Beeldadvertenties

Create and export images (image ads, backup images) - Google Web Designer

U kunt beeldadvertenties maken met de creatieve gereedschappen van Google Web Designer en deze exporteren als jpg- of png-afbeeldingen.

Een beeldadvertentie maken

Met Google Web Designer kunt u beeldadvertenties maken door een specifiek documenttype te gebruiken of door afbeeldingsversies van bestaande documenten (exclusief AMP HTML-documenten en videodocumenten) te exporteren.

Zo maakt u een nieuwe beeldadvertentie:

1. Selecteer Bestand > Nieuw in het menu bovenaan, of Nieuw bestand maken op de startpagina.
  2. Selecteer in het linkervenster de optie Afbeelding als advertentietype.
  3. Geef een bestandsnaam op en selecteer de bestandslocatie.
  4. Selecteer de afmetingen van uw advertentie.
    • Aangepast: Selecteer Aangepast om de breedte en hoogte op te geven.
    • Indeling voor meerdere formaten: Vink dit selectievakje aan als u meerdere formaten van de advertentie wilt publiceren. (Deze optie kan later worden gewijzigd.)
  5. Klik op OK.

Zie Een beeldadvertentie exporteren als u afbeeldingen uit een bestaand document wilt exporteren.

Werken aan een beeldadvertentie

De meeste gereedschappen zijn beschikbaar in beeldadvertenties, met enkele beperkingen. Ondanks de beperkingen heeft het ook voordelen om een beeldadvertentie te maken in plaats van afbeeldingen te exporteren uit een HTML5-advertentie:

• Alle content die u maakt, kan als afbeelding worden geëxporteerd.
  • U kunt functies gebruiken zoals het gereedschap Backdrop, indelingen voor meerdere formaten en varianten.
  • U kunt de afbeelding rechtstreeks publiceren naar Campaign Manager 360 en Display & Video 360.

Indeling voor meerdere formaten

Met een indeling voor meerdere formaten kunt u de responsieve workflow in Google Web Designer gebruiken om uw beeldadvertentie aan te passen voor verschillende advertentieformaten. Elk formaat wordt geëxporteerd als een afzonderlijk afbeeldingsbestand.

Meer informatie over indelingen voor meerdere formaten.

Varianten

Met varianten kunt u meerdere versies van een beeldadvertentie maken met verschillende stijlen en content, allemaal in 1 document. Hetzelfde beelddocument kan bijvoorbeeld meerdere varianten voor verschillende producten bevatten, waarbij voor elke variant tekst en afbeeldingen worden geactiveerd die specifiek zijn voor een product. Elke variant wordt geëxporteerd als een afzonderlijk afbeeldingsbestand.

Bekijk meer informatie over varianten.

Beperkingen

De volgende functies zijn niet beschikbaar voor beeldadvertenties:

• Pagina's
  • Componenten
  • Gebeurtenissen en JavaScript-bibliotheken
  • Tijdlijn en animatie
  • Bewegingspaden
  • Advertentievalidatie
  • Advertentieomgevingen
  • Kopiëren en plakken tussen beeldadvertenties en andere documenttypen
  • Een voorbeeld van de beeldadvertentie bekijken in een browser
  • Meerdere beeldadvertenties tegelijk publiceren
  • Publiceren naar Google Drive of Studio

Een voorbeeld van een beeldadvertentie bekijken

Als u een indeling voor meerdere formaten gebruikt, kunt u het deelvenster van het responsieve voorbeeld gebruiken terwijl u aan uw advertentie werkt om te zien hoe de advertentie er in meerdere formaten uitziet.

U kunt ook een online voorbeeld van uw beeldadvertentie maken, zodat andere mensen deze kunnen bekijken:

1. Klik op de knop Voorbeeld.
  2. Selecteer Deelbare link genereren.
  3. Als uw beeldadvertentie een indeling voor meerdere formaten gebruikt, selecteert u de formaten die u in het voorbeeld wilt opnemen.
  4. Als uw beeldadvertentie varianten heeft, selecteert u de varianten die u in het voorbeeld wilt opnemen.
  5. Klik op Link genereren.
  6. U kunt de QR-code scannen of op Link kopiëren klikken voor de URL van de voorbeeldpagina.

De voorbeeld-URL kan door iedereen worden bekeken en verloopt na 14 dagen.

