Se den gengivne kilde for en side

Oversigt

Når du besøger en side, sender websitet HTML-kode til din browser. Denne kildekode indeholder ofte yderligere ressourcer, f.eks. scripts, som skal indlæses, og som kan ændre sidekoden.

Hvis du højreklikker på "Vis kilde", er det normalt kun den oprindelige sidekode, der hentes til browseren, inden scripts og andre ressourcer er blevet indlæst og køres. Men der er mange tilfælde, hvor du har behov for at se koden for den gengivne side i browseren, efter at alle ressourcerne er blevet indlæst, og eventuelle scripts kører. Dette kan især være tilfældet, når du skal finde og rette fejl på din side. Eksempel:

• Ved søgning efter de Google Analytics- eller Google Tag Manager-tags, der bruges til bekræftelse.
  • Ved fejlretning af indlæsning og visning af sider (dvs. når du tjekker, at alle biblioteker og andre ressourcer, du vil indlæse, rent faktisk indlæses).
  • Ved visning af strukturerede data på den viste side.

Sådan ser du den gengivne kilde

Her er et par metoder til at se den gengivne kildekode for en webside:

• I Chrome-browseren: Højreklik et sted på siden, og vælg Undersøg for at se al HTML-kode fra den gengivne side. Søg efter elementer i den gengivne HTML-kode ved hjælp af Ctrl + F (Windows) eller Kommando + F (Mac).
  • Hvis det drejer sig om en side på dit eget website:
    1. Undersøg webadressen ved enten at indtaste webadressen direkte i værktøjet til undersøgelse af webadresser eller ved at klikke på et link til undersøgelse ud for en af de webadresser, du finder i de fleste Search Console-rapporter.
    2. Klik på Test aktiv webadresse > Se testet side.
    3. Fanen HTML viser den gengivne HTML-kode for siden.
  • Hvis det drejer sig om en side på et hvilket som helst website (og ikke udelukkende et website, du ejer):
    1. Åbn Test af mobilvenlighed.
    2. Angiv sidens webadresse. Siden skal være tilgængelig for Google uden login og må ikke være blokeret af robots.txt.
    3. Klik på Se testet side.
    4. Fanen HTML viser den gengivne HTML-kode for siden.