Elementen knippen, kopiëren en plakken

De meeste Google Web Designer-elementen, waaronder complexe elementen zoals groepen en componenten, kunnen worden geknipt of gekopieerd en geplakt tussen documenten of pagina's. Hieronder worden enkele beperkingen vermeld.

Elementen knippen, kopiëren en plakken

Het element of de elementen selecteren

Er zijn verschillende manieren om een element te selecteren, waaronder op het werkvlak:

1. Klik in de werkbalk aan de linkerkant op het gereedschap Selectie of druk op V.
  2. Selecteer een of meer elementen op het werkvlak die u wilt knippen of kopiëren. U kunt meerdere elementen selecteren.

U kunt de selectie vervolgens knippen of kopiëren.

De selectie knippen

Als u de selectie van de huidige locatie wilt verwijderen, gebruikt u een van deze methoden:

• Gebruik de menuopdracht Bewerken > Knippen.
  • Klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer Knippen in het pop-upmenu.
  • Druk op Ctrl+X (Windows) of +X (Mac).

Vervolgens kunt u de geknipte selectie plakken.

De selectie kopiëren naar het klembord

Als u een nieuwe kopie van de selectie wilt maken, gebruikt u een van deze methoden:

• Gebruik de menuopdracht Bewerken > Kopiëren.
  • Klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer Kopiëren in het pop-upmenu.
  • Druk op Ctrl+C (Windows) of +C (Mac).

Vervolgens kunt u de gekopieerde selectie plakken.

De geknipte of gekopieerde selectie plakken

1. Ga naar het doeldocument of de doelpagina.
  2. Gebruik een van de volgende methoden om de geknipte of gekopieerde selectie te plakken:
    • Gebruik de menuopdracht Bewerken > Plakken.
    • Klik met de rechtermuisknop op het werkvlak en selecteer Plakken in het pop-upmenu.
    • Druk op Ctrl+V (Windows) of +V (Mac).

Animatiesleutelframes, relevante gebeurtenissen en dynamische gegevensbindingen voor de geplakte elementen worden standaard ook geplakt, tenzij het bestemmingsdocument deze niet ondersteunt. Als u elementen zonder animatie wilt plakken, gebruikt u de menuopdracht Bewerken > Plakken zonder animaties.

Beperkingen

Op basis van documenttype

Sommige elementen kunnen niet worden gekopieerd en geplakt in een document van een ander type.

• Elementen kunnen niet worden gekopieerd en geplakt tussen een AMP HTML- en een niet-AMP HTML-document.
  • HTML-advertenties en HTML-pagina's bieden geen ondersteuning voor:
    • video- en audiotracks en clips
  • Beeldadvertenties bieden geen ondersteuning voor:
    • animatie
    • video- en audiotracks en clips
    • componenten
    • iframes
    • -elementen
  • Videodocumenten bieden geen ondersteuning voor:
    • componenten
    • iframes
    • -elementen

Voor maskers

Maskers kunnen worden geknipt, gekopieerd en geplakt op een vergelijkbare manier als elementen, met de volgende beperkingen:

• U kunt slechts één masker selecteren om te knippen of te kopiëren en één element om het masker in te plakken.
  • Als u een masker plakt in een element dat al een masker heeft, wordt het bestaande masker vervangen.
  • Maskers kunnen niet worden geknipt, gekopieerd of geplakt in mediaregels.

Voor dynamische gegevens- en variantbindingen

In sommige gevallen kunnen bindingen voor dynamische gegevens of varianten samen met de bijbehorende elementen worden gekopieerd:

• Als u kopieert en plakt tussen HTML-advertenties die hetzelfde schema gebruiken
  • Bij het plakken in videodocumenten of beeldadvertenties van elke bron

Anders worden de bindingen uit het geplakte element verwijderd.

Voorbeeldgegevens en variantgegevens worden niet gekopieerd.