Brug kontaktløs betaling med dit smart-ur

I nogle lande kan du bruge Google Wallet-appen på dit smart-ur til kontaktløs betaling de steder, hvor Google Pay accepteres.

Vigtigt! Hvis du har problemer med dit Google Pixel Watch, kan du gå til Hjælp til Google Pixel Watch.

Hvis du vil bruge Google Wallet på dit ur, skal du:

Føj et kort til dit ur

Vigtigt!

• PayPal i Google Wallet understøttes ikke på ure.

Hvis du føjer et kort til dit ur, behøver du ikke din telefon for at betale.

1. Åbn Google Wallet-appen på dit smart-ur.
  2. Tryk på Kom godt i gang.
  3. Indstil en skærmlås, hvis du ikke allerede har gjort det.
  4. Følg vejledningen på din telefon for at tilføje et betalingskort.
    1. Tip! Dette føjer kun et kort til Google Wallet-appen på dit ur, ikke på din telefon.
  5. Dit kort vises nu på dit ur.

Betal i en butik

Vigtigt! Ved QUICPay og iD behøver du ikke at åbne Google Wallet-appen for at betale. Du skal bare holde dit ur mod terminalen.

1. Åbn Google Wallet-appen .
  2. Hold dit ur over den kontaktløse betalingsterminal, indtil du hører en lyd eller mærker vibrationer fra dit ur.
  3. Hvis du bliver bedt om det, skal du trykke på Kredit, uanset hvilken type kort du har.
  4. Ved transaktioner med betalingskort skal du muligvis indtaste en pinkode. Brug den pinkode, som du har oprettet via din bank.

Administrer dine kort

Betal med et kort, der ikke er valgt som standard

Det første kort, du føjer til Google Wallet, er dit standardkort. Sådan bruger du et andet kort:

1. Åbn appen Google Wallet .
  2. Stryg til det kort, du vil bruge. Når meddelelsen "Hold op mod terminal" vises, er det klar til brug.
  3. Hold dit ur hen til den kontaktløse betalingsterminal, indtil du hører en lyd eller mærker vibrationer fra dit ur.
  4. Hvis du bruger et debetkort:
    • Tryk på Kredit.
    • Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste den pinkode, som du har oprettet via din bank.
Skift standardkort

Vejledningen varierer afhængigt af din urversion. Se, hvordan du tjekker din urversion.

Wear-version 3.0

1. Åbn appen Google Wallet .
  2. Stryg til det kort, du vil bruge som standard.
  3. Tryk på kortet og derefter Angiv som standard for tryk for at betale.

Wear-version 2.0

1. Åbn appen Google Wallet .
  2. Stryg til det kort, du vil bruge som standard.
  3. Tryk på kortet.
  4. Fra bunden skal du stryge op på Mere More.
  5. Tryk på Angiv som standardkort.
Fjern et kort
  1. Åbn appen Google Wallet .
  2. Stryg til det kort, du vil fjerne.
  3. Tryk på det.
  4. Fra bunden skal du stryge op på Mere More.
  5. Tryk på Fjern Remove.
Find tidligere køb
  1. Åbn appen Google Wallet .
  2. Tryk på et kort.
  3. Stryg opad på kortet for at se dine transaktioner.

Løs et problem

Et kort kan ikke tilføjes, eller det er blevet fjernet

Et kort kan ikke tilføjes

Hvis du ikke kan bruge dit kort med Google Wallet, skal du tjekke listen over deltagende banker og understøttede kort.

Hvis du har spørgsmål eller feedback om dit kort, skal du kontakte din bank.

Der vises "Netværksfejl", når du tilføjer et kort

Sørg for, at din telefon er i nærheden. Din telefon og dit ur skal have Bluetooth aktiveret og forbindelse til internettet (enten mobil eller Wi-Fi).

Kortet blev automatisk fjernet

Af sikkerhedshensyn slettes alle kort, du har føjet til Google Wallet, når du fjerner skærmlåsen på dit ur. Sådan tilføjer du et kort igen:

1. Åbn Google Wallet på dit ur.
  2. Tilføj en skærmlås.
  3. Tilføj dit kort igen.
Uret siger "Kan ikke oprette forbindelse" eller "Kan ikke tjekke konti", eller det beder om at få telefonen genstartet

Uret siger "Der kan ikke oprettes forbindelse" og fryser, når du tilføjer et kort

Sørg for, at Bluetooth er aktiveret på telefonen:

1. Åbn Wear OS-appen Wear OS by Google på din telefon.
  2. Tjek at der står "Forbundet" øverst på skærmen.
  3. Åbn Google Wallet-appen på dit ur, og prøv at oprette forbindelse igen.

