Yhdistäminen

Search Console ‑omaisuuden yhdistäminen muuhun Googlen palveluun

Katso tai hallitse kaikkien omaisuuksiesi yhteyksiä Yhteydet-asetussivulla.

Avaa Yhteydet-asetussivu

Tietoa yhdistämisestä

Yhdistäminen tarkoittaa Search Console ‑omaisuuden liittämistä toisessa Googlen palvelussa sijaitsevaan muuhun entiteettiin tai omaisuuteen. Search Console ‐omaisuus voi esimerkiksi olla yhdistetty Google Analytics ‐mittauskokonaisuuteen, jolloin molempien tuotteiden data voi näkyä yhdessä Search Console Insightsissa.

Yhdistämisen vaikutukset riippuvat Search Console ‐omaisuuteen yhdistettävästä asiasta. Esimerkiksi Google Analytics ‑yhteyden avulla Search Consolen kehitysdata jaetaan yhdistetylle Google Analytics ‑mittauskokonaisuudelle, kun taas Play Kaupan Android-sovelluksen yhteys mahdollistaa sovellusindeksoinnin (kun Google Haku näyttää täsmälinkkejä yhdistettyyn sovellukseen).

Yhdistämistä pyytää käyttäjä toisessa Googlen palvelussa, esimerkiksi Google Analyticsissa tai Chrome Web Storessa. Pyyntö lähetetään Search Console ‐omaisuuden omistajille, jotka voivat hyväksyä tai hylätä sen. Search Consolessa voit hyväksyä tai hylätä yhdistämispyyntöjä sekä tarkastella ja poistaa nykyisiä yhteyksiä. Ainoa poikkeus on Google Analytics, jonka yhdistämistä voidaan pyytää sekä Google Analyticsissa että Search Consolessa.

Esimerkki: Voit pyytää Google Ads ‐tilin ja Search Console ‐omaisuuden yhdistämistä. (Yhteyttä kutsutaan Google Ads ‐dokumentaatiossa "linkitykseksi".)

Yksittäiseen Search Console ‑omaisuuteen voidaan yhdistää useita muita kohteita (esimerkiksi sivusto example.com voidaan yhdistää sekä Google Analytics ‑mittauskokonaisuuteen että Android-sovellukseen).

Tuotedokumentaatiosta voit lukea kaikista yhdistämisen hyödyistä ja siitä, miten voit pyytää Search Console ‑omaisuuden yhdistämistä.

Tuotteet, jotka voidaan yhdistää Search Console ‑omaisuuteen

Seuraavat kohteet voidaan yhdistää Search Console ‑omaisuuteen:

• Google Analytics ‑mittauskokonaisuus
  • Chrome Web Storen tili
  • Play Kaupan Android-sovellus
  • Play Console ‐kehittäjätili
  • Google Ads ‑tili
  • Google Assistantin Actions-konsoli-projekti
  • Google Kauppiaskeskus ‑tili

Voit tarkistaa muiden palveluiden yhdistämistä koskevista ohjeista, mitä vaikutuksia yhdistämisellä on.

Yhteyksien ylläpito

Yhteyksien katselu

Jos haluat katsella nykyisiä ja pyydettyjä yhteyksiä, avaa Yhteydet-asetussivu (AsetuksetAsetukset > Yhteydet).

Search Consolessa ei näy hylättyjen tai poistettujen yhteyksien historiaa.

Yhdistämispyynnöt

Voit pyytää yhdistämistä Google Analytics ‑mittauskokonaisuuteen tai toiseen palveluun.

Google Analytics ‑mittauskokonaisuus voidaan yhdistää vain yhteen Search Console ‑omaisuuteen kerrallaan ja päinvastoin. Jos et enää näe aiemmin luotua Analytics-yhteyttä, se tarkoittaa, että sinä tai sivuston toinen omistaja on joko poistanut yhteyden tai korvannut sen uudella yhteydellä.

Google Analyticsiin yhdistämisen pyytäminen

Kun yhdistät Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden Search Console ‑omaisuuteen, voit nähdä Google Analytics ‑datan Search Console Insightsissa ja päinvastoin. Google Analyticsin UA-dataa ei enää tueta Search Console Insightsissa 1.7.2023 alkaen. Jos Search Console ‐omaisuus on yhdistettynä sekä Google Analyticsin UA-mittauskokonaisuuteen että Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen, Search Console Insights näyttää datan vain Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudesta.

Jos haluat yhdistää omaisuuden, avaa Search Console ‑omaisuutesi Yhteydet-sivu, valitse Yhdistä ja seuraa valintaikkunan ohjeita. Jos haluat nähdä Google Analytics ‐datan Search Console Insightsissa, valitse striimi, joka vastaa parhaiten Search Console ‐omaisuuttasi ja joka sisältää sivustosi sivut, joita haluat seurata.

