De component Video

Deze component wordt niet ondersteund voor Google Ads, Google AdMob, AMP HTML-advertenties, videoadvertenties of beeldadvertenties.

Met de component Video kunt u een video insluiten in uw project en interactieve functies toevoegen.

Als u een YouTube-video wilt weergeven, gebruikt u de component YouTube.

Deze component wordt niet ondersteund voor Google Ads-, Google AdMob- of AMP HTML-advertenties.

De component Video toevoegen aan uw project:

1. Open het deelvenster Componenten en daarna de map Media.
  2. Sleep de component Video  naar het werkvlak. Als u een advertentie maakt, kunt u ook de opdracht Bestand > Items importeren... gebruiken en de volgende stap overslaan.
  3. Geef de URL van het videobronbestand op in het veld Bronnen van het gedeelte met eigenschappen van de Video in het deelvenster Eigenschappen. Als het videobronbestand lokaal is opgeslagen, klikt u in het veld op Browsen  om de video te selecteren via het bestandssysteem van uw computer.
  4. Als u uw video interactief wilt maken, kunt u hotspots of weergavepunten toevoegen. Dubbelklik op de component Video in het werkvlak om het dialoogvenster voor interactieve video te openen.
    • Hotspots worden op de opgegeven tijdstippen boven de component Video weergegeven.
    • Met weergavepunten kunt u gebeurtenissen koppelen aan specifieke momenten tijdens het afspelen van de video.

Video in mobiele browsers

In mobiele browsers kan de functie 'Automatisch afspelen' voor video's worden uitgeschakeld om te voorkomen dat gebruikers gegevenskosten moeten betalen voor ongevraagde content. De beste optie voor mobiele browsers is 'Automatisch afspelen' uitschakelen en videobedieningselementen inschakelen.

Breng de volgende wijzigingen aan in het deelvenster Eigenschappen:

• Vink het selectievakje Automatisch afspelen uit.
  • Vink het vakje Bedieningselementen weergeven aan.

Dialoogvenster voor interactieve video

In het dialoogvenster voor interactieve video kunt u een voorbeeld van de video bekijken, en hotspots en weergavepunten instellen. Het dialoogvenster bevat een videotijdlijn, zodat u kunt zien wanneer hotspots en weergavepunten zijn toegevoegd. Hotspots zijn alleen zichtbaar in het videovoorbeeld als de schuifregelaar zich tussen de start- en eindtijd van de hotspot bevindt.

Interactieve video

Bedieningselementen voor het dialoogvenster voor interactieve video

Onder het videovoorbeeld kunt u de volgende knoppen gebruiken om de videoweergave en positie van de schuifregelaar te beheren:

Terugspringen (naar een weergavepunt, het begin of einde van een hotspot, of het begin van de video)
Vorig frame
/ Afspelen/onderbreken
Volgend frame
Vooruitspringen (naar een weergavepunt, het begin of einde van een hotspot, of het einde van de video)

U kunt de afspeeltijd van de huidige video ook rechtstreeks bewerken door op de in geel gemarkeerde tijd te klikken en een nieuwe tijd in seconden op te geven.

Een weergavepunt toevoegen

1. Als de schuifregelaar in de videotijdlijn zich bevindt op het punt waar u een weergavepunt wilt toevoegen, klikt u onder de video op de knop Weergavepunt maken . In andere gevallen klikt u met de rechtermuisknop op de videotijdlijn en selecteert u Weergavepunt toevoegen in het pop-upmenu.
  2. Boven de videotijdlijn wordt een weergavepuntmarkering  weergegeven.
  3. U kunt de ID van het weergavepunt bewerken in het deelvenster Eigenschappen aan de rechterkant of door met de rechtermuisknop op het weergavepunt te klikken en ID bewerken te selecteren.
  4. Als u de tijd van het weergavepunt wilt aanpassen, sleept u de weergavepuntmarkering langs de videotijdlijn of geeft u een nieuwe tijd op in het deelvenster Eigenschappen. Er moet minimaal een halve seconde tussen weergavepunten zitten.

U kunt nu verwijzen naar het weergavepunt in gebeurtenissen en acties nadat u het dialoogvenster heeft gesloten.

Een weergavepunt verwijderen

Klik met de rechtermuisknop op de weergavepuntmarkering en selecteer Verwijderen.

Een hotspot toevoegen

1. Verplaats de tijdlijnschuifregelaar naar het punt waar u een hotspot wilt toevoegen.
  2. Klik op de knop + Hotspot links van de videotijdlijn. Er wordt een nieuwe hotspottrack weergegeven onder de videotijdlijn.
  3. Selecteer in het deelvenster Eigenschappen aan de rechterkant het item dat u als overlay wilt weergeven.
    • Sla deze stap over als de hotspot transparant moet zijn.
    • Als u een video-item gebruikt, wordt de video automatisch afgespeeld zonder bedieningsopties wanneer de hotspot wordt weergegeven.
  4. Pas de positie, grootte en timing van de hotspot aan.
    • De hotspot wordt standaard tijdens de volledige duur van de video weergegeven, ook voordat de videoweergave start en nadat de weergave is afgelopen.
    • U kunt wijzigingen aanbrengen in het deelvenster Eigenschappen of de hotspot zelf, de handgrepen voor aanpassing van hotspots en de hotspotbalk in de videotijdlijn slepen.

