Versie 11.0.2.0415 | Shell-build 8.2.0.0

Templates en componenten

Bugfixes voor templates en componenten kunnen afzonderlijk van nieuwe versies van Google Web Designer worden vrijgegeven:

Release-opmerkingen

Er is een nieuwe versie van Google Web Designer beschikbaar. Als onderdeel van deze release zijn er twee problemen opgelost. Hieronder vindt u meer informatie.

Google Web Designer updaten

Google Web Designer wordt automatisch geüpdatet tijdens het starten als er een internetverbinding beschikbaar is. U kunt ook de nieuwste versie downloaden.

Compatibiliteitswijzigingen vanaf juli 2021:

Aangepaste componenten die de Custom Elements v0-specificatie volgen, worden vanaf juli 2021 niet meer ondersteund. Meer informatie over hoe u uw componenten kunt upgraden

Oplossingen en verbeteringen in versie 11.0.2.0415

• Er is een probleem opgelost waardoor Google Web Designer vastliep bij het openen van een dynamische advertentie waarvoor al voorbeeldgegevens waren geselecteerd.
  • De waarschuwing voor de GLB-bestandsgrootte is geüpdatet van 2 GB naar 3 GB in Advertentievalidatie.

Oplossingen en verbeteringen in versie 11.0.1.0406

• Responsieve kenmerken worden nu ondersteund in Google Ads.
  • Er is een probleem opgelost waardoor transformatiekenmerken voor inline svg-bestanden ten onrechte werden verwijderd.
  • Er is een probleem met swipen tussen afbeeldingen in een overgangsgalerij opgelost dat optrad als er een voorbeeld in de browser werd bekeken.

Nieuwe functies in versie 11.0.0.0323

3D-editor

Bewerk 3D-items rechtstreeks in Google Web Designer met de nieuwe component 3D-modelviewer.

• Bewerk materiaal in uw GLB-bestand.
  • Pas de belichting, cameraweergave en hotspots aan terwijl u het model bekijkt.

Eenvoudige modus

We introduceren een nieuwe manier om templates te gebruiken.

• Met bepaalde templates kunt u een advertentie maken in de eenvoudige modus. Dit is een vereenvoudigde interface waarin u items kunt omwisselen, tekst kunt bewerken en kleuren kunt wijzigen.
  • U kunt een document overzetten naar de standaardmodus voor volledige bewerkingsmogelijkheden.

Responsieve kenmerken

U kunt nu niet alleen css-stijlen maar ook kenmerken vervangen voor specifieke documentformaten of formaatbereiken.

• Mediaregels kunnen overschrijvingen voor afbeeldingsbronnen, tekstcontent en instellingen voor tekstaanpassing en componenteigenschappen bevatten.

Svg-filters

Voeg speciale effecten toe aan svg-elementen.

• Pas filters zoals Vervagen, Valschaduw en Spatter toe.
  • U kunt tekstelementen in Google Web Designer converteren naar svg om dezelfde effecten voor tekst te gebruiken.

Vernieuwde templategalerij

Browse door templates in de nieuwe versie van de templategalerij.

• Bekijk meer indelingen op één scherm.
  • Met gedetailleerde miniaturen kunt u zien hoe elke template eruitziet met voorbeelditems.

Andere opmerkelijke wijzigingen in versie 11.0.0.0323

• Advertentievalidatie laat nu een waarschuwing zien als een afsluitgebeurtenis wordt waargenomen in Google Ads-advertentiemateriaal.
  • CreateJS is toegevoegd aan het menu Bestand > JS-bibliotheek opnemen in de codeweergave.
  • De naam van de template Actiekaarten is gewijzigd in Cuecard.
  • Templates voor dynamische advertenties bevatten nu aanvullende voorbeeldgegevens voor het testen van merkitems.
  • De optie Groepen uitpakken is verwijderd uit het dialoogvenster met publicatie-instellingen.
  • Met de component Veegbare galerij worden meerdere dynamische items getoond in de werkvlakweergave.

