Voorbeeldgegevens voor dynamische advertenties

Met voorbeeldgegevens kunt u een voorbeeld bekijken van hoe uw dynamische advertentie eruitziet wanneer deze is gekoppeld aan een datafeed. Google Web Designer biedt automatisch een set voorbeeldgegevens wanneer u een dynamische template gebruikt of een gegevensschema selecteert. U kunt deze gegevens bewerken of uw eigen datasets toevoegen.

Een voorbeeld van voorbeeldgegevens bekijken op het werkvlak

Elke set met voorbeeldgegevens wordt op het tabblad Voorbeeldgegevens in het venster Dynamisch vermeld.

• Selecteer een set met voorbeeldgegevens in het venster om die gegevens te gebruiken voor dynamische elementen op het werkvlak. U kunt op elk gewenst moment schakelen tussen verschillende sets met voorbeeldgegevens.
  • Selecteer Geen voorbeeldgegevens om te stoppen met de weergave van voorbeeldgegevens op het werkvlak.

U kunt ook kiezen uit deze sets met voorbeeldgegevens wanneer u in uw browser een voorbeeld bekijkt van de advertentie.

Voorbeeldgegevens toevoegen

U kunt een set met voorbeeldgegevens op meerdere manieren toevoegen, afhankelijk van de bron van de gegevens.

Een feedbestand met voorbeeldgegevens downloaden
  1. Open het venster Dynamisch en selecteer het tabblad Voorbeeldgegevens.
  2. Klik onderin het venster op de knop Voorbeeldgegevens importeren .
  3. Selecteer het datafeedbestand dat u wilt importeren. Dit bestand moet de JSON-indeling hanteren.
Een nieuwe set met voorbeeldgegevens maken
  1. Open het venster Dynamisch en selecteer het tabblad Voorbeeldgegevens.
  2. Klik onderin het venster op de knop Nieuwe voorbeeldgegevens maken . Er wordt een nieuw item in het venster weergegeven.
  3. Dubbelklik op het item om het dialoogvenster Voorbeeldpayload bewerken te openen. Het dialoogvenster bevat lege velden voor elk kenmerk in het gegevensschema, zodat u gegevens kunt invoeren.
    • Als u meer items aan de feed wilt toevoegen, klikt u op de knop Nog een item toevoegen . Er wordt een nieuwe set velden weergegeven.
  4. Klik op Opslaan.
Een set met voorbeeldgegevens uit uw bibliotheek toevoegen aan uw project
  1. Open het venster Dynamisch en selecteer het tabblad Voorbeeldgegevens.
  2. Klik onderin het venster op de knop Voorbeeldgegevensbibliotheek . Het dialoogvenster Voorbeeldgegevensbibliotheek wordt geopend.
  3. Selecteer de sets met voorbeeldgegevens die u wilt importeren.
  4. Klik op Toevoegen. De sets met voorbeeldgegevens worden nu weergegeven in het venster 'Dynamisch'.

Voorbeeldgegevens bewerken

U kunt wijzigingen aanbrengen door voorbeeldgegevens op het werkvlak te bewerken met standaard ontwerpgereedschappen of door een dialoogvenster te openen waarin u de volledige set voorbeeldgegevens meteen kunt bekijken en bewerken.

• Voorbeeldgegevens op het werkvlak bewerken:
    1. Open het venster Dynamisch en selecteer het tabblad Voorbeeldgegevens.
    2. Selecteer de set met voorbeeldgegevens die u wilt wijzigen. Alle dynamische elementen op het werkvlak worden gevuld met de geselecteerde gegevens.
    3. Breng uw wijzigingen in de dynamische elementen aan. U kunt bijvoorbeeld het gereedschap 'Tekst' gebruiken om tekstcontent te bewerken of de opdracht Afbeelding wisselen gebruiken om de bron van een afbeelding te wijzigen.
  • Voorbeeldgegevens rechtstreeks bewerken:
    1. Open het venster Dynamisch en selecteer het tabblad Voorbeeldgegevens.
    2. Open het dialoogvenster Voorbeeldpayload bewerken via een van de volgende methoden:
      • Dubbelklik op de set met voorbeeldgegevens die u wilt wijzigen.
      • Klik met de rechtermuisknop op de set met voorbeeldgegevens die u wilt wijzigen en selecteer Bewerken in het pop-upmenu.
    3. De velden volgen het gegevensschema dat u heeft geselecteerd. U kunt de volgende soorten wijzigingen aanbrengen:
      • Bewerk de waarden in de velden.
      • Voeg een nieuw item toe aan de gegevensset door op de knop Nog een item toevoegen te klikken.
      • Kopieer een item door met de rechtermuisknop op de knop Opties te klikken en Dupliceren te selecteren in het pop-upmenu.
      • Verwijder een item door met de rechtermuisknop op de knop Opties te klikken en Verwijderen te selecteren in het pop-upmenu.
    4. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

De naam van een set met voorbeeldgegevens wijzigen

1. Open het venster Dynamisch en selecteer het tabblad Voorbeeldgegevens.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de set met voorbeeldgegevens en selecteer Naam wijzigen in het pop-upmenu.
  3. Geef de nieuwe naam op en druk op Enter.

Een set met voorbeeldgegevens kopiëren

1. Open het venster Dynamisch en selecteer het tabblad Voorbeeldgegevens.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de set met voorbeeldgegevens en selecteer Dupliceren in het pop-upmenu.

Aan het einde van de naam van de nieuwe set met voorbeeldgegevens is een cijfer toegevoegd.

Een set met voorbeeldgegevens verwijderen

1. Open het venster Dynamisch en selecteer het tabblad Voorbeeldgegevens.
  2. Verwijder de set met voorbeeldgegevens op een van de volgende manieren:
    • Selecteer de set met voorbeeldgegevens en klik op de knop Verwijderen .
    • Klik met de rechtermuisknop op de set met voorbeeldgegevens en selecteer Verwijderen in het pop-upmenu.

Een set met voorbeeldgegevens opslaan voor gebruik in andere documenten

U heeft via de bibliotheek met voorbeeldgegevens toegang tot sets met voorbeeldgegevens die u eerder heeft gebruikt. Als een van uw huidige sets met voorbeeldgegevens mogelijk nuttig is voor voorbeelden van andere dynamische advertenties, kunt u de betreffende set toevoegen aan de bibliotheek met voorbeeldgegevens.

1. Open het venster Dynamisch en selecteer het tabblad Voorbeeldgegevens.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de set met voorbeeldgegevens die u wilt toevoegen en selecteer Toevoegen aan bibliotheek in het pop-upmenu.

Locatie van het feedbestand met voorbeeldgegevens

Feedbestanden met voorbeeldgegevens worden opgeslagen in de submap feeds van uw Google Web Designer-project. U kunt aanvullende feedbestanden met voorbeeldgegevens aan deze map toevoegen of de bestanden meteen aanpassen.

Als u wijzigingen aanbrengt in uw voorbeeldgegevens via een andere tool dan Google Web Designer, klikt u op de knop Vernieuwen zodat de wijzigingen ook in Web Designer worden weergegeven.