Voor een reactie op gebruikers die op de hotspot klikken, kunt u een gebeurtenis instellen voor de detectie van Muis > klik nadat u het dialoogvenster sluit.

Hotspots werken niet in video's op volledig scherm.

Een hotspot verwijderen

Klik links van de videotijdlijn op de X naast de hotspot-ID.

Eigenschappen

Eigenschappen van de component Video

De eigenschappen van de component Video zijn zichtbaar in het deelvenster Eigenschappen. (U moet het dialoogvenster voor interactieve video sluiten.)

Eigenschap Beschrijving
Naam De componentnaam.
Automatisch afspelen Als deze optie is geselecteerd, wordt de video automatisch afgespeeld wanneer de pagina wordt geladen. Dit wordt niet in alle mobiele browsers ondersteund.
Lus Als deze optie is geselecteerd, wordt de video doorlopend herhaald.
Dempen Als deze optie is geselecteerd, is de video gedempt.
Bedieningselementen Als deze optie is geselecteerd, geeft de videospeler een standaard bedieningsbalk weer.
Bronnen De URL van de videobron. U kunt meerdere bronnen opnemen voor verschillende indelingen door de URL's met komma's te scheiden. Kan worden gebonden aan dynamische gegevens.
Poster De URL van een posterframe dat moet worden weergegeven totdat de gebruiker de video afspeelt of doorzoekt. Kan worden gebonden aan dynamische gegevens.
Eigenschappen van weergavepunten

U kunt de eigenschappen van weergavepunten bekijken en bewerken in het dialoogvenster voor interactieve video.

Eigenschap Beschrijving
ID De ID van het weergavepunt.
Tijd De tijd in seconden wanneer het weergavepunt is ingesteld. Kan worden gebonden aan dynamische gegevens.
Eigenschappen van hotspots

U kunt de eigenschappen van hotspots bekijken en bewerken in het dialoogvenster voor interactieve video.

Eigenschap Beschrijving
ID De ID van de hotspot.
Links De linkerpositie van de hotspot als percentage van de breedte van de component Video. Kan worden gebonden aan dynamische gegevens.
Boven De hoogste positie van de hotspot als percentage van de hoogte van de component Video. Kan worden gebonden aan dynamische gegevens.
Breedte De breedte van de hotspot als percentage van de breedte van de component Video. Kan worden gebonden aan dynamische gegevens.
Hoogte De hoogte van de hotspot als percentage van de hoogte van de component Video. Kan worden gebonden aan dynamische gegevens.
Tijd weergeven De tijd in seconden wanneer de hotspot zichtbaar wordt. Niet van toepassing als Weergeven vóór afspelen is geselecteerd. Kan worden gebonden aan dynamische gegevens.
Weergeven vóór afspelen Of de hotspot wordt weergegeven voordat de videoweergave wordt gestart.
Tijd verbergen De tijd in seconden wanneer de hotspot niet meer zichtbaar is. Niet van toepassing als Weergeven na afspelen is geselecteerd. Kan worden gebonden aan dynamische gegevens.
Weergeven na afspelen Of de hotspot nog steeds wordt weergegeven nadat de videoweergave is beëindigd.
Item De afbeelding, video of groep die als overlay wordt weergegeven. Kan worden gebonden aan dynamische gegevens.
Schalen Als het item een afbeelding is, moet de schalingsmethode worden gebruikt als de afmetingen van de hotspot en het item verschillen:
  • Formaat van afbeelding wijzigen zodat deze past: De afbeelding wordt zo groot mogelijk geschaald binnen het element zonder dat de afbeelding wordt bijgesneden of uitgerekt.
  • Afbeeldingen bijsnijden zodat ze passen: De afbeelding wordt zo groot mogelijk geschaald om de ruimte van de hotspot te vullen zonder dat de afbeelding wordt uitgerekt. Afbeeldingen met andere verhoudingen dan de hotspot worden verticaal of horizontaal bijgesneden.

Gebeurtenissen en acties

Meer informatie over hoe u gebeurtenissen configureert.

