Tarieven van verkoopbelastingen controleren of wijzigen

Verkopers kunnen het betalingscentrum gebruiken om in hun betalingsprofiel de belastingtarieven voor aankopen door gebruikers in Canada en de Verenigde Staten in te stellen en de belastingtarieven voor aankopen in de Europese Unie (EU-landen), Albanië, China, Marokko, Noorwegen en Zuid-Korea te bekijken. Wanneer de klant een aankoop afrondt, passen we automatisch de door u ingestelde belastingtarieven toe.

Regio- en landspecifieke richtlijnen

Australië

Ontwikkelaars in Australië: als u zich in Australië bevindt, bent u verantwoordelijk voor het instellen, in rekening brengen en het afdragen van goederen- en servicebelasting (Goods & Services Tax, GST) op alle aankopen van betaalde apps en in-app-content door klanten in Australië.

Ontwikkelaars buiten Australië: als gevolg van Australische belastingwetten is Google verantwoordelijk voor het instellen, in rekening brengen en aan de bevoegde autoriteit afdragen van 10% GST voor alle aankopen van betaalde apps en in-app-content door klanten in Australië.

U hoeft de GST voor aankopen door klanten in Australië niet apart te berekenen en aan te geven. Als u voorheen in Australië GST inde, hoeft u dit niet meer te doen.

EU

Google is verantwoordelijk voor het instellen, innen en aan de betreffende autoriteit afdragen van omzetbelasting (belasting toegevoegde waarde, btw) voor aankopen door EU-klanten. U kunt de btw-tarieven voor EU-aankopen dus wel zien, maar niet wijzigen. U vindt meer informatie over btw in het btw-overzicht. Als u geen btw-tarieven voor klanten buiten de EU vaststelt, innen we geen btw voor u.

India

Ontwikkelaars in India: als u zich in India bevindt, is het uw verantwoordelijkheid om te bepalen of u een identificatienummer voor de Goods & Services Tax (GST identification number, GSTIN) moet aanvragen en eventuele toepasselijke belasting moet innen en afdragen.

Ontwikkelaars buiten India: als gevolg van Indiase belastingwetten is Google verantwoordelijk voor het instellen, in rekening brengen en aan de bevoegde autoriteit afdragen van goederen- en servicebelasting (Goods & Services Tax, GST) voor alle aankopen van betaalde apps en in-app-content door klanten in India.

U hoeft de GST voor aankopen door klanten in India niet apart te berekenen en aan te geven. Als u voorheen in India GST inde, hoeft u dit niet meer te doen.

Meer informatie over de Indiase goederen- en servicebelasting (GST).

Japan

Als u betaalde apps of in-app-aankopen aan klanten in Japan aanbiedt, heeft de Japanse wetgeving met betrekking tot consumptiebelasting (Japan Consumption Tax Law, JTC) invloed op uw belastingverantwoordelijkheden in Japan. Als u specifieke vragen heeft over uw fiscale verantwoordelijkheden in Japan, raadpleeg dan uw belastingadviseur.

Ontwikkelaars buiten Japan: als u zich buiten Japan bevindt en betaalde apps of in-app-aankopen aanbiedt aan klanten in Japan, bent u verantwoordelijk voor het in rekening brengen, afdragen en aan de nationale belastingdienst in Japan opgeven van eventuele consumptiebelasting.

Ontwikkelaars in Japan: als u zich in Japan bevindt en betaalde apps of in-app-aankopen aanbiedt aan klanten in Japan, worden de transactiekosten van 30% die door Google Asia Pacific Limited in rekening worden gebracht, voortaan beschouwd als een B2B-transactie (business-to-business).

U bent verantwoordelijk voor het vaststellen en bij de nationale belastingdienst van Japan opgeven van de consumptiebelasting voor de B2B-services die door een buitenlandse entiteit worden geleverd. Consumptiebelasting wordt niet automatisch aan de transactiekosten van uw app toegevoegd.

Rusland

Ontwikkelaars in Rusland: als u zich in Rusland bevindt, bent u verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van omzetbelasting (btw) voor alle aankopen van betaalde apps en in-app-content door klanten in Rusland.

Ontwikkelaars buiten Rusland: als gevolg van Russische belastingwetten is Google verantwoordelijk voor het bepalen, in rekening brengen en aan de bevoegde autoriteit afdragen van 18% btw voor alle aankopen van betaalde apps en in-app-content door klanten in Rusland.

U hoeft de btw voor aankopen door klanten in Rusland niet zelf te berekenen en aan te geven. Als u voorheen btw in Rusland inde, hoeft u dit niet meer te doen.

Zuid-Korea

Ontwikkelaars in Zuid-Korea: als u zich in Zuid-Korea bevindt, bent u verantwoordelijk voor het instellen, in rekening brengen en afdragen van omzetbelasting (btw) voor alle aankopen van digitale content door klanten in Zuid-Korea.

Ontwikkelaars buiten Zuid-Korea: als gevolg van Zuid-Koreaanse belastingwetten is Google verantwoordelijk voor het instellen, in rekening brengen en aan de bevoegde autoriteit afdragen van 10% btw voor alle aankopen van betaalde apps en in-app-content door klanten in Zuid-Korea.

Als u buiten Zuid-Korea bent gevestigd, hoeft u daarom de btw voor aankopen door klanten in Zuid-Korea niet zelf te berekenen en aan te geven. Als u voorheen btw in Zuid-Korea inde, hoeft u dit niet meer te doen.

Verenigde Staten

Verkoopbelasting: Afhankelijk van de staat kunt u afzonderlijke verkoopbelastingtarieven voor klanten in de VS instellen, maar u kunt er ook voor kiezen de tarieven te accepteren die door de externe partner van Google zijn ingesteld.

Gegevens over belastingtarieven worden geleverd door derden. Google kan de nauwkeurigheid van deze tarieven dus niet garanderen.

Communicatie- en amusementsbelasting: Bepaalde staten heffen belastingen zoals communicatie- en amusementsbelasting op streamingproducten. U kunt communicatie- en amusementsbelasting innen op de verkoop van streamingproducten aan Amerikaanse klanten. U kunt bijvoorbeeld per staat belastingtarieven voor Amerikaanse klanten instellen, of u kunt de tarieven accepteren die de externe partner van Google heeft ingesteld. Het belastingtarief hangt af van de staat en/of lokale jurisdictie zoals hieronder vermeld.

• Florida: Communications Services Tax (7,44% staatstarief plus lokale tarieven variërend van 0,1% tot 7,6%)
  • Illinois: Chicago Amusement Tax (9%), Evanston Amusement Tax (5%), Bloomington Amusement Tax (4%)
  • Kentucky: Chicago Amusement Tax (3% staatsaccijns met 2,4% staatsbelasting op bruto-opbrengsten)
  • Kentucky: Utility Gross Receipts License Tax (verschillende tarieven die zijn vastgesteld door lokale jurisdicties, over het algemeen 0% of 3%)
  • Utah: Multi-Channel Video of Audio Service Tax (staatstarief van 6,25%)

Belangrijk: Google kan geen advies geven over belastingzaken. Neem contact op met uw belastingadviseur voor hulp bij uw fiscale situatie.

Andere landen en regio's

Als gevolg van wetgeving voor omzetbelasting (btw) en goederen- en servicebelasting (Goods & Services Tax, GST) is Google verantwoordelijk voor het instellen, in rekening brengen en afdragen van btw of GST voor alle betaalde apps en in-app-aankopen in de Google Play Store die worden gedaan door klanten in de volgende landen:

• Btw: Albanië, Marokko, Noorwegen, Taiwan
  • GST: Nieuw-Zeeland

Google draagt de btw of GST voor aankopen van betaalde apps en in-app aankopen door klanten in deze landen af aan de betreffende autoriteiten. U hoeft de btw of GST voor klanten in deze landen niet zelf te berekenen en aan te geven.

Ga als volgt te werk om de btw- of GST-tarieven te bekijken die worden gehanteerd voor betaalde apps en in-app-aankopen in deze landen:

1. Log in op het betalingsprofiel.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Betalingsinstellingen en vervolgens op Verkoopbelasting beheren.

Belastingtarieven instellen, controleren of wijzigen

U kunt als volgt btw-tarieven instellen of wijzigen in uw betalingsprofiel:

1. Log in op uw betalingsprofiel.
  2. Klik op Btw.
  3. Ga naar een regio, zoek Belastingtarieven en klik op Bewerken Bewerken. Het belastingtarief dat klanten betalen, is een percentage van de prijs van uw app. Bijvoorbeeld:
    Belastingtarief App-prijs Btw Totale app-prijs
    20% € 10 € 2,00 € 12,00
  4. Klik op Opslaan.

Herhaal het proces om tarieven vast te stellen voor elke regio waar u belasting in rekening wilt brengen.