Een beeldadvertentie publiceren

Als u klaar bent om uw document naar een afbeeldingsbestand te exporteren, gebruikt u de menuopdracht Bestand > Publiceren of de knop Publiceren. U kunt lokaal publiceren, naar Campaign Manager 360 of naar Display & Video 360.

Telkens wanneer u publiceert naar Campaign Manager 360 of Display & Video 360, wordt de beeldadvertentie toegevoegd als nieuw advertentiemateriaal. U kunt bestaand Campaign Manager 360- of Display & Video 360-advertentiemateriaal momenteel niet updaten of overschrijven.

Het exportdialoogvenster bevat opties die alleen beschikbaar zijn voor beeldadvertenties:

• Afsluit-URL (alleen Display & Video 360): de doorklik-URL voor de beeldadvertentie
  • Exporteren als: de bestandsindeling jpg of png
    • Kwaliteit (alleen jpg): het kwaliteitsniveau
  • Varianten (alleen meerdere varianten): alle of geselecteerde varianten

Als uw beeldadvertentie een indeling voor meerdere formaten heeft, wordt elk weergaveformaat als afzonderlijke afbeelding geëxporteerd. Als u meerdere varianten selecteert, wordt elke variant geëxporteerd als een afzonderlijke afbeelding. Als u meerdere weergaveformaten en meerdere varianten heeft, wordt elke combinatie van formaat en variant geëxporteerd als een afzonderlijke afbeelding.

Voorbeeld van jpg-kwaliteit bekijken

Als u jpg als exportindeling selecteert, kunt u het kwaliteitsniveau instellen van 0% tot 100%. Een lager kwaliteitsniveau resulteert in een gecomprimeerde afbeelding met een kleinere bestandsgrootte, maar hierdoor kunnen details verloren gaan of artefacten ontstaan. Als u wilt bepalen wat een acceptabel kwaliteitsniveau is, kunt u een voorbeeld van de geëxporteerde jpg bekijken door in het exportvenster op de knop Jpg-kwaliteit checken te klikken.

De oorspronkelijke afbeelding wordt ter vergelijking aan de linkerkant weergegeven. De gecomprimeerde afbeelding staat aan de rechterkant. U kunt schakelen tussen de versies van de afbeelding waarvan u een voorbeeld bekijkt:

• Voorbeelden van verschillende formaten bekijken (alleen indeling voor meerdere formaten): gebruik het dropdownmenu Voorbeeldformaat of de pijlknoppen in de rechterbovenhoek.
  • Voorbeelden van verschillende varianten bekijken (alleen meerdere varianten): gebruik het dropdownmenu Varianten.
  • Voorbeelden van verschillende kwaliteitsniveaus bekijken: gebruik de schuifregelaar Kwaliteit of het percentageveld aan de rechterkant.

Een beeldadvertentie exporteren

Als u een HTML5-advertentie heeft gemaakt in Google Web Designer (en het advertentietype Banner, Uitvouwbaar of Interstitial heeft gekozen toen u het document maakte), kunt u de advertentie exporteren als afbeelding.

Zo exporteert u afbeeldingen:

1. Selecteer in het menu bovenaan de opdracht Bestand > Afbeeldingen exporteren....
  2. Geef de volgende instellingen op:
    • Naam: de bestandsnaam van de afbeelding
    • Locatie: de locatie van de afbeelding
    • Exporteren als: de bestandsindeling jpg of png
      • Kwaliteit (alleen jpg): het kwaliteitsniveau
    • Varianten (alleen dynamische advertenties): alle of geselecteerde varianten
    • Pagina (alleen advertenties met meerdere pagina's): de pagina
    • Tijd vastleggen (alleen advertenties met een animatie): de eindtijd, de begintijd of een specifieke tijd in de animatie
  3. Klik op Exporteren.

Voor responsieve advertenties wordt elk weergaveformaat geëxporteerd als een afzonderlijke beeldadvertentie.

Heeft u een Ads Creative Studio-account?

Nadat u uw beeldadvertentie heeft geëxporteerd, kunt u rechtstreeks vanuit Google Web Designer het jpg- of png-bestand uploaden naar uw itembibliotheek van Ads Creative Studio.

Beperkingen

Sommige functies voor HTML5-advertenties worden niet ondersteund als u afbeeldingen exporteert:

• Meerdere pagina's (1 pagina kan worden geëxporteerd)
  • Componenten
  • Gebeurtenissen
  • Hyperlinks
  • Animatie (1 frame kan worden geëxporteerd)
  • Voorbeeldgegevens voor dynamische advertenties