Informatie over pagina's

Pagina's worden niet ondersteund voor videoadvertenties of beeldadvertenties.

Google Web Designer gebruikt verschillende pagina's om meerdere scènes in 1 HTML-document te tonen, waarbij elke scène op een afzonderlijke pagina staat. Pagina's worden vaak gebruikt in advertenties, waar deze een weergave op één scherm voor de advertentie vertegenwoordigen. Hier volgen enkele voorbeelden:

• Een eenvoudige banneradvertentie gebruikt slechts één pagina.
  • Een eenvoudige uitvouwbare advertentie gebruikt één pagina voor de banner en een andere pagina voor de uitgebreide weergave.
  • Een complexere advertentie heeft een primaire pagina met verschillende knoppen waarmee de kijker naar andere opties op andere pagina's kan navigeren, zoals een videopagina of een kortingspagina.

Pagina's zijn niet beperkt tot advertenties. U kunt pagina's op HTML-webpagina's gebruiken door HTML met pagina's te selecteren wanneer u een nieuw bestand maakt.

De reeks pagina's voor een document wordt Paginadeck genoemd.

U kunt alle pagina's in het paginadeck bekijken door op de pagina-indicator linksonder in de documentwerkruimte te klikken. Met het pop-upmenu kunt u pagina's toevoegen, dupliceren en verwijderen. Ook kunt u opgeven welke pagina de primaire pagina is: de pagina die als eerste wordt weergegeven aan de kijker.

Een nieuwe pagina toevoegen

1. Klik op de pagina-indicator onderaan de documentwerkruimte.
  2. Als uw advertentie meerdere paginaformaten bevat, selecteert u een pagina die hetzelfde formaat heeft als de pagina die u wilt maken.
  3. Klik in het pop-upmenu op de knop Pagina toevoegen .

Naam van een pagina wijzigen

Er is meer dan één manier om de naam van een pagina te wijzigen.

• De naam van een pagina rechtstreeks in het menu voor pagina's wijzigen:
    1. Klik op de pagina-indicator onderaan de documentwerkruimte.
    2. Dubbelklik op de pagina waarvan u de naam wilt wijzigen.
    3. Geef de nieuwe naam op.
    4. Druk op Enter.
  • De naam van een pagina wijzigen in de eigenschappen van de pagina:
    1. Klik op de pagina-indicator onderaan de documentwerkruimte.
    2. Selecteer de pagina waarvan u de naam wilt wijzigen.
    3. Geef in het deelvenster Eigenschappen de nieuwe naam op in het veld Naam.

Een pagina dupliceren

1. Klik op de pagina-indicator onderaan de documentwerkruimte.
  2. Selecteer de pagina die u wilt dupliceren.
  3. Klik in het pop-upmenu voor pagina's op de knop Pagina's dupliceren . Zo maakt u een kopie van de huidige pagina, waaronder elementen, componenten en animaties.
  4. Geef een naam voor de nieuwe pagina op in het veld Naam in het deelvenster Eigenschappen.

Een pagina verwijderen

1. Klik op de pagina-indicator onderaan de documentwerkruimte.
  2. Selecteer de pagina die u wilt verwijderen.
  3. Klik in het pop-upmenu voor pagina's op de knop Pagina verwijderen .

Een pagina instellen als primaire pagina

Deze functie is niet beschikbaar voor AMPHTML-advertenties.
  1. Klik op de pagina-indicator onderaan de documentwerkruimte.
  2. Klik in het pop-upmenu voor pagina's met de rechtermuisknop op de pagina die u als primaire pagina wilt gebruiken.
  3. Selecteer Instellen als primair in het pop-upmenu. De primaire pagina wordt gemarkeerd met een ster.

Pagina-eigenschappen

Als u de eigenschappen voor de huidige pagina wilt bekijken, zorgt u ervoor dat het deelvenster Eigenschappen is geopend en dat er geen elementen zijn geselecteerd. Een eenvoudige manier om alle elementen te deselecteren is door op het grijze gebied buiten het werkvlak te klikken.

Pagina's en uitvouwbare advertenties

Deze functie is niet beschikbaar voor AMPHTML-advertenties.

Wanneer u een pagina maakt die is ontworpen als de uitgevouwen status van een uitvouwbare advertentie, moet de optie Uitgevouwen worden geselecteerd in het deelvenster Eigenschappen van de pagina. Dit wordt automatisch voor u ingesteld op de uitgevouwen pagina die voor u is gemaakt als u Uitvouwbaar kiest als advertentietype.