Oplossingen en verbeteringen in versie 11.0.0.0323

Dynamisch

• Er is een probleem opgelost waardoor dynamische Studio-profielvelden die waren gedefinieerd met het type Remarketingwaarden, niet werden getoond in het dropdownmenu Gegevensschema-object in het dialoogvenster Bindingen van Google Web Designer.
  • Er is een probleem opgelost met veldwaarden die niet werden geüpdatet in de editor voor voorbeeldgegevens als het venster Advertentievalidatie werd gesloten.
  • De ontbrekende placeholder-tekst 'Geef ten minste 3 tekens op' in het veld Account van het dialoogvenster Dynamische eigenschappen is verholpen.
  • Het werkvlakvoorbeeld van galerijcomponenten met dynamische gegevensbindingen toont nu verschillende items als de optie Frames weergeven een waarde groter dan 1 heeft.
  • De pop-upmenu Dynamische bindingen staat nu uit in documenten die geen dynamische gegevensbindingen ondersteunen.
  • Als voor een dynamisch Studio-profiel de instelling Display aanstaat voor een veld van het type Dimensie van advertentiemateriaal, toont Google Web Designer nu een gedetailleerde foutmelding in plaats van Profiel kan niet worden geparseerd.
  • Niet-ondersteunde lettertype-eigenschappen worden niet meer getoond in het dialoogvenster Bindingen voor het schema Merkbekendheid.
  • Het label voor het voorbeeldgegevensveld Prijskorting (decimaal) is gewijzigd en de tekst (decimaal) is verwijderd.

Responsief

• [Responsief] Er is een probleem opgelost waardoor het responsieve voorbeeld niet werd geüpdatet als de animatietijd werd bewerkt terwijl de tijdlijn zich in de snelle modus bevond.
  • [Responsief] Als een mediaregel voor bereik wordt geselecteerd, wordt het formaat van het kijkvenster nu alleen aangepast als het formaat buiten het bereik valt. Voorheen werd altijd overgeschakeld naar het grootste formaat binnen het geselecteerde bereik.
  • [Responsief] Er is een probleem opgelost waardoor een element met de dynamische gegevensbinding Element weergeven werd getoond in het responsieve voorbeeld als de voorbeeldgegevens voor dat element leeg waren.

Overig

• [Dialoogvenster Easing] Er is een probleem opgelost waardoor de naam van een easing niet werd geüpdatet als een aangepaste easing werd hernoemd of verwijderd en het dialoogvenster daarna werd geannuleerd.
  • Er is een probleem opgelost met een ontbrekende indicator voor het gereedschap 3D-werkvlak draaien.
  • Er is een probleem opgelost waardoor opties voor tekstaanpassing waren geactiveerd voor vormen.
  • Er is een probleem opgelost waardoor de animatie van een rechthoekig masker niet werd weergegeven in Internet Explorer.
  • [Verificatie] Er is een probleem opgelost waardoor het e-mailadres voor inloggen nog steeds zichtbaar was als het Google Web Designer-venster te snel werd gesloten na het uitloggen.
  • Er is een probleem opgelost met de opmaak van de knoppen Publiceren en Voorbeeld in het Russisch.

