Betala kontaktlöst med smartklockan

I vissa länder eller regioner kan du betala kontaktlöst med Google Wallet-appen på din smartklocka där Google Pay tas emot.

Obs! Om du har problem med Google Pixel Watch kan du besöka hjälpcentret för Google Pixel Watch.

Om du vill använda Google Wallet på klockan måste du

Lägga till ett kort i klockan

Obs!

• Det går inte att använda PayPal med Google Wallet på klockor.

Om du lägger till ett kort i klockan behöver du inte betala med telefonen.

1. Öppna Google Wallet-appen på smartklockan.
  2. Tryck på Kom igång.
  3. Aktivera skärmlåset om du inte redan har gjort det.
  4. På telefonen följer du anvisningarna för att lägga till ett kredit- eller bankkort.
    1. Tips! Kortet läggs bara till i Google Wallet-appen på klockan, inte på telefonen.
  5. Kortet finns nu på klockan.

Betala i en butik

Viktigt! För QUICPay och iD behöver du inte öppna Google Wallet-appen för att betala. Håll bara klockan mot läsaren.

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Håll klockan över RFID-terminalen tills du hör ett ljud eller känner vibrationer från klockan.
  3. Om du får frågan trycker du på Kredit oavsett vilken typ av kort du har.
  4. Vid bankkortstransaktioner kan du behöva ange en pinkod. Använd den pinkod du vanligtvis använder för bankkortet.

Hantera dina kort

Betala med ett kort som inte är standard

Det första kortet du lägger till i Google Wallet är standard. Om du vill använda ett annat kort:

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Svep till det kort du vill använda. När du ser Håll mot terminalen kan du använda kortet.
  3. Håll klockan mot RFID-terminalen tills du hör ett ljud eller känner vibrationer från klockan.
  4. Om du använder ett bankkort:
    • Tryck på Kredit.
    • Om du behöver ange pinkod använder du den pinkod du vanligtvis använder för bankkortet.
Ändra standardkortet

Detta görs på olika sätt beroende på vilken version du använder på klockan. Så här tar du reda på vilken version du har på klockan.

Version 3.0 av Wear

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Svep till det kort du vill använda som standard.
  3. Tryck på kortet följt av Ange som standard för kontaktlösa betalningar.

Version 2.0 av Wear

1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Svep till det kort du vill använda som standard.
  3. Tryck på kortet.
  4. Svep uppåt på menyn med tre punkter More nedifrån.
  5. Tryck på Ange som standardkort.
Ta bort ett kort
  1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Svep till det kort du vill ta bort.
  3. Tryck på det.
  4. Svep uppåt på menyn med tre punkter More nedifrån.
  5. Tryck på Ta bort Remove.
Hitta tidigare köp
  1. Öppna Google Wallet-appen .
  2. Tryck på ett kort.
  3. Svep uppåt på kortet för att se transaktionerna.

Åtgärda ett problem

Det går inte att lägga till ett kort eller kortet försvann

Det går inte att lägga till ett kort

Om du inte kan använda ditt kort med Google Wallet kontrollerar du listan över deltagande banker och kort som stöds.

Kontakta banken om du har frågor eller synpunkter om kortet.

Ett nätverksfel visas när du lägger till ett kort

Se till att telefonen är i närheten. Bluetooth bör vara aktiverat på telefonen och klockan. Du bör också ha en internetanslutning (antingen mobilnät eller wifi).

Kortet försvann

Av säkerhetsskäl raderas alla kort du har lagt till i Google Wallet när du tar bort skärmlåset. Så här lägger du till ett kort igen:

1. Öppna Google Wallet på klockan.
  2. Lägg till ett skärmlås.
  3. Lägg till kortet igen.
Klockan visar felmeddelandena ”Det går inte att ansluta” eller ”Det går inte att kontrollera konton” eller uppmanar dig att starta om telefonen

Klockan visar meddelandet ”Det går inte att ansluta” och slutar svara när du lägger till ett kort

Kontrollera att Bluetooth är aktiverad på telefonen:

1. Öppna Wear OS-appen Wear OS by Google på telefonen.
  2. Se till att det står Ansluten högst upp.
  3. Öppna Google Wallet-appen på klockan och försök ansluta igen.

