Sms-berichten verzenden en ontvangen op uw horloge

Op een mobiel horloge kunt u sms-berichten verzenden en ontvangen via het nummer en de mobiele service van uw telefoon.

Opmerking: U kunt een mobiel horloge niet gebruiken met een iPhone.

Controleren of u een mobiel horloge heeft

1. Als het scherm uit staat, moet u het horloge activeren.
  2. Open de app Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Connectiviteit en kijk of Mobiel wordt weergegeven.
    • Als deze optie niet op uw horloge wordt weergegeven: U heeft geen mobiele service. Sla de andere stappen over.
  4. Zorg ervoor dat u over het volgende beschikt:
    • Mobiele service voor uw horloge. Neem contact op met uw provider voor meer informatie over service voor uw horloge.
    • Mobiele service voor uw telefoon.
    • Een simkaart voor uw horloge.
    • De berichten-app van uw provider, zoals Messenger van AT&T of Messages van Verizon.

Opmerking: De sms-mogelijkheden van uw horloge kunnen variëren afhankelijk van uw provider en uw abonnement.

Een sms sturen

AT&T-klanten: Als je een sms vanaf je smartwatch stuurt, kun je kiezen of je het bericht wilt sturen via het nummer van je smartwatch of via dat van je telefoon.

Verizon-klanten: Alle sms-berichten worden gestuurd via het nummer van je telefoon.

Berichten sturen

Als je met je smartwatch een chatbericht wilt sturen via apps zoals WhatsApp, Telegram en Viber, moet je dezelfde app hebben geïnstalleerd op je Android-telefoon of -tablet.

Zeg 'Stuur een bericht met', gevolgd door de app-naam en de persoon, en spreek daarna het bericht uit. Bijvoorbeeld: 'Stuur een WhatsApp-bericht naar Sam'.

Bekijk meer informatie over berichten-apps en hoe je problemen met het sturen van berichten oplost.

Sms'en via een berichten-app
  1. Ga naar het menu met apps en open Messenger (AT&T) of Message+ (Verizon).
  2. Tik op Nieuw bericht.
  3. Kies aan wie je het bericht wilt sturen.
  4. Als je klaar bent, tik je onderaan het scherm op het blauwe vinkje.
  5. Spreek het bericht in dat je wilt sturen.
    • Op sommige smartwatches kun je ook typen, een emoji sturen of omlaag scrollen voor vooraf geschreven berichten.
  6. De smartwatch geeft aan dat het bericht wordt gestuurd. Als je het bericht wilt annuleren voordat het wordt gestuurd, tik je op Annuleren Annuleren.

Een sms beantwoorden

Je kunt een sms beantwoorden vanaf de meldingenkaart of vanuit je sms-geschiedenis.

Beantwoorden vanuit de sms-melding
  1. Scroll op je smartwatch omlaag naar de melding waarop je wilt reageren.
  2. Tik op Beantwoorden Beantwoorden om het bericht te openen.
    • Op sommige smartwatches moet je naar links swipen en op Beantwoorden Beantwoorden tikken.
  3. Spreek het bericht in dat je wilt sturen.
    • Op sommige smartwatches kun je ook typen, een emoji sturen of omlaag scrollen voor vooraf geschreven berichten.
  4. De smartwatch geeft aan dat het bericht wordt gestuurd. Als je het bericht wilt annuleren voordat het wordt gestuurd, tik je op Annuleren Annuleren.
Beantwoorden vanuit je berichtgeschiedenis
  1. Open de berichten-app van je provider in het menu met apps.
  2. Scroll omlaag om eerdere sms-berichten te zien.
  3. Tik op een bericht om het te openen.
  4. Tik op Beantwoorden Beantwoorden.
    • Als je deze optie niet op je smartwatch ziet: Tik onderaan het scherm op de blauwe knop.
  5. Spreek het bericht in dat je wilt sturen.
    • Op sommige smartwatches kun je ook typen, een emoji sturen of omlaag scrollen voor vooraf geschreven berichten.
  6. De smartwatch geeft aan dat het bericht wordt gestuurd. Als je het bericht wilt annuleren voordat het wordt gestuurd, tik je op Annuleren Annuleren.