Robots.txt-tiedoston sivueston kumoaminen

Jos sivusi on estetty Googlelta robots.txt-säännöllä, se ei todennäköisesti näy Googlen hakutuloksissa. Jos se jostain syystä näkyy siellä, tulos ei sisällä kuvausta.

1. Varmista, että robots.txt-tiedosto estää sivun

Jos olet todentanut sivustosi omistajuuden Search Consolessa:

1. Avaa URL-tarkastustyökalu.
  2. Tarkasta sivun URL-osoite, joka näkyy Googlen hakutuloksissa. Varmista, että olet valinnut Search Console ‐omaisuuden, joka sisältää kyseisen URL-osoitteen.
  3. Etsi tarkastuksen tuloksista Sivun hakemistotila ‐osio. Jos siinä lukee Robots.txt:n estämä, olet varmistanut ongelman. Korjaa ongelma seuraavassa kohdassa.

Jos et ole todentanut sivustoasi Search Consolessa:

1. Hae robots.txt-tiedoston tarkistustyökalua.
  2. Lisää tarkistustyökaluun sen sivun URL-osoite, jonka kuvaus puuttuu. Käytä sivun URL-osoitetta, joka näkyy Googlen hakutuloksissa.
  3. Jos tarkistustyökalu ilmoittaa, että sivu on estetty Googlelta, olet varmistanut ongelman. Korjaa ongelma seuraavassa kohdassa.

2. Korjaa sääntö

1. Selvitä robots.txt-tiedoston tarkistustyökalun avulla, mikä sääntö estää sivusi ja missä robots.txt-tiedosto on.
  2. Korjaa tai poista sääntö:
    • Jos käytät sivuston hosting-palvelua (esimerkiksi jos sivustosi on Wixissä, Joomlassa tai Drupalissa), emme voi tarjota tarkkoja ohjeita robots-tiedoston päivittämiseen, koska kaikilla hosting-palveluilla on oma tapansa tehdä tämä. Tutustu palveluntarjoajan dokumentaatioon ja katso, kuinka voit kumota sivusi tai sivustosi eston Googlelta. Ehdotettuja hakutermejä: "robots.txt palveluntarjoajan_nimi" tai "Googlen eston kumoaminen sivulle palveluntarjoajan_nimi". Esimerkkihaku: robots.txt Wix
    • Jos voit muokata robots.txt-tiedostoasi suoraan, poista sääntö tai päivitä se robots.txt-syntaksin mukaisesti.