Banneradvertenties

Een call-to-action toevoegen

De laatste stap voor een effectieve advertentie is het toevoegen van een call-to-action. In veel gevallen is een call-to-action een klikbare knop waarmee gebruikers worden doorverwezen naar de website van een bedrijf.

Voor dynamische advertenties: Bekijk meer informatie over hoe u een dynamische call-to-action kunt toevoegen.

Een call-to-action-knop toevoegen aan uw advertentie:

1. Zorg ervoor dat uw advertentie een knop of ander duidelijk visueel call-to-action-element bevat waarop de gebruiker kan klikken of tikken.
  2. Sleep de component Tikgebied uit de map Interactie in het deelvenster Componenten naar het werkvlak en positioneer deze op de call-to-action.
  3. Klik in het deelvenster Gebeurtenissen op de knop voor een nieuwe gebeurtenis .
  4. Selecteer in het dialoogvenster Gebeurtenis de volgende opties:
    Doel De component Tikgebied (gwd-taparea_1)
    Gebeurtenis Tikgebied > Aanraken/klikken
    Actie

Google-advertentie > Advertentie sluiten

Opmerking: De vergelijkbare actie Advertentie sluiten (overschrijft URL) staat niet toe dat u de URL buiten het advertentiemateriaal aanpast, bijvoorbeeld in Studio of Campaign Manager. Deze actie moet alleen worden gebruikt voor dynamische advertenties.

Ontvanger gwd-ad
    Configuratie
    • ID voor statistieken: een label (bijvoorbeeld 'CTA') om rapporten begrijpelijker te maken.
    • URL: de afsluit-URL.
    • Samenvouwen bij afsluiten: voor uitvouwbare advertenties vinkt u deze optie aan om de advertentie samen te vouwen wanneer de gebruiker de advertentie sluit.
    • Media onderbreken bij afsluiten: vink deze optie aan om de video en audio te onderbreken wanneer de gebruiker de advertentie sluit.
    • Pagina voor samenvouwen bij afsluiten: voor uitvouwbare advertenties is dit de pagina die wordt weergegeven wanneer de gebruiker de advertentie sluit.
Voor Google Ads- en AdMob-advertenties gelden beperkingen voor het aanpassen van de klikbaarheid.