Klockan visar meddelandet ”Det går inte att kontrollera konton” när du öppnar appen

Lös det här problemet genom att uppdatera Google Wallet-appen.

1. Öppna Play Butik-appen Google Play på klockan.
  2. Svep nedåt från skärmens överkant och tryck på Mina appar.
  3. Svep och tryck på Google Wallet.
  4. Tryck på Uppdatera.
  5. Öppna Google Wallet-appen igen.

Jag uppmanas av appen att starta om telefonen

1. Starta om telefonen (inte klockan).
  2. Vänta 30–60 sekunder. Nu har telefonen alla uppdateringar som behövs för att kunna använda klockan.
  3. Öppna Google Wallet på klockan.
  4. Tryck på Försök igen Retry.

Laddningsikonen försvinner inte

Stäng Google Wallet-appen på klockan och öppna den igen. Om det inte hjälper startar du om klockan genom att hålla strömbrytaren nedtryckt.

Problem med att använda Google Wallet på klockan i butiker

Steg 1. Se till att klockan sitter ordentligt och är upplåst

Tryck på skärmen och ta reda på om Google Wallet har bett dig att låsa upp klockan. I så fall låser du upp klockan innan du betalar.

Steg 2. Kontrollera att Google Wallet-appen är öppen

Öppna Google Wallet på klockan precis innan du betalar. Kontrollera att kortet som du vill betala med finns på skärmen.

Steg 3. Håll klockan mot läsaren lite längre

Håll klockans NFC-sändare över läsaren tills den piper och klockan vibrerar.

Tips!

• Du kan även hålla klockan mot läsaren i en annan position. Det kan hjälpa eftersom klockan kommunicerar med läsaren via NFC.
  • På de flesta klockor sitter NFC-sändaren bakom skärmen, men kolla i klockans manual för den exakta platsen.

Steg 4. Kontrollera att butiken tar emot kontaktlösa betalningar.

Fråga expediten om butiken tar emot kontaktlösa betalningar. Om de inte gör det måste du använda ett fysiskt kort.

Klockan uppfyller inte säkerhetskraven
  1. Kontrollera om programvaran är Play Protect-certifierad.
  2. Om du tidigare kunde göra kontaktlösa betalningar med Google Wallet men inte kan det längre kontaktar du enhetens tillverkare. Det kan finnas en programvaruuppdatering som påverkar funktionerna.
  3. Om du har modifierat telefonen behöver du se till att den uppfyller säkerhetsstandarderna. Google Wallet kanske inte fungerar i butiker med klockor som
    • kör utvecklarversioner av Wear OS.
    • är rootade, kör ett anpassat läsminne eller har modifierad fabriksprogramvara eller ett annat operativsystem. Google Wallet körs inte på dessa telefoner på grund av säkerhetsrisker.
    • är otestade och inte har godkänts av Google.
    • har en olåst starthanterare.

Tips!

• Om klockan inte uppfyller säkerhetskraven kan du inte göra kontaktlösa transaktioner.
  • Om du vill uppfylla Googles säkerhetskrav kan du installera om klockans ursprungliga operativsystem.
  • Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer.
Ställa in Google Pay som standardval för betalningar

När du har laddat ned Google Wallet på en ny enhet kan du behöva ange Google Pay som standardval för betalningar.

1. Öppna Inställningar på klockan.
  2. Öppna avsnittet Anslutning (eller Anslutningar).
  3. Tryck på NFC.
  4. Kontrollera att Google Pay är valt som betalningsleverantör.
Det går inte att lägga till American Express-kortet
Med American Express kan du lägga till kortet i upp till tio enheter. Om du får det här meddelandet kanske du har uppnått gränsen. Radera kortet från gamla enheter och försök sedan konfigurera det igen. Om kortet inte finns på flera enheter kontaktar du American Express för mer hjälp.