Jos haluat luoda yhteyden Search Consolen ja Google Analyticsin välille, sinun täytyy olla Search Console ‑omaisuuden omistaja ja sinulla täytyy olla Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden muokkausoikeus.

Kaikkeen dataan, joka on eksportoitu Search Consolesta yhdistettyyn Google Analytics ‑mittauskokonaisuuteen, sovelletaan Google Analyticsin käyttöehtoja. Kun Google Analytics ‑mittauskokonaisuudesta puolestaan eksportoidaan dataa Search Console ‑omaisuuteen, dataan sovelletaan Search Consolen käyttöehtoja.

Kun Search Console ‑omaisuus yhdistetään Google Analytics ‑mittauskokonaisuuteen, kuka tahansa, jolla on pääsy Google Analytics ‑mittauskokonaisuuteen, voi nähdä sivuston Search Console ‑datan. Jos Google Analytics ‑järjestelmänvalvoja esimerkiksi lisää käyttäjän mittauskokonaisuuteen, kyseinen käyttäjä voi nähdä Search Console ‑dataa hakuoptimointiraporteissa.

Google Analytics ‑tilin järjestelmänvalvojat voivat siirtää Analytics-mittauskokonaisuutensa yhdeltä Analytics-tililtä toiselle. Kaikki niihin liittyvät Search Console ‑sivustot säilyttävät yhteytensä osana siirtoa. Siirron jälkeen kaikki uuden Analytics-tilin käyttäjät voivat nähdä siihen liittyvän Search Console ‑sivuston dataa ilman ilmoitusta Search Consolessa. Lue lisää

Kauppiaskeskus-tilin yhdistämisen pyytäminen

Voit yhdistää Kauppiaskeskus-tilin Search Console ‐omaisuuteen, niin näet Kauppiaskeskus-datan Search Consolessa.
Jos haluat yhdistää omaisuuden, avaa Search Console ‑omaisuutesi Shopping-välilehden listaussivu, valitse Yhdistä ja seuraa valintaikkunan ohjeita.
Jos haluat luoda yhteyden Search Consolen ja Kauppiaskeskuksen välille, sinun täytyy olla Search Console ‑omaisuuden omistaja ja Kauppiaskeskus-tilin järjestelmänvalvoja.
Search Console ‐omaisuuden on oltava verkkotunnustason omaisuus (alipolkuja ei tueta). Kauppiaskeskus-tilit, joilla on alipolku, voidaan kuitenkin yhdistää Search Console ‐omaisuuteen, jos niillä on sama verkkotunnus.
Yhden Search Console ‐omaisuuden voi yhdistää vain yhteen Kauppiaskeskus-tiliin. Samaan Kauppiaskeskus-tiliin voi kuitenkin yhdistää useita Search Console ‐omaisuuksia.

Muiden palveluiden yhdistämispyynnöt

Muiden kuin Google Analytics ‐tuotteiden yhdistämispyynnöt on tehtävä toisen tuotteen kautta. Lue toisen tuotteen dokumentaatiosta, miten voit pyytää yhdistämistä (tee haku "Search Console").

Yhdistämispyynnön hyväksyminen tai hylkääminen

Jos saat yhdistämispyynnön, mieti, haluatko yhdistää kyseisen tilin sivustoosi. Selvitä, millaiset luvat toinen palvelu saa yhdistämisen seurauksena. Jos suostut yhdistämiseen, valitse Odottavat pyynnöt ‑taulukossa pyynnön kohdalla Hyväksy. Jos et suostu, valitse Hylkää. Jos hyväksyntäpyyntöä ei hyväksytä tai hylätä, se jää Odottavat pyynnöt ‑taulukkoon aktiiviseksi eikä vanhene automaattisesti.
Yhteyden poistaminen
Voit koska tahansa poistaa omaisuutesi yhteyden riippumatta sen tyypistä.
Yhteyden poistaminen Search Consolessa:
  1. Sinun on oltava Search Console ‑omaisuuden omistaja.
  2. Avaa Yhteydet-asetussivu Search Consolessa.
  3. Etsi taulukosta yhteys, jonka haluat poistaa.
  4. Valitse lisäasetuskuvake Lisäasetusten kuvake ja klikkaa Poista yhteys.

Jos haluat poistaa Search Console ‑yhteyden toisesta palvelusta, käytä kyseisen palvelun hallintakonsolia samaan tapaan kuin yhteyttä pyytäessä.

Tietoja Yhteydet-asetussivusta

Yhteydet-asetussivulla näet kaikkien sivustojesi aktiiviset ja odottavat yhteydet. Aktiiviset yhteydet ovat sinun tai Search Console ‑omaisuuden toisen omistajan hyväksymiä. Odottavat yhdistämispyynnöt ovat pyyntöjä, joita Search Console ‑omaisuuden omistaja ei ole hyväksynyt eikä hylännyt. Kun yhteys poistetaan, sen historiatiedot katoavat.