Gebeurtenissen

Gebeurtenissen die door de component Video worden verstuurd

U kunt andere acties activeren op basis van de volgende gebeurtenissen van de component Video:

Gebeurtenis Beschrijving
Afspelen na onderbreken Wordt verstuurd als het afspelen van het medium na een onderbreking wordt gestart, oftewel het afspelen wordt hervat na een eerdere onderbrekingsgebeurtenis.
Onderbroken Wordt verstuurd als het afspelen wordt onderbroken.
Afspelen Wordt verstuurd als het medium wordt afgespeeld (voor de eerste keer, na een onderbreking of als het na beëindiging opnieuw wordt afgespeeld).
Beëindigd Wordt verstuurd als het afspelen is voltooid.
Volumewijziging Wordt verstuurd als het volume wordt gewijzigd (zowel wanneer het volume is ingesteld als wanneer het dempingskenmerk wordt gewijzigd).
Gezocht Wordt verstuurd als een zoekbewerking is voltooid.
Bufferen Wordt verstuurd als de verzochte bewerking (zoals afspelen) is vertraagd vanwege de voltooiing van een andere bewerking (zoals zoeken).

Als u een van deze gebeurtenissen wilt selecteren in het dialoogvenster Gebeurtenis, stelt u de component Video in als doel.

Gebeurtenissen die worden verstuurd door weergavepunten

Als u een weergavepunt toevoegt aan een video, kunt u andere acties activeren op basis van de volgende gebeurtenis voor weergavepunten:

Gebeurtenis Beschrijving
Weergavepunt bereikt Wordt verzonden wanneer de weergave van de media een tijd heeft bereikt die is opgegeven in een weergavepunt.

Als u deze gebeurtenis in het dialoogvenster Gebeurtenis wilt selecteren, stelt u het weergavepunt in als doel.

Gebeurtenissen die worden verstuurd door hotspots

Als u een hotspot toevoegt aan een video, kunt u andere acties activeren op basis van de volgende gebeurtenis voor hotspots:

Gebeurtenis Beschrijving
Hotspot weergegeven Wordt verzonden wanneer de hotspot zichtbaar wordt.
Hotspot verborgen Wordt verzonden wanneer de hotspot is verborgen.

Als u een van deze gebeurtenissen in het dialoogvenster Gebeurtenis wilt selecteren, stelt u de hotspot in als doel.

Acties

Acties die door de component Video worden uitgevoerd

De volgende acties voor de component Video kunnen worden geactiveerd als reactie op andere gebeurtenissen:

Actie Configuratieopties
Dempen in-/uitschakelen geen
Onderbreken geen
Afspelen geen
Opnieuw afspelen geen
Zoeken Tijd: De tijd in seconden om naartoe te springen.
Volume instellen Volume instellen (0-100): Het volume van de video als percentage.
Bronnen instellen Bronnen: De bron-URL's voor meerdere indelingen, gescheiden door komma's.

Als u een van deze acties selecteert in het dialoogvenster Gebeurtenis, stelt u de component Video in als ontvanger.

Acties die worden uitgevoerd door weergavepunten

Als u een weergavepunt toevoegt aan een video, kunnen de volgende acties voor weergavepunten worden geactiveerd als reactie op andere gebeurtenissen:

Actie Configuratieopties
Weergavepunt zoeken geen
Tijd van weergavepunt instellen Tijd: de tijd in seconden.

Als u een van deze acties selecteert in het dialoogvenster Gebeurtenis, stelt u het weergavepunt in als ontvanger.

Acties die worden uitgevoerd door hotspots

Als u een hotspot toevoegt aan een video, kunnen de volgende acties voor hotspots worden geactiveerd als reactie op andere gebeurtenissen:

Actie Configuratieopties
Zichtbaarheid wijzigen Hotspot weergeven: De hotspot zichtbaar maken. Verwijder het vinkje uit dit selectievakje om de hotspot te verbergen.
Tijd weergeven of tijd verbergen voor zoeken Weergavetijd zoeken: De weergavetijd van de hotspot zoeken. Verwijder het vinkje uit dit selectievakje om te zoeken naar de tijd waarop de hotspot wordt verborgen. Deze actie kan het beste worden gebruikt voor hotspots die vóór of na de weergave worden weergegeven, omdat het effect tijdens weergave van de video slechts tijdelijk is.
Tijden instellen
  • Tijd weergeven: De tijd waarop de hotspot zichtbaar moet worden.
  • Tijd verbergen: De tijd waarop de hotspot moet worden verborgen.

Als u een van deze acties selecteert in het dialoogvenster Gebeurtenis, stelt u de hotspot in als ontvanger.

Voorbeeld

U kunt een voorbeeld van de video bekijken in het dialoogvenster voor interactieve video door op het werkvlak te dubbelklikken op de component Video. Het voorbeeld in het dialoogvenster geeft hotspots met animatie niet volledig weer.

Als u een voorbeeld van de component samen met andere elementen in uw document wilt bekijken of als u gebeurtenissen wilt testen, sluit u het dialoogvenster voor interactieve video en klikt u rechtsboven op de knop Voorbeeld.