Sivun renderöidyn lähteen tarkistaminen

Yleiskatsaus

Kun käyt sivulla, sivusto lähettää HTML-koodia selaimeesi. Tämä lähdekoodi sisältää usein lisäresursseja, kuten ladattavia skriptejä, jotka voivat muuttaa sivukoodia.

Kun klikkaat "Näytä lähdekoodi" kakkospainikkeella, näet vain selaimeen palautetun alkuperäisen sivukoodin, ennen kuin skriptit ja muut resurssit on ladattu ja suoritettu. Kuitenkin useissa tapauksissa, etenkin sivusi vianetsinnän aikana, sinun pitää nähdä lopullisen renderöidyn sivun koodi selaimessa, kun kaikki resurssit on ladattu ja skriptejä suoritetaan. Esimerkkejä:

• Vahvistuksessa käytettyjen Google Analytics- tai Google Tag Manager ‐tagien hakeminen
  • Sivun lataus- ja näyttämisvirheiden korjaaminen (eli kaikkien kirjastojen ja muiden ladattavien resurssien tarkistaminen)
  • Strukturoidun datan katselu näkyvällä sivulla

Renderöidyn lähteen tarkistaminen

Tässä on muutama tapa nähdä verkkosivun renderöity lähdekoodi:

• Chrome-selaimessa :Klikkaa mitä tahansa sivun osaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tarkista, niin näet kaiken renderöidyn sivun HTML-koodin. Hae kohteita renderöidystä HTML:stä painamalla Ctrl + F (Windows) tai Komento + F (Mac).
  • Omalla sivustolla oleva sivu:
    1. Tarkasta URL-osoite lisäämällä se suoraan URL-tarkastustyökaluun tai klikkaamalla tarkastuslinkkiä useimmissa Search Console ‑raporteissa näkyvän URL-osoitteen vierestä.
    2. Valitse Testaa live-URL-osoite > Näytä testattu sivu.
    3. HTML-välilehdellä näkyy sivun renderöity HTML-koodi.
  • Sivut kaikilla sivustoilla (myös muilla kuin omistamillasi):
    1. Avaa mobiiliystävällisyystesti.
    2. Lisää sivun URL-osoite. Sivun on oltava Googlen käytettävissä ilman kirjautumista, eikä se saa olla estetty robots.txt-tiedostolla.
    3. Valitse Näytä testattu sivu.
    4. HTML-välilehdellä näkyy sivun renderöity HTML-koodi.