Uret siger "Kan ikke tjekke konti", når du åbner appen

Opdater Google Wallet-appen for at løse dette problem.

1. Åbn Play Butik-appen Google Play på dit ur.
  2. Stryg fra toppen, og tryk på Mine apps.
  3. Stryg, og tryk på Google Wallet.
  4. Tryk på Opdater.
  5. Åbn Google Wallet-appen igen.

Appen beder om at få telefonen genstartet

1. Genstart din telefon (ikke dit ur).
  2. Vent 30-60 sekunder. Dette sikrer, at din telefon har installeret de opdateringer, der er nødvendige for at bruge dit ur.
  3. Åbn Google Wallet på dit ur.
  4. Tryk på Prøv igen Retry.

Indlæsningscirklen stopper ikke

Luk Google Wallet-appen på dit ur, og åbn den igen. Hvis det ikke virker, kan du genstarte uret ved at holde afbryderknappen nede.

Problemer med at bruge Google Wallet på uret i butikker

Trin 1. Sørg for, at dit ur er godt fastspændt og ulåst

Tryk på skærmen for at se, om Google Wallet har bedt dig om at låse uret op. Hvis det er tilfældet, skal du låse det op, inden du betaler.

Trin 2. Sørg for, at Google Wallet-appen er åben

Lige inden du betaler, skal du åbne Google Wallet på dit ur. Sørg for, at du kan finde det kort, du vil betale med, på skærmen.

Trin 3. Hold dit ur ved terminalen i lidt længere tid

Hold NFC på dit ur over terminalen, indtil du hører et bip, og uret vibrerer.

Tip!

• Du kan også prøve at holde uret mod terminalen i en anden position. Dette kan hjælpe, fordi dit ur kommunikerer med terminalen ved hjælp af NFC.
  • NFC-antennen befinder sig på de fleste ure bag skærmen, men læs urets brugervejledning for at finde den nøjagtige lokation.

Trin 4: Tjek, at butikken accepterer kontaktløs betaling

Spørg ekspedienten, om butikken accepterer kontaktløs betaling. Hvis det ikke er tilfældet, skal du bruge et fysisk kort.

Dit ur opfylder ikke sikkerhedskravene
  1. Tjek, om dit ur er Play Protect-certificeret.
  2. Hvis du tidligere har kunnet foretage kontaktløse betalinger med Google Wallet, men ikke længere kan, skal du kontakte producenten af din enhed. Der kan være en opdatering af enhedens software, der påvirker funktionaliteten.
  3. Hvis du har ændret dit ur, skal du sørge for, at den lever op til sikkerhedsstandarderne. Google Wallet fungerer muligvis ikke i butikker på ure, der:
    • Kører testversioner af Wear OS.
    • Er blevet rootet, kører en tilpasset ROM, eller hvor den oprindelige software eller operativsystemet er blevet modificeret. Google Wallet kan ikke bruges på disse ure på grund af sikkerhedsrisici.
    • Ikke er blevet testet og ikke er blevet godkendt af Google.
    • Har en ulåst bootloader.

Tip!

• Hvis dit ur ikke opfylder sikkerhedskravene, kan du ikke foretage kontaktløse betalinger.
  • For at opfylde Googles sikkerhedskrav kan du geninstallere dit urs oprindelige operativsystem.
  • Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.
Angiv Google Pay som din standardbetalingsmetode

Når du har downloadet Google Wallet på en ny enhed, skal du muligvis angive Google Pay som din standardbetalingsmetode.

1. Åbn Indstillinger på dit ur.
  2. Gå til sektionen "Forbindelsesmuligheder" eller "Forbindelser".
  3. Tryk på NFC.
  4. Sørg for, at Google Pay er valgt som betalingsudbyder.
American Express-kortet kan ikke tilføjes
Med American Express kan du tilføje dit kort på op til 10 enheder. Hvis du ser denne meddelelse, har du muligvis nået grænsen. Slet dit kort fra gamle enheder, og prøv derefter at konfigurere kortet igen. Hvis dit kort ikke ligger på flere enheder, skal du kontakte American Express for at få yderligere hjælp.

Har du brug for mere hjælp?

Hvis du stadig har problemer eller spørgsmål, kan du stille spørgsmål i hjælpeforummet eller kontakte os.