Standaard worden uitvouwbare advertenties omlaag en naar rechts uitgevouwen. Als u uw advertentie echter in een andere richting wilt uitvouwen, kunt u de relatieve positie van de uitgevouwen pagina wijzigen ten opzichte van de primaire pagina.

Een advertentie centreren

Deze functie is niet beschikbaar voor AMPHTML-advertenties.

Aangezien advertenties mogelijk op verschillende apparaten en in verschillende browserformaten moeten werken, kunt u in Google Web Designer uw advertentiecontent centreren in elke viewport waarin de advertentie wordt weergegeven. Op deze manier kunt u een advertentie ontwerpen voor verschillende formaten. U kunt call-to-actions en andere content in het midden van de advertenties plaatsen, met een achtergrondafbeelding die werkt in viewports van verschillende formaten. Als u een advertentie wilt centreren, vinkt u het vak Gecentreerd aan in het deelvenster Eigenschappen van de pagina.

Pagina's in verschillende standen afwisselen

Deze functie is niet beschikbaar voor AMPHTML-advertenties.

U kunt uw advertentie zowel staand als liggend ontwerpen door voor elke stand een afzonderlijke pagina te gebruiken. Geef de ID van de andere pagina op (niet de naam) in de eigenschap Alternatieve pagina voor elke pagina. De advertentie detecteert de stand van de viewport en geeft de pagina in de overeenkomende stand weer.

Meer informatie over ontwerpen voor meerdere schermformaten

Pagina's en gebeurtenissen

U kunt aangeven hoe gebruikers tussen pagina's kunnen navigeren door gebeurtenissen te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld de component 'Tikgebied' gebruiken om de actie 'Ga naar pagina' naar een doelpagina te versturen of u kunt van de liggende modus naar de staande modus schakelen om een pagina met de juiste lay-out weer te geven.

Acties van paginadeck

Het paginadeck kan de volgende actie uitvoeren met deze configuratieopties:

Actie Configuratieopties
Ga naar pagina
  • Pagina-ID: De doelpagina waarnaar wordt overgeschakeld. (Dit is de enige configuratieoptie voor amp-html-advertenties.)
  • Overgang: Het bewegingseffect waarmee de doelpagina wordt weergegeven.
  • Duur: De lengte van de overgang in milliseconden. Geldt niet als overgang is ingesteld op geen.
  • Easing: Het type easing voor de overgang.
  • Richting: De richting waar vandaan de doelpagina wordt weergegeven. Geldt alleen voor bepaalde overgangstypen.

Paginagebeurtenissen

Deze gebeurtenissen zijn niet beschikbaar voor AMP HTML-advertenties. Zie hieronder voor gebeurtenissen die worden verzonden door het paginadeck van amp-html-advertenties.

U kunt ook andere acties instellen die worden geactiveerd als reactie op gebeurtenissen die door de pagina worden verzonden. Pagina's verzenden de volgende gebeurtenissen:

Gebeurtenis Beschrijving
Pagina geactiveerd Wordt verzonden wanneer de pagina wordt weergegeven.
Pagina gedeactiveerd Wordt verzonden wanneer de pagina wordt verborgen.
Pagina geladen Wordt verzonden wanneer alle componenten van de pagina zijn geladen.
Klaar om de pagina te presenteren Wordt verzonden wanneer de pagina content in het cachegeheugen heeft opgeslagen en kan worden weergegeven, maar voordat er animaties worden gestart.
Schudden Wordt verzonden wanneer een mobiel apparaat schudden detecteert.
Kantelen Wordt verzonden wanneer een mobiel apparaat een kanteling detecteert.
Draaien naar staand Wordt verzonden wanneer een mobiel apparaat van liggend naar staand wordt gedraaid.
Draaien naar liggend Wordt verstuurd als een mobiel apparaat van staand naar liggend wordt gedraaid.
Gekoppeld (beëindigd) Gebruik in plaats daarvan Pagina geactiveerd.
Ontkoppeld (beëindigd) Gebruik in plaats daarvan Pagina gedeactiveerd.

Gebeurtenissen van paginadeck voor AMP HTML-advertenties

Voor AMP HTML-advertenties stuurt het paginadeck de volgende gebeurtenis:

Gebeurtenis Beschrijving
Paginawijziging Wordt verstuurd als de pagina wordt gewijzigd.