Bekende problemen

• Alleen Safari: <canvas>-elementen met tekeningen voorkomen de animatie van clippadmaskers.
  • Chrome en Opera: Clippadmaskers worden onjuist weergegeven als het hostelement een 3D-getransformeerd onderliggend element bevat.
  • Verwijzingen naar aangepaste Google Web Designer-elementen (gwd-image, gwd-video, gwd-audio, gwd-iframe, gwd-page en gwd-pagedeck) werken mogelijk niet zoals verwacht. Bekijk meer informatie over hoe u uw verwijzingen kunt updaten.
  • Tijdlijnanimatiegebeurtenissen, zoals onderbreken of lussen, werken niet wanneer u het html-bronbestand rechtstreeks in uw browser opent. Dit is het verwachte gedrag, aangezien de css voor tijdlijnanimaties wordt gegenereerd wanneer u een voorbeeld van het document bekijkt of het document publiceert. Oplossing: Gebruik de knop 'Voorbeeld' of publiceer het document lokaal en bekijk het gepubliceerde bestand in uw browser.
  • Afbeeldingsbestanden zonder bestandsextensie met een punt in de bestandsnaam worden niet geïmporteerd in de bibliotheek. Tijdelijke oplossing: Voeg de bestandsextensie (zoals .png) aan de bestandsnaam toe.
  • Een zwart scherm bij het starten kan worden veroorzaakt door verouderde videostuurprogramma's. Probeer de videostuurprogramma's te updaten. Als dat niet werkt, schakelt u GPU-weergave uit door Google Web Designer te sluiten en de instructies voor uw besturingssysteem te volgen voordat u het programma opnieuw start:
    • Windows: Voeg een DWORD32-waarde met de naam disable-gpu-rendering toe aan HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Web Designer\Settings in het register. Stel deze waarde in op 1.
    • Mac: Voeg een Booleaanse rij toe aan ~/Library/Preferences/com.google.WebDesigner.plist met de naam disable-gpu-rendering en een waarde van YES of voer defaults write com.google.WebDesigner.plist disable-gpu-rendering -bool true uit in Terminal.
    • Linux: Voeg een regel aan ~/.local/share/google-web-designer/preferences/settings.conf toe met de naam disable-gpu-rendering en de waarde true. (Als het gedeelte [Settings] niet bestaat, moet u het eerst maken.)
  • Een video kan alleen automatisch worden afgespeeld wanneer een advertentie opnieuw wordt uitgevouwen in Mac Safari als de eerste videobron de mp4-indeling heeft.
  • De kleurovergang van de achtergrondopvulling van een afbeelding wordt alleen weergegeven wanneer de schaal is ingesteld op uitrekken.
  • Er kunnen maximaal vier deelvensters samen worden gegroepeerd/op tabbladen worden geplaatst.
  • Wit scherm bij starten wanneer webproxy wordt gebruikt. Volg deze instructies om uw proxy-instellingen te wijzigen.
  • Mac Chrome, Opera, IE: de afspeelknop werkt niet in het Google Web Designer-voorbeeld wanneer de functie voor het automatisch afspelen van voorbeelden is ingeschakeld. Tijdelijke oplossing: verwijder localhost uit de URL zodat file:/// wordt gebruikt.
  • Alleen Linux: slepen en neerzetten van bestanden vanuit het bestandssysteem naar Google Web Designer werkt niet. Tijdelijke oplossing: gebruik Bestand > Items importeren of 'Item toevoegen' in de bibliotheek.
  • Het downloaden van ICS-bestanden voor iCalender wordt niet ondersteund in de desktopbrowser Safari.
  • Het is niet mogelijk om meerdere kaartcomponenten of Street View-componenten of een kaartcomponent en een Street View-component te hebben in hetzelfde advertentiemateriaal.
  • Alleen Linux: als de browser (Chrome of Firefox) wordt gestart door Google Web Designer om een voorbeeld weer te geven, kan Google Web Designer niet worden gesloten, tenzij de browser eerst wordt gesloten.
  • Alleen Linux: de focus is soms niet meer op Google Web Designer geplaatst waardoor toetsenbordinvoer niet wordt geaccepteerd in de app wanneer u schakelt tussen apps. Tijdelijke oplossing: pas het formaat van het Google Web Designer-venster aan om de focus weer op de app te plaatsen.
  • Alleen Linux: Als het weergaveprogramma crasht en er een wit scherm wordt weergegeven, stelt u disable-gpu-rendering in op true in de instellingen van Google Web Designer. Voeg een rij toe aan ~/.local/share/google-web-designer/preferences/settings.conf met de naam disable-gpu-rendering en de waarde true. (Als het gedeelte [Settings] niet bestaat, moet u het eerst maken.)