Je hartslag bijhouden met je horloge

Je kunt een Wear OS-horloge gebruiken om je hartslag te meten. In de Google Fit-app kun je je hartslag voor een training of in de loop van de tijd bijhouden.

Belangrijk: Fit slaat geen hartslaggegevens op voor kinderen jonger dan dertien jaar (of dan de geldende minimum leeftijd in je land).

Aan de slag

Als je je hartslag wilt checken, heb je een horloge met een hartslagsensor nodig. Enkele voorbeelden zijn:

• LG Watch Sport
  • Huawei Watch 2
  • Montblanc Summit
  • Fossil Q Control
  • Misfit Vapor

Je kunt ook een bluetooth-hartslagsensor gebruiken, zoals een borstband.
Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar op Wear OS 3 en lager.

Je huidige hartslag checken op je horloge

Navigeren op je smartwatch

1. Als het scherm is gedimd, tik je erop om de smartwatch te activeren.
  2. Druk op de aan/uit-knop om een lijst met je apps te bekijken.
  3. Open de Google Fit Heart Rate-app Google Fit.
  4. Tik op Meten.
    • Wear 2: Open de Google Fit-app. Scroll en tik op Hartslag lezen. Als je de optie niet ziet, is deze niet beschikbaar op je smartwatch.
  5. Beweeg niet terwijl de smartwatch je hartslag meet.

Je hartslag controleren tijdens een training

1. Als het scherm is gedimd, tik je erop om de smartwatch te activeren.
  2. Swipe naar het laatste scherm om je hartslaggegevens te bekijken.
  3. Bovenaan het scherm zie je een hartslagmeter die hartslagzones zoals laag, matig of intensief aangeeft.
    • Je kunt hartpunten verdienen als je hartslag in de matige of intensieve activiteitszone zit.
Een bluetooth-hartslagsensor instellen
  1. Als het scherm is gedimd, tik je erop om de smartwatch te activeren.
  2. Zorg ervoor dat bluetooth aanstaat op je smartwatch.
  3. Open de Google Fit Heart Rate-app Google Fit.
  4. Tik op Instellingen  Instellingen en dan Bluetooth-sensoren.
  5. Selecteer je apparaat.
    • Als je je apparaat niet kunt vinden, tik je op Scannen.
  6. Geef Fit zo nodig toestemming om je sensor te gebruiken.

Tip: Als de sensor je hartslag bijhoudt, staat er Bluetooth Bluetooth naast de bpm op je smartwatch.

Opmerking: Bluetooth-hartslagsensoren worden alleen ondersteund op Wear OS 3 en lager.

Op je telefoon:

1. Open de Google Fit Heart Rate-app Google Fit.
  2. Tik onderaan op Home.
  3. Scroll en tik op Hartslag.
  4. Kies een periode waarvoor je je hartslaggegevens wilt checken.
Je dagelijkse hartslag controleren

Op je horloge:

1. Als het scherm is gedimd, tik je erop om het horloge te activeren.
  2. Druk op de aan/uit-knop om een lijst met je apps te bekijken.
  3. Open de Google Fit-app Google Fit.
  4. Als je je hartslag wilt bekijken, scroll je naar het gedeelte Hartslag.

Op je telefoon:

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
  2. Tik onderaan op Home.
  3. Scroll en tik op Hartslag.
  4. Kies een periode waarvoor je je hartslaggegevens wilt bekijken.
Een hartslagmeter corrigeren die niet werkt

Als je hartslagmeter niet werkt, kun je de volgende stappen proberen:

1. Zorg dat de polsband strak om je pols zit of verplaats de Bluetooth-sensor zodat deze beter is bevestigd.
  2. Controleer of de achterkant van de sensor je huid volledig raakt.
  3. Beweeg niet. Als je beweegt, kan de sensor soms onnauwkeurig worden.

Opmerking: De hartslagfuncties zijn geen medische apparaten en zijn uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Raadpleeg een arts voordat je begint met een nieuw fitness- of voedingsprogramma.