Stamkundekort og gavekort

I Google Wallet kan du lagre og bruke digitale kopier av stamkunde- og gavekort. Stamkundekort omfatter også fordels- og medlemskort.

Legg til stamkundekort i appen

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Trykk på Legg til i Wallet.
  3. Trykk på Stamkundekort.
  4. Finn selger- eller lojalitetsprogrammet, og trykk på det. Du kan også søke etter navnet på selger- eller lojalitetsprogrammet.
  5. Du kan kanskje skanne eksisