nieuwe eigenaar voor geen van je property's gestuurd. Je kunt geen verschillende e-mailinstellingen voor verschillende property's opgeven.

Zo bekijk je je e-mailvoorkeuren:

• Klik op de knop hierboven voor een rechtstreekse link, OF
  • Klik op een pagina in Search Console op Gebruikersinstellingen Icoon Gebruikersinstellingen > E-mailvoorkeuren.

De berichtenlijst

De berichtenlijst in dit rapport bevat alle e-mails waarvoor je je minimaal één keer hebt afgemeld door onderaan de e-mail op Afmelden te klikken. Nadat een bericht aan de lijst is toegevoegd, wordt dat bericht permanent weergegeven. Je kunt de abonnementsstatus van het bericht beheren via dit rapport. Berichten die je nooit hebt ontvangen of waarvoor je je nooit hebt afgemeld, worden niet weergegeven in de lijst.

Melding via e-mail aanzetten
Met dit selectievakje geef je aan of Search Console je voor al je property's e-mailmeldingen moet sturen. De standaardwaarde is Aan. Als je deze optie niet aanvinkt, worden er voor geen van je property's e-mails gestuurd, maar zijn de meldingen wel beschikbaar in het berichtenvenster in Search Console.
Onderwerp
Een algemene versie van de onderwerpregel van de e-mail. Het onderwerp dat je hier ziet, komt mogelijk niet exact overeen met het onderwerp van de e-mail, omdat het e-mailonderwerp gewoonlijk wordt aangepast om een specifieke naam, een specifiek fouttype of andere informatie te tonen. De abonnementsinstelling is echter van toepassing op alle e-mails van dat type voor al je property's. Als je e-mailonderwerp bijvoorbeeld 'Nieuwe eigenaar voor example.com' is, kan het onderwerp dat hier wordt weergegeven 'Nieuwe eigenaar voor je property' zijn. Als je verschillende varianten van dezelfde e-mail op betrouwbare wijze wilt herkennen, check je de bericht-ID (zie de beschrijving hierna). Alle varianten van dezelfde e-mail moeten dezelfde ID hebben.
ID
Elk berichttype heeft een unieke ID. E-mailabonnementen worden beheerd per bericht-ID (die ongewijzigd blijft), niet per onderwerp. Dit kan in de loop van de tijd of afhankelijk van de berichtgegevens enigszins veranderen. De bericht-ID wordt in de e-mail weergegeven als Berichttype: [WNC-XXXXXXX], waarbij XXXXXXX de bericht-ID is.
Status
'Geabonneerd' of 'Afgemeld'. Geabonneerd houdt in dat je e-mails krijgt via het e-mailadres van je account. Afgemeld houdt in dat je de berichten alleen kunt zien in het berichtenvenster van Search Console.
Wijzigingsdatum
De laatste keer dat je de abonnementsstatus voor dit bericht hebt gewijzigd.

Afmelden voor een e-mail

Als je je afmeldt voor een e-mail, ontvang je geen e-mails van dat berichttype meer. Je ziet het bericht nog wel in het berichtenvenster voor je property.

Een specifiek type e-mail niet meer ontvangen:

1. De eerste keer dat je je wilt afmelden voor een bepaalde e-mail, klik je op de link Afmelden onderaan de e-mail. Je ontvangt dit type e-mail dan niet meer voor je property's.
  2. Het bericht wordt permanent aan de berichtenlijst op de pagina met e-mailinstellingen toegevoegd. Je kunt toekomstige abonnements- of afmeldingsverzoeken voor dat type e-mail beheren in de kolom Status van de berichtenlijst.

Ga als volgt te werk als je helemaal geen e-mailmeldingen van Search Console meer wilt ontvangen:

1. Vink het selectievakje Melding via e-mail inschakelen op de pagina uit. Je voorkeuren voor afzonderlijke e-mailabonnementen worden bewaard, maar je wordt afgemeld voor alle e-mails. Je kunt deze instelling op elk gewenst moment wijzigen als je de e-mails weer wilt ontvangen.

Opnieuw abonneren op een e-mail

Je kunt je als volgt opnieuw op een specifiek type e-mail abonneren:

1. Open de pagina 'E-mailvoorkeuren', zoek het bericht waarvoor je bent afgemeld en wijzig de Status in Geabonneerd.

Je kunt je als volgt opnieuw op alle e-mails abonneren:

1. Als je meldingen voor alle e-mails van Search Console hebt uitgezet, kun je e-mails opnieuw aanzetten door Melding via e-mail aanzetten op de pagina aan te vinken. Hiermee worden eerder ingestelde blokkeringen voor specifieke e-mails weer aangezet.
  2. Nadat je e-mailmeldingen opnieuw hebt ingeschakeld, kun je je abonnementen voor specifieke e-mails beheren zoals hierboven beschreven.