Search Consolen tietojen käyttäminen Google Analyticsissa

Jos yhdistät Google Analytics ‑sivuston Search Console ‑tilille lisäämääsi sivustoon, näet Search Consolen tiedot Google Analytics ‑raporteissasi. Voit myös käyttää Google Analytics ‑raportteja suoraan Search Consolen Linkit sivustoosi- ja Sivustolinkit-sivujen kautta. Huomaa, että voit yhdistää vain verkkosivuston, et sovellusta.

Yhdistettyjen sivustojen ominaisuudet

Sinun on oltava Google Analytics ‑sivuston omistaja, jotta voit yhdistää sen Search Consolessa olevaan verkkosivustoon.

Voit avata Google Analyticsin yhdistämissivun Settings Search Consolen avattavasta Sivustoasetukset-valikosta.

Kun yhdistät Search Console ‑tilillesi lisätyn sivuston Google Analytics ‑sivustoon, Search Consolen tiedot otetaan oletusarvoisesti käyttöön kaikissa sivustoon liittyvissä profiileissa. Kyseisen sivuston Search Console ‑tietoja voi siis katsella kuka tahansa, jolla on saman Analytics-sivuston käyttöoikeus. Jos Google Analytics ‑ylläpitäjä esimerkiksi lisää profiiliin käyttäjän, kyseinen käyttäjä voi nähdä Search Consolen tietoja hakuoptimointiraporteissa.

Verkkosivuston voi yhdistää vain yhteen sivustoon ja päinvastoin. Jos luot uuden yhteyden, edellinen yhteys poistetaan.

Kullakin Google Analytics ‑sivustolla voi olla useita näkymiä. Yhdistettyäsi verkkosivuston Analytics-sivustoon siirryt kyseisen sivuston oletusnäkymään, kun klikkaat Google Analytics ‑linkkiä Search Consolessa. (Linkin klikkaaminen vie oletusnäkymään, vaikka olisit aiemmin yhdistänyt sivustosi toiseen näkymään. Voit vaihtaa näkymää Google Analyticsissa halutessasi.)

Jos verkkosivustosi on jo yhdistetty Google Analytics ‑sivustoon, tähän voi olla muutamia eri syitä. Joko olet itse yhdistänyt tämän Analytics-sivuston verkkosivustoon Google Analyticsissa tai toinen sivuston omistaja on yhdistänyt sivuston.

Jos verkkosivustosi on yhdistetty Analytics-sivustoon, jota et tunnista (ja johon et halua verkkosivustoasi yhdistää), toinen verkkosivuston omistaja on voinut yhdistää sivuston Analytics-sivustoon, jota et omista. Voit tässä tapauksessa poistaa yhteyden ja luoda uuden.

Jos verkkosivustosi oli ennen yhdistetty Analytics-sivustoon mutta yhteys on poistettu, Analytics-sivusto on voitu yhdistää toiseen verkkosivustoon. (Muista, että verkkosivusto voidaan yhdistää vain yhteen Analytics-sivustoon. Jos luot uuden yhteyden, edellinen yhteys poistetaan.)

Voit myös luoda yhteyden Analyticsin Järjestelmänvalvoja-sivulla, jos olet Google Analytics ‑sivuston tilin järjestelmänvalvoja.

Google Analytics ‑tilin järjestelmänvalvojat voivat siirtää Analytics-sivustonsa yhdeltä Analytics-tililtä toiselle. Kaikki niihin liittyvät Search Console ‑sivustot säilyttävät yhteytensä osana siirtoa. Siirron jälkeen kaikki uuden Analytics-tilin käyttäjät voivat nähdä siihen liittyvän Search Console ‑sivuston tiedot ilman ilmoitusta Search Consolessa. Lisätietoja

Search Consolen tietojen poistaminen Google Analyticsistä

Jos haluat poistaa Search Consolen tiedot Google Analytics ‑sivustolta, poista yhteys Search Consolen yhdistämissivulla tai hallinnoi yhdistämisiä Analyticsin Järjestelmänvalvoja-sivulla (jos olet Google Analytics ‑sivuston järjestelmänvalvoja).

Miksi Search Consolen tiedot eivät vastaa Google Analyticsin tietoja?

Search Consolen tiedot voivat erota muiden työkalujen, kuten Google Analyticsin, näyttämistä tiedoista. Mahdollisia syitä tähän:

• Koska Search Console käsittelee tietoja eri tavalla kuin muut työkalut, esimerkiksi poistaakseen kaksoiskappaleet ja robottien käynnit, tilastot voivat olla erilaisia kuin muista lähteistä saatavat tilastot.
  • Jotkin työkalut, kuten Google Analytics, seuraavat vain sellaisten käyttäjien liikennettä, joiden selaimessa on käytössä JavaScript.
  • Google Analytics seuraa vain niiden sivujen käyntejä, jotka sisältävät oikein määritetyn Analytics Javascript ‑koodin. Jos sivuston sivut eivät sisällä tätä koodia, Analytics ei seuraa näiden sivujen käyntejä. Search Console kuitenkin seuraa Analytics-seurantakoodittomien sivujen käyntejä, jos käyttäjä siirtyy sivuille hakutulosten kautta tai jos Google indeksoi tai muuten löytää sivut.
  • Avainsanat on määritelty eri tavalla joissakin työkaluissa. Esimerkki:
    • Search Consolen Avainsanat-sivulla on lueteltu merkittävät avainsanat, jotka Google on löytänyt sivustoltasi.
    • Google Google Adsin Avainsanat-työkalu näyttää kaikki käyttäjien kyselyt, joissa kyseistä avainsanaa on käytetty.
    • Analyticsin ”avainsanat” kattavat sekä hakukyselyt että Google Adsin maksulliset avainsanat.
    • Search Consolen Hakuanalyysit-sivu näyttää niiden avainsanahakukyselyiden kokonaislukumäärän, joilla sivusi on näytetty hakutuloksissa. Tämä on pienempi luku. Search Console myös pyöristää hakukyselytiedot yhden tai kahden desimaalin tarkkuuteen.