Betal ved berøring med smartklokken

I noen land og regioner kan du betale kontaktløst med Google Wallet-appen på smartklokken der Google Pay godtas.

Viktig: Hvis du har problemer med Google Pixel Watch, kan du gå til brukerstøtten for Google Pixel Watch.

For å bruke Google Wallet på klokken må du oppfylle disse kravene:

Legg til et kort på klokken

Viktig:

• PayPal i Google Wallet støttes ikke på klokker.

Hvis du legger til et kort på klokken, trenger du ikke å ha med telefonen for å betale.

1. Åpne Google Wallet-appen på smartklokken.
  2. Trykk på Kom i gang.
  3. Konfigurer en skjermlås hvis du ikke allerede har gjort det.
  4. Følg veiledningen på telefonen for å legge til et kreditt- eller debetkort.
    1. Tips: Kortet blir bare lagt til i Google Wallet-appen på klokken, ikke på telefonen.
  5. Nå skal kortet vises på klokken.

Betal i butikk

Viktig: For QUICPay og iD trenger du ikke å åpne Google Wallet-appen for å betale. Bare hold klokken inntil leseren.

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Hold klokken over den kontaktløse betalingsterminalen til du hører en lyd eller klokken vibrerer.
  3. Hvis du blir bedt om å velge korttype, velger du Kreditt, uansett hvilken korttype du har.
  4. For transaksjoner med debetkort må du kanskje oppgi PIN-koden. Bruk koden du har konfigurert hos banken.
<

Administrer kortene dine

Betal med et annet kort enn standardkortet

Det første kortet du legger til i Google Wallet, blir standardkortet. Slik bruker du et annet kort:

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Sveip til kortet du vil bruke. Når du ser «Hold enheten inntil terminalen», er det klart til bruk.
  3. Hold klokken mot den kontaktløse betalingsterminalen til du hører en lyd eller klokken vibrerer.
  4. Hvis du bruker et debetkort:
    • Trykk på Kreditt.
    • Hvis du blir bedt om å oppgi PIN-koden, oppgir du koden du har konfigurert hos banken.
Endre standardkortet

Fremgangsmåten varierer avhengig av hvilken klokkeversjon du har. Finn ut hvilken klokkeversjon du har.

Wear-versjon 3.0

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Sveip til kortet du vil bruke som standardkort.
  3. Trykk på kortet og så Angi som standard for berøringsbetaling.

Wear-versjon 2.0

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Sveip til kortet du vil bruke som standardkort.
  3. Trykk på kortet.
  4. Sveip opp på Mer Morenedenfra.
  5. Trykk på Angi som standardkort.
Fjern et kort
  1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Sveip til kortet du vil fjerne.
  3. Trykk på det.
  4. Sveip opp på Mer Morenedenfra.
  5. Trykk på Fjern Remove.
Finn tidligere kjøp
  1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Trykk på et kort.
  3. Sveip opp på kortet for å se transaksjonene dine.

Løs et problem

Kan ikke legge til et kort, eller kortet ble fjernet

Kan ikke legge til et kort

Sjekk listen over deltakende banker og støttede kort hvis du ikke får brukt kortet med Google Wallet.

Hvis du har spørsmål eller tilbakemelding om kortet, kan du kontakte banken din.

Du får «Nettverksfeil» når du legger til et kort

Sørg for at telefonen er i nærheten. Telefonen og klokken din må ha Bluetooth slått på og Internett-tilkobling (enten via mobil eller wifi).

Kortet ble fjernet automatisk

Av sikkerhetshensyn slettes alle kort du har lagt til i Google Wallet, hvis du fjerner skjermlåsen på klokken. Slik legger du til et kort på nytt:

1. Åpne Google Wallet på klokken.
  2. Legg til en skjermlås.
  3. Legg til kortet på nytt.
Det står «Kan ikke koble til», «Kan ikke sjekke kontoer» eller at telefonen må startes på nytt, på klokken.

Det står «Kan ikke koble til» på klokken, og den fryser når du legger til et kort

Sjekk at Bluetooth er aktivert på telefonen:

1. Åpne Wear OS-appen Wear OS by Google på telefonen.
  2. Sjekk at det står «Tilkoblet» øverst.
  3. Åpne Google Wallet-appen på klokken, og prøv å koble til på nytt.

