Gebruikersrapport voor zoekkwaliteit

Je kunt het gebruikersrapport voor zoekkwaliteit gebruiken om vermeende spampagina's te melden, of ze nu spam bevatten, betrokken zijn bij spam, misleidend of van lage kwaliteit zijn of betaalde links bevatten.

Rapport openen

De pagina toont content met spam

De pagina bevat irrelevante of onbruikbare content die is bedoeld om de algoritmen van zoekmachines te exploiteren zodat de pagina wordt weergegeven als relevant resultaat.

Categorie

Beschrijving
Automatisch verzamelde content De pagina toont automatisch verzamelde en samengestelde content van externe bronnen zonder substantiële waarde toe te voegen.
Misbruik via geschaalde content De pagina is een voorbeeld van misbruik via geschaalde content, waarbij grote hoeveelheden niet-originele content worden gemaakt die weinig tot geen waarde heeft voor gebruikers.

Overmatig gebruik van zoekwoorden

De pagina bevat een onnatuurlijk aantal zoekwoorden of cijfers en ziet er onnatuurlijk en moeilijk leesbaar uit.

Pagina's van partnersites zonder meerwaarde

De pagina verzamelt productbeschrijvingen en links voor partnercommissie zonder substantiële waarde toe te voegen.

Gehackte pagina's

De content of broncode van de pagina is zonder toestemming van de site-eigenaar gewijzigd door een derde met kwade bedoelingen.

Door gebruikers gegenereerde spam

De pagina bevat een overmatige hoeveelheid spam die door externe gebruikers wordt gemaakt, bijvoorbeeld in reacties, posts of gebruikersaccounts.

De pagina bevat spam

Een pagina die zich bezighoudt met misbruik om de positie in zoekmachines te manipuleren.

Categorie

Beschrijving

Cloaking en verborgen omleidingen

De pagina toont met kwade bedoelingen verschillende content aan Googlebot en aan mensen, soms met kwaadwillende omleidingen.

Verborgen tekst en links

De pagina bevat verborgen tekst of links die zijn bedoeld om zoekmachines te manipuleren.

Doorway-pagina's

Er zijn meerdere vergelijkbare pagina's die de gebruiker uiteindelijk naar dezelfde bestemming leiden.

De pagina is misleidend

Een pagina die de beloofde online of echte services niet levert met de bedoeling de gebruiker te misleiden of te bedriegen.

Categorie

Beschrijving

Scam en bedrog

De pagina of site bootst de identiteit van een andere site na of beweert ten onrechte dat een bepaalde service wordt geleverd, waardoor gebruikers in gevaar worden gebracht.

Misleidende functionaliteit

De pagina levert op misleidende wijze niet de online content of services die volgens de pagina worden geleverd.

De pagina is van lage kwaliteit

Een slecht geschreven of ontworpen pagina die vaak bulksgewijs wordt gemaakt om klikken van gebruikers te stimuleren in plaats van oprecht te informeren of te vermaken.

De pagina bevat niet-organische links

Een pagina die onnatuurlijke, kunstmatige, misleidende of manipulatieve inkomende of uitgaande links bevat of ontvangt. Vind meer informatie over linkspam.

Overig

Een andere strategie voor zoekmisbruik of uitbuitende SEO die niet hierboven wordt vermeld.