Har Google fundet alle dine sider?

Kom godt i gang

De fleste nye brugere er mest bekymrede for, om Google har fundet alle deres sider. Her har du nogle tips til, hvordan du kommer godt i gang.

• Hvis dit website er nyt, skal du væbne dig med tålmodighed.... Der kan gå et par dage, før dine sider vises på Google, efter de er udgivet.
  • Hvis dit website er lille (mindre end 500 sider), kan du bare søge efter webadressen til startsiden på dit website på Google uden http:// eller https://. Hvis Google viser siden i resultaterne, er siden på Google. Hvis din startside er på Google, betyder det, at dit website har god navigation (dvs. at man kan følge links fra én side til den næste og efterhånden finde alle siderne på dit website), så Google bør kunne finde alle siderne på dit website. Hvis der mangler links til bestemte sider, eller det kræver særlig brugerinput at nå frem til disse sider (f.eks. valg af en rullemenu), kan du bede Google udtrykkeligt om at crawle disse sider. Søg efter sidernes webadresser i stedet for tekst, da dine sider kan være indekseret af Google, men muligvis ikke vises på den første side med resultater.
  • Hvis dit website har mere end 500 sider, er det en god idé at bruge rapporten om sideindeksering. Hvis dit website har færre sider end dette eller ikke får tilføjet nyt indhold regelmæssigt, er det formentlig ikke nødvendigt at bruge denne rapport.

Få indblik i rapporten om sideindeksering

Rapporten om sideindeksering viser, hvor mange sider på dit website Google har forsøgt at crawle, og om Google har indekseret disse sider. Dette giver en samlet oversigt over din websitedækning på Google. Du kan se indeksstatus for en bestemt side ved hjælp af rapporten til undersøgelse af webadresser.

Her er rapporten om indeksdækning, der viser resultater for et stort website:

Grafen i indeksrapporten, hvor alle fire statustyper er valgt: Fejl, Gyldige med advarsler, Gyldige, Ekskluderet

De samlede antal over diagrammet viser antallet af indekserede og ikke-indekserede sider fra og med den seneste dato i diagrammet. Bemærk, at en webadresse ikke indgår i nogen af de samlede antal, hvis Google ikke kender til webadressen.

Hver søjle øverst i diagrammet viser det samlede antal sider, som Google har indekseret (eller har forsøgt at indeksere), fra og med den pågældende dato. Den viser ikke antallet af sider, som Google har forsøgt at indeksere på den pågældende dag.

En webadresse kan have én af følgende statusser:

• Indekseret: Google har crawlet denne side, og den er i indekset.
    • Næste trin: Intet. Der er ingen problemer. Du kan se et eksempel på dine indekserede sider ved at klikke på Se data om indekserede sider.
  • Ikke indekseret: Siden er ikke indekseret, men det er ikke altid et problem. Hvis værdien i kolonnen Kilde er Website, betyder det, at du sandsynligvis kan løse problemet, hvis det er nødvendigt. Hvis værdien i kolonnen Kilde er Google, kan du sandsynligvis ikke få den pågældende side indekseret (formentlig af en god grund).
    • Næste trin:
      • Tjek, at dine vigtige sider er indekseret.
      • For elementer med værdien Website under Kilde kan du læse statusbeskrivelsen for at afgøre, om det er et problem, du skal løse, og hvordan du i så fald gør det.
      • Hvis du ser en pludselig stigning i antallet af ikke-indekserede sider, kan du tjekke, at du ikke ved et uheld har blokeret en sektion af dit website, så den ikke kan crawles.

Grundlæggende brug

1. Tjek rapporten om indekseringsgrad hver måned, eller når du foretager store ændringer af websitet (tilføjelse af store mængder nyt eller opdateret indhold eller blokering af segmenter på websitet, så de ikke kan crawles). Husk, at der kan gå et par dage, før ændringerne registreres i denne rapport. Det er formentlig ikke nødvendigt at tjekke denne rapport dagligt eller ugentligt, når du ikke foretager ændringer, da Google normalt sender dig en mail, når der sker en stigning i fejl. Du kan også se dine Search Console-meddelelser i dit meddelelsespanel. Tjek, at dine vigtige sider er indekseret.
  2. Kig efter en gradvis stigning i antallet af gyldige indekserede sider, efterhånden som dit website vokser. Gå til afsnittet om fejlfinding, hvis du ser fald eller stigninger. Statustabellen på oversigtssiden grupperes og sorteres efter "status og årsag". Start med at rette de fejl, der har størst indflydelse. Husk, at der går et par dage, før nyt indhold registreres
  3. Undersøg problemer med ikke-indekserede sider, og løs dem, hvis det er nødvendigt. Vælg diagramfilteret Ikke indekseret, og klik derefter i tabelrækkerne for at tjekke og løse problemer efter problemtype. Du kan klikke på hver problemtype for at se et eksempel på berørte sider og klikke på en sides webadresse for at få endnu flere oplysninger. Brug værktøjet til undersøgelse af webadresser til at finde og løse problemer i forbindelse med crawl og indeksering af en bestemt side (du kan åbne værktøjet direkte i eksempeltabellen i rapporten om dækningsgrad). Følg linkene Få flere oplysninger for at se, hvad fejlen er, om den skal rettes, og hvordan du gør det.
  4. Tjek løbende, om der sker stigninger i ikke-indekserede elementer, for at sikre, at der er en god grund til, at de ikke er indekseret.

Hvad du ikke skal kigge efter

Du kan ikke forvente, at alle webadresserne på et stort website indekseres. Dit mål er at få alle dine vigtige sider og de kanoniske versioner af dine sider indekseret. Du kan finde den kanoniske version af enhver webadresse ved at bruge værktøjet til undersøgelse af webadresser.