Versie 12.0.0.0719 | Shell-build 9.0.6.0

Templates en componenten

Bugfixes voor templates en componenten kunnen afzonderlijk van nieuwe versies van Google Web Designer worden vrijgegeven:

Release-opmerkingen

Er is een nieuwe versie van Google Web Designer beschikbaar. Er zijn in deze release 2 functiegebieden toegevoegd en 15 problemen opgelost. Hieronder vindt u meer informatie.

Google Web Designer updaten

Google Web Designer wordt automatisch geüpdatet tijdens het starten als er een internetverbinding beschikbaar is. U kunt ook de nieuwste versie downloaden.

Wijzigingen in compatibiliteit:

Aangepaste componenten die de Custom Elements v0-specificatie volgen, worden niet meer ondersteund. Meer informatie over hoe u uw componenten kunt upgraden

Nieuwe functies in versie 12.0.0.0719

Css-effecten

Gebruik het nieuwe deelvenster Css-effecten om visuele effecten aan uw elementen toe te voegen in zowel video's als HTML5-documenten.

• Voeg filters toe zoals vervaging, helderheid en valschaduw.
  • Stel met mix-blend-modi in hoe elementen worden vermengd met overlappende elementen.

Video

U kunt nu video's maken met Google Web Designer.

• Importeer en bewerk mediaclipreeksen.
  • Neem tekst, afbeeldingen en animaties op, allemaal gerenderd in de uiteindelijke gepubliceerde video.
  • Bekijk een voorbeeld van video- en audioweergave rechtstreeks op het werkvlak.
  • Exporteer meerdere varianten uit 1 videodocument.

Nieuwe templates in versie 12.0.0.0719

Banner met animatie

Voor en na

Gallery with Blinds Transitions (Galerij met blinds-overgangen)

Gallery with Fade Transitions (Galerij met fade-overgangen)

Gallery with Iris Transitions (Galerij met iris-overgangen)

Gallery with Push Transitions (Galerij met push-overgangen)

Kras om zichtbaar te maken

Standaardbanner Build Dissolve

Standaardbanner Storyboard Slide

Statische banner

Andere opmerkelijke wijzigingen in versie 12.0.0.0719

• Aangepaste componenten die de Custom Elements v0-specificatie volgen, worden niet meer ondersteund. Meer informatie over hoe u uw componenten kunt upgraden
  • De zoombediening op het werkvlak bevat nu een dropdownmenu, met de optie Passend maken, zodat u automatisch het zoomniveau van het werkvlak kunt instellen om de beschikbare ruimte te maximaliseren.

Oplossingen en verbeteringen in versie 12.0.0.0719

3D

• Cameragebaseerde methoden houden nu rekening met camerabewerkingen die in behandeling zijn.
  • Paginakenmerken data-gwd-width en data-gwd-height zijn nu ingesteld op pixelwaarden bij de publicatie van Krul-advertenties.
  • De vaste zoomlimiet die is ingesteld in de 3D-editor, wordt nu gerespecteerd in de gepubliceerde advertenties.

Dynamisch

• De componenten Afbeeldingseffecten en Overgangsgalerij ondersteunen nu dynamische gegevensbindingen.
  • Er is een probleem opgelost waardoor bij overschakeling naar een document met een bind-style-kenmerk werd aangegeven dat het bestand opnieuw moest worden opgeslagen.

Svg

• Tekst passend maken wordt niet meer toegevoegd als een svg-element wordt gebonden.
  • Er is een probleem opgelost met het plakken van svg-code op het werkvlak in Windows.
  • Er is een probleem opgelost dat optrad als een svg 2 keer werd geïmporteerd.
  • Er is een probleem opgelost waardoor bij het importeren van meerdere inline svg's met gemeenschappelijke ID's de naam van de ID's niet werd aangepast.