Bekende problemen

• Alleen Safari: <canvas>-elementen met tekeningen voorkomen de animatie van clippadmaskers.
  • Chrome en Opera: Clippadmaskers worden onjuist weergegeven als het hostelement een 3D-getransformeerd onderliggend element bevat.
  • Verwijzingen naar aangepaste Google Web Designer-elementen (gwd-image, gwd-video, gwd-audio, gwd-iframe, gwd-page en gwd-pagedeck) werken mogelijk niet zoals verwacht. Bekijk meer informatie over hoe u uw verwijzingen kunt updaten.
  • Tijdlijnanimatiegebeurtenissen, zoals onderbreken of lussen, werken niet wanneer u het html-bronbestand rechtstreeks in uw browser opent. Dit is het verwachte gedrag, aangezien de css voor tijdlijnanimaties wordt gegenereerd wanneer u een voorbeeld van het document bekijkt of het document publiceert. Oplossing: Gebruik de knop 'Voorbeeld' of publiceer het document lokaal en bekijk het gepubliceerde bestand in uw browser.
  • Afbeeldingsbestanden zonder bestandsextensie met een punt in de bestandsnaam worden niet geïmporteerd in de bibliotheek. Tijdelijke oplossing: Voeg de bestandsextensie (zoals .png) aan de bestandsnaam toe.
  • Een zwart scherm bij het starten kan worden veroorzaakt door verouderde videostuurprogramma's. Probeer de videostuurprogramma's te updaten. Als dat niet werkt, schakelt u GPU-weergave uit door Google Web Designer te sluiten en de instructies voor uw besturingssysteem te volgen voordat u het programma opnieuw start:
    • Windows: Voeg een DWORD32-waarde met de naam disable-gpu-rendering toe aan HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Web Designer\Settings in het register. Stel deze waarde in op 1.
    • Mac: Voeg een Booleaanse rij toe aan ~/Library/Preferences/com.google.WebDesigner.plist met de naam disable-gpu-rendering en een waarde van YES of voer defaults write com.google.WebDesigner.plist disable-gpu-rendering -bool true uit in Terminal.
    • Linux: Voeg een regel aan ~/.local/share/google-web-designer/preferences/settings.conf toe met de naam disable-gpu-rendering en de waarde true. (Als het gedeelte [Settings] niet bestaat, moet u het eerst maken.)
  • Een video kan alleen automatisch worden afgespeeld wanneer een advertentie opnieuw wordt uitgevouwen in Mac Safari als de eerste videobron de mp4-indeling heeft.
  • De kleurovergang van de achtergrondopvulling van een afbeelding wordt alleen weergegeven wanneer de schaal is ingesteld op uitrekken.
  • Er kunnen maximaal vier deelvensters samen worden gegroepeerd/op tabbladen worden geplaatst.
  • Wit scherm bij starten wanneer webproxy wordt gebruikt. Volg deze instructies om uw proxy-instellingen te wijzigen.
  • Mac Chrome, Opera, IE: de afspeelknop werkt niet in het Google Web Designer-voorbeeld wanneer de functie voor het automatisch afspelen van voorbeelden is ingeschakeld. Tijdelijke oplossing: verwijder localhost uit de URL zodat file:/// wordt gebruikt.
  • Alleen Linux: slepen en neerzetten van bestanden vanuit het bestandssysteem naar Google Web Designer werkt niet. Tijdelijke oplossing: gebruik Bestand > Items importeren of 'Item toevoegen' in de bibliotheek.
  • Het downloaden van ICS-bestanden voor iCalender wordt niet ondersteund in de desktopbrowser Safari.
  • Het is niet mogelijk om meerdere kaartcomponenten of Street View-componenten of een kaartcomponent en een Street View-component te hebben in hetzelfde advertentiemateriaal.
  • Alleen Linux: als de browser (Chrome of Firefox) wordt gestart door Google Web Designer om een voorbeeld weer te geven, kan Google Web Designer niet worden gesloten, tenzij de browser eerst wordt gesloten.
  • Alleen Linux: de focus is soms niet meer op Google Web Designer geplaatst waardoor toetsenbordinvoer niet wordt geaccepteerd in de app wanneer u schakelt tussen apps. Tijdelijke oplossing: pas het formaat van het Google Web Designer-venster aan om de focus weer op de app te plaatsen.
  • Alleen Linux: Als het weergaveprogramma crasht en er een wit scherm wordt weergegeven, stelt u disable-gpu-rendering in op true in de instellingen van Google Web Designer. Voeg een rij toe aan ~/.local/share/google-web-designer/preferences/settings.conf met de naam disable-gpu-rendering en de waarde true. (Als het gedeelte [Settings] niet bestaat, moet u het eerst maken.)