Det står «Kan ikke sjekke kontoer» på klokken når du åpner appen

Oppdater Google Wallet-appen for å rette opp denne feilen. Det gjør du slik:

1. Åpne Play Butikk-appen Google Play på klokken.
  2. Sveip fra toppen, og trykk på Mine apper.
  3. Sveip og trykk på Google Wallet.
  4. Trykk på Oppdater.
  5. Åpne Google Wallet-appen på nytt.

Appen sier at telefonen må startes på nytt

1. Start telefonen (ikke klokken) på nytt.
  2. Vent i 30–60 sekunder. Dette gir telefonen nok tid til å installere oppdateringene som kreves for å bruke klokken.
  3. Åpne Google Wallet på klokken.
  4. Trykk på Prøv på nytt Retry.

Lastesirkelen stopper ikke

Lukk Google Wallet-appen på klokken, og åpne den på nytt. Hvis det ikke fungerer, må du holde inne av/på-knappen for å starte klokken på nytt.

Problemer med å bruke Google Wallet på klokken i butikker

Trinn 1. Sørg for at klokken sitter godt og er låst opp

Trykk på skjermen for å se om Google Wallet har bedt deg om å låse opp klokken. I så fall må du låse den opp før du betaler.

Trinn 2. Sørg for at Google Wallet-appen er åpen

Åpne Google Wallet på klokken rett før du betaler. Finn kortet du vil betale med, på skjermen.

Trinn 3. Hold klokken mot terminalen litt lenger

Hold NFC-antennen på klokken over terminalen til den piper og klokken vibrerer.

Tips:

• Du kan også holde klokken mot leseren i en annen posisjon. Dette kan hjelpe fordi klokken kommuniserer med terminalen via NFC.
  • På de fleste klokker ligger NFC-antennen bak skjermen, men se i håndboken til klokken for å finne den nøyaktige plasseringen.

Trinn 4. Sjekk at butikken godtar kontaktløs betaling

Spør i kassen om butikken godtar kontaktløs betaling. Hvis ikke må du bruke et fysisk kort.

Klokken oppfyller ikke sikkerhetskravene
  1. Sjekk om klokken er Play Protect-sertifisert.
  2. Hvis du kunne betale kontaktløst med Google Wallet tidligere, men ikke nå lenger, bør du kontakte enhetsprodusenten. Det kan hende at en programvareoppdatering påvirker funksjonaliteten.
  3. Hvis du har gjort endringer på klokken, må du sjekke at den oppfyller sikkerhetskravene. I følgende tilfeller kan du kanskje ikke bruke Google Wallet på klokken i butikker:
    • Klokken kjører en utviklerversjon av Wear OS.
    • Du har rottilgang, kjører egendefinert ROM eller har modifisert fabrikkprogramvaren eller operativsystemet. Av sikkerhetshensyn kjører ikke Google Wallet på slike klokker.
    • Klokken er ikke testet og godkjent av Google.
    • Klokken har en ulåst oppstartsinnlaster.

Tips:

• Hvis klokken ikke oppfyller sikkerhetskravene, kan du ikke betale ved berøring.
  • For å oppfylle Googles sikkerhetskrav kan du reinstallere det opprinnelige operativsystemet på klokken.
  • Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.
Angi Google Pay som standardapp for betalinger

Når du har lastet ned Google Wallet på en ny enhet, må du kanskje angi Google Pay som standardapp for betalinger.

1. Åpne Innstillinger på klokken.
  2. Gå til «Tilkobling»- eller «Tilkoblinger»-delen.
  3. Trykk på NFC.
  4. Sjekk at Google Pay er valgt som betalingsformidler.
Kan ikke legge til American Express-kort
Du kan legge til American Express-kortet ditt på opptil 10 enheter. Hvis du får denne meldingen, har du kanskje nådd denne grensen. Slett kortet fra noen av de andre enhetene, og prøv å konfigurere det på nytt. Hvis du ikke har lagret kortet på noen andre enheter, må du kontakte American Express for å få hjelp.