Overig

• Er is een probleem opgelost waardoor het dialoogvenster voor componentbewerking niet werd gesloten nadat het bronbestand uit het bestandssysteem was verwijderd.
  • Er is een probleem opgelost waardoor een extra bewerking voor ongedaan maken werd toegevoegd als het type kleurovergang werd gewijzigd in radiaal.
  • Er is een probleem opgelost met het gebruik van pijltoetsen in het deelvenster Structuuroverzicht.
  • Er is een probleem opgelost met templatefilters in de templategalerij.
  • Sleutelframes kunnen niet meer worden gedupliceerd naar een vergrendelde laag.
  • Er is een probleem opgelost waardoor de straal van de rechterbenedenhoek van een element niet werd weergegeven in het miniatuur van de tijdlijn van de snelle modus.

Bekende problemen

• Alleen Safari: -elementen met tekeningen voorkomen de animatie van clippadmaskers.
  • Chrome en Opera: Clippadmaskers worden onjuist weergegeven als het hostelement een 3D-getransformeerd onderliggend element bevat.
  • Verwijzingen naar aangepaste Google Web Designer-elementen (gwd-image, gwd-video, gwd-audio, gwd-iframe, gwd-page en gwd-pagedeck) werken misschien niet zoals verwacht. Bekijk meer informatie over hoe u uw verwijzingen kunt updaten.
  • Tijdlijnanimatiegebeurtenissen, zoals onderbreken of lussen, werken niet wanneer u het html-bronbestand rechtstreeks in uw browser opent. Dit is het verwachte gedrag, aangezien de css voor tijdlijnanimaties wordt gegenereerd wanneer u een voorbeeld van het document bekijkt of het document publiceert. Oplossing: Gebruik de knop 'Voorbeeld' of publiceer het document lokaal en bekijk het gepubliceerde bestand in uw browser.
  • Afbeeldingsbestanden zonder bestandsextensie met een punt in de bestandsnaam worden niet geïmporteerd in de bibliotheek. Tijdelijke oplossing: Voeg de bestandsextensie (zoals .png) aan de bestandsnaam toe.
  • Een zwart scherm bij het starten kan worden veroorzaakt door verouderde videostuurprogramma's. Probeer de videostuurprogramma's te updaten. Als dat niet werkt, zet u GPU-weergave uit door Google Web Designer te sluiten en de instructies voor uw besturingssysteem te volgen voordat u het programma opnieuw start:
    • Windows: Voeg een DWORD32-waarde met de naam disable-gpu-rendering toe aan HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Web Designer\Settings in het register. Stel deze waarde in op 1.
    • Mac: Voeg een Booleaanse rij aan ~/Library/Preferences/com.google.WebDesigner.plist toe met de naam disable-gpu-rendering en de waarde YES, of voer defaults write com.google.WebDesigner.plist disable-gpu-rendering -bool true uit in Terminal.
    • Linux: Voeg een regel aan ~/.local/share/google-web-designer/preferences/settings.conf toe met de naam disable-gpu-rendering en de waarde true. (Als het gedeelte [Settings] niet bestaat, moet u het eerst maken.)
  • Een video kan alleen automatisch worden afgespeeld als een advertentie opnieuw wordt uitgevouwen in Mac Safari als de eerste videobron de mp4-indeling heeft.
  • De kleurovergang van de achtergrondopvulling van een afbeelding wordt alleen weergegeven wanneer de schaal is ingesteld op uitrekken.
  • Er kunnen maximaal 4 deelvensters samen worden gegroepeerd/op tabbladen worden geplaatst.
  • Wit scherm bij starten als een webproxy wordt gebruikt. Volg deze instructies om uw proxy-instellingen te wijzigen.
  • Mac Chrome, Opera, IE: De afspeelknop werkt niet in het Google Web Designer-voorbeeld als de functie voor het automatisch afspelen van voorbeelden aanstaat. Tijdelijke oplossing: Verwijder localhost uit de URL zodat file:/// wordt gebruikt.
  • Alleen Linux: Slepen en neerzetten van bestanden vanuit het bestandssysteem naar Google Web Designer werkt niet. Tijdelijke oplossing: Gebruik Bestand > Items importeren of 'Item toevoegen' in de bibliotheek.
  • Het downloaden van ICS-bestanden voor iCalender wordt niet ondersteund in de desktopbrowser Safari.
  • Het is niet mogelijk om meerdere kaartcomponenten of Street View-componenten of een kaartcomponent en een Street View-component te hebben in hetzelfde advertentiemateriaal.
  • Alleen Linux: Als de browser (Chrome of Firefox) wordt gestart door Google Web Designer om een voorbeeld weer te geven, kan Google Web Designer niet worden gesloten, tenzij de browser eerst wordt gesloten.
  • Alleen Linux: De focus is soms niet meer op Google Web Designer geplaatst waardoor toetsenbordinvoer niet wordt geaccepteerd in de app als u schakelt tussen apps. Tijdelijke oplossing: Pas het formaat van het Google Web Designer-venster aan om de focus weer op de app te plaatsen.
  • Alleen Linux: Als het weergaveprogramma crasht en er een wit scherm wordt weergegeven, stelt u disable-gpu-rendering in op true in de instellingen van Google Web Designer. Voeg een rij aan ~/.local/share/google-web-designer/preferences/settings.conf toe met de naam disable-gpu-rendering en de waarde true. (Als het gedeelte [Settings] niet bestaat, moet u het eerst maken.)
  • Videoadvertenties: Als u op een Mac snel bewerkingen doorvoert, zoals clips dupliceren, kan dit ertoe leiden dat het werkvlak geen video's meer laat zien en dat het afspelen niet werkt of dat de gebruikersinterface vastloopt. Oplossing: Start Google Web Designer opnieuw.
  • Videoadvertenties: Bij bepaalde zoomniveaus op het werkvlak is een kleine gat zichtbaar tussen video's tijdens overgangen van het type Schuiven of Wissen. Het gat is niet zichtbaar in de geëxporteerde video. Oplossing: Pas het zoomniveau op het werkvlak aan.
  • Videoadvertenties: Als het kopiëren van een clip naar een ander document ongedaan wordt gemaakt, wordt het item van de clip niet automatisch verwijderd uit de bibliotheek. Oplossing: Verwijder het item handmatig uit de bibliotheek.
  • Videoadvertenties: Als een video- of audio-itembestand handmatig wordt overschreven door een ander bestand in de itemdirectory van een project, wordt het oude item nog steeds weergegeven op het werkvlak en in de geëxporteerde video als een andere resolutie dan volledig wordt gebruikt. Oplossing: Verwijder het item en voeg het opnieuw toe via de bibliotheek.
  • Videoadvertenties: U kunt importfouten voor items zien als een Google Web Designer-project wordt geopend dat is gemaakt op een ander besturingssysteem (als u bijvoorbeeld een bestand in Windows opent dat oorspronkelijk op een Mac is gemaakt). Oplossing: Gebruik Bestand > Opslaan als zip om een project te exporteren en te delen.
  • Videoadvertenties: Als er is uitgezoomd op de tijdlijn, kan de weergave van zeer korte clips (bijvoorbeeld 1 frame lang bij hogere documentframesnelheden) worden gestopt en kunnen ze als lege ruimte worden getoond, ook als ze zijn geselecteerd. De clips worden niet verwijderd. Oplossing: Zoom in om de clips te bekijken.
  • Videoadvertenties: Bepaalde onjuist opgemaakte items (zoals video's die met bepaalde ripsoftwaresoftware zijn gemaakt) worden niet goed afgespeeld of geëxporteerd in Google Web Designer.
  • Videoadvertenties: Bepaalde gekleurde tekst kan een kleine valschaduw bevatten in de geëxporteerde video (compressie-artefact).