Opties voor het wijzigen van de positie en de grootte van een element

Met HTML5 kunt u twee methoden gebruiken om de positie en de grootte van een element te wijzigen. Bij de eerste methode worden de coördinaten voor de boven- en linkerkant van het element gebruikt om de positie op te geven, en worden de breedte en hoogte van het element gebruikt om het formaat op te geven. Bij de tweede methode wordt de CSS-eigenschap transform gebruikt om elementen te transformeren en te schalen.

Google Web Designer gebruikt beide methoden. Voor de lay-out van elementen gebruikt Google Web Designer de waarden voor de boven- en linkerkant om elementen te positioneren en de waarden voor de breedte en hoogte om het formaat in te stellen. Aangezien de CSS-eigenschap transform zorgt voor een hogere framesnelheid en vloeiendere animaties, gebruikt Google Web Designer standaard deze methode wanneer animaties op basis van CSS worden gemaakt.

Wanneer u de standaardinstellingen voor de transformatiegereedschappen gebruikt, werken deze correct voor lay-outs en animaties. Desgewenst kunt u de methode om elementen te schalen en te positioneren echter wijzigen.

Beperkingen

• Bewegingspaden werken niet voor de positionering boven/links.
  • Animaties in AMPHTML-advertenties kunnen niet worden gebaseerd op positionering boven/links of breedte/hoogte-aanpassingen.
De positioneringsstijl wijzigen

De positioneringsstijl wijzigen:

1. Klik in de werkbalk op het gereedschap Selectie .
  2. Klik op de knop voor de positioneringsstijlopties .
  3. Kies in het pop-upmenu een positioneringsstijl:
    Positioneringsstijl Beschrijving
     Standaardpositionering gebruiken Voorkeur voor de positionering boven/links voor lay-out, en transform:translate3d() wanneer de positie wordt voorzien van animatie.
     Positionering boven/links gebruiken Waarden voor boven/links gebruiken voor de positionering van een element in een sleutelframe.
     3D-transformatie gebruiken transform:translate3d()-waarden gebruiken voor de positionering van een element in een sleutelframe.
De formaatstijl wijzigen

De formaatstijl wijzigen:

1. Klik in de werkbalk op het gereedschap Selectie .
  2. Klik op de knop voor formaatstijlopties .
  3. Kies een formaatstijl in het pop-upmenu:
    Formaatstijl Beschrijving
     Standaardformaten gebruiken Voorkeur voor formaat op basis van breedte en hoogte voor lay-out, en transform:scale3d() wanneer het formaat wordt voorzien van animatie.
     Breedte en hoogte gebruiken Waarden voor breedte/hoogte gebruiken voor het formaat van een element in een sleutelframe.
     3D-schaal gebruiken transform:scale3d()-waarden gebruiken voor de schaal van een element in een sleutelframe.

Transformeren

Wanneer het selectievakje Transformeren op de balk met gereedschapsopties is aangevinkt, kunt u ook de grootte en de rotatie van de geselecteerde elementen wijzigen met het gereedschap Selectie .

Een selectie draaien:

1. Klik in de werkbalk op het gereedschap Selectie.
  2. Zorg ervoor dat het selectievakje Transformeren is aangevinkt op de balk met gereedschapsopties.
  3. Selecteer het object of de objecten. De bedieningselementen voor het draaien (twee geneste ringen) worden midden in de selectie weergegeven.
  4. Eventueel kunt u het midden van de rotatie wijzigen door de binnenste ring van de rotatiebedieningselementen te slepen.
  5. Draai de selectie door de buitenste ring van de rotatiebedieningselementen te slepen.
    • Houd de Shift-toets ingedrukt tijdens het slepen om te draaien met stappen van 45°.

De grootte van een selectie wijzigen:

1. Klik in de werkbalk op het gereedschap Selectie.
  2. Zorg ervoor dat het selectievakje Transformeren is aangevinkt op de balk met gereedschapsopties.
  3. Selecteer het object of de objecten. Geselecteerde elementen worden gemarkeerd met een blauw vak.
  4. Sleep een van de besturingspunten aan de zijkanten of op de hoeken van het begrenzingsvak.
    • U kunt de Shift-toets tijdens het slepen ingedrukt houden om ervoor te zorgen dat de oorspronkelijke hoogte-breedteverhouding gehandhaafd blijft.

Het formaat van SVG's wijzigen

Gebruik de eigenschappen voor breedte en hoogte in plaats van de 3D-schaal als u het formaat van een SVG-afbeelding of -vorm wilt wijzigen om deze groter te maken. Als u de optie Transformeren van het gereedschap Selectie gebruikt, moet u mogelijk de formaatstijl wijzigen.