Om privata värdekort

Vissa värdekort som du kan spara i Google Wallet innehåller känsliga uppgifter. Värdekorten har extra skydd för att skydda dessa.

Du kan lägga till följande värdekort som privata i Google Wallet (tillgängligheten beror på din plats):

Viktigt! Google sparar ditt privata värdekort med den information du har valt att tillhandahålla. Google verifierar inte dessa uppgifter och kan inte bekräfta att de är fullständiga, korrekta eller effektiva med leverantörerna.

Så här fungerar privata värdekort

Till skillnad från andra värdekort, som evenemangsbiljetter eller kollektivtrafikkort gäller följande för privata värdekort:

• Lägg till etiketten ”privat värdekort” i kortuppgifterna så att det blir lättare att identifiera kortet som ett privat värdekort.
  • Du måste verifiera din identitet för att lägga till, visa och använda dem i Google Wallet. Du kan göra det med ditt fingeravtryck, din pinkod eller andra metoder.
  • Används inte för att anpassa Wallet-upplevelsen som standard.
  • De delas inte som standard med andra produkter från Google, till exempel Maps, Assistent och Shopping.

Lägga till ett privat värdekort i Google Wallet

Åtgärda problem med privata värdekort

Det går inte att lägga till ditt privata värdekort

Om du får felmeddelandet Det går inte att lägga till värdekortet på den här enheten:

1. Leta reda på e-postmeddelandet eller sms:et som du fick från leverantören för att lägga till värdekortet.
  2. Tryck länge på länken.
  3. Om du vill öppna länken i en webbläsare, till exempel Chrome, väljer du Öppna i webbläsare.
  4. Tryck på Lägg till i Google Wallet.

Om det inte löser problemet:

1. Öppna Inställningar Settings på telefonen.
  2. Skriv Öppna länkar i sökfältet och tryck.
  3. Svep till och tryck på Google Play-tjänster.
  4. Aktivera Öppna länkar som stöds.
  5. Öppna länken från din leverantör igen och försök konfigurera ditt kort eller din testpost.

Konvertera filer till privata värdekort

För att skydda din integritet konverteras vissa filer som du öppnar med Google Wallet till ett privat värdekort. Om du behöver hjälp med att spara en fil i Wallet kan du läsa mer om hur du hanterar objekt i Google Wallet.