Tips en trucs

Je kunt berichten met emoji's sturen, je agenda bekijken en taken uitvoeren, allemaal vanaf je smartwatch.

Hier vind je een aantal tips en trucs die je kunt gebruiken met je smartwatch.

Het scherm tijdelijk uitzetten

Je kunt instellen dat het scherm van de smartwatch niet oplicht of meldingen laat zien, ook niet als je je pols beweegt of op het scherm tikt.

Zo zet je het scherm tijdelijk uit:

1. Als het scherm is gedimd, tik je erop om de smartwatch te activeren.
  2. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  3. Tik op Theatermodus Theatermodus.
    • Tik op Helderheid Helderheid en dan Theatermodus Theatermodus als je Theatermodus niet ziet.

Zo zet je het scherm weer aan:

• Als je horloge een aan/uit-knop heeft, druk je één keer op de aan/uit-knop.
  • Als het horloge geen aan/uit-knop heeft, tik je herhaaldelijk op het scherm totdat dit wordt geactiveerd.

Trilfunctie van horloge uitzetten met Niet storen

Als je je horloge draagt, kun je Niet storen gebruiken om trillingen van je horloge uit te zetten als je een melding krijgt.

1. Als het scherm is gedimd, tik je erop om het horloge te activeren.
  2. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  3. Tik op Niet storen Niet storen
  4. Optioneel voor Wear 2: Zo kies je welke meldingen je krijgt als Niet storen aanstaat:
    1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
    2. Tik op Instellingen Instellingen en dan Apps en meldingen en dan Niet storen overschrijven voor….
    3. Kies de apps waarvan je meldingen wilt krijgen.

Je kunt ook instellen dat je smartwatch trilt bij gesprekken van favorieten, herinneringen en afspraken, ook als Niet storen aanstaat. Bij wekkers trilt het horloge altijd, ook als Niet storen aanstaat.

Als je horloge is gekoppeld aan een Android-telefoon en je Android Wear 1.5 of lager gebruikt, heeft je horloge dezelfde instellingen voor Niet storen als je telefoon. Bekijk meer informatie over hoe je de versie van je horloge checkt.

Telefoongeluiden uitzetten bij gebruik van je horloge

Als je je horloge draagt, kun je trillingen en geluiden van je telefoon uitzetten.

1. Open op je telefoon de Wear OS-app Wear OS by Google of de bijbehorende app voor je apparaat.
    • Als je de bijbehorende app gebruikt, volg je de instructies in de app.
  2. Scroll omlaag en tik op Meldingen.
  3. Zet Telefoon dempen als je horloge draagt aan.

Hulp krijgen van de Google Assistent

De Assistent op je horloge kan je helpen gedurende de dag verschillende taken uit te voeren. Doe het volgende om te zien wat er mogelijk is:

1. Als het scherm is gedimd, tik je erop om het horloge te activeren.
  2. Swipe naar rechts totdat het Assistent-scherm verschijnt.
  3. Tik op de microfoon en zeg 'Wat kun je doen?'

De Assistent zal meer taken voorstellen die je kunt doen, zoals 'stel een wekker in' of 'stuur een bericht'. Tik op een actie om deze uit te voeren.

Gepersonaliseerde content van de Assistent bekijken

Als je op het horlogescherm naar rechts swipet, zie je onder de microfoon nuttige content (wanneer dit relevant is). De informatie is afkomstig uit je e-mails, de Agenda-app en gegevens van Google Maps.

Als je daarna omhoog swipet, zie je een lijst met informatie over reserveringen voor restaurants, evenementen en reizen, evenals zendingen, agenda-afspraken, woon-werkverkeer en het weer. Tik op de informatie voor meer details.

Meer informatie over snelle Assistent-acties op je horloge

Afspraken verbergen in bepaalde agenda's

Je kunt de instellingen wijzigen, zodat je geen meldingen krijgt of afspraken ziet voor bepaalde agenda's.

1. Open op je telefoon de Wear OS-app Wear OS by Google of de bijbehorende app voor je apparaat.
    • Als je de bijbehorende app gebruikt, volg je de instructies in de app.
  2. Scroll omlaag en tik op Agenda-instellingen. Kies zo nodig een horloge.
  3. Tik op een van je agenda's, zoals Afspraken.

Tip: Je agenda is verborgen als het vierkantje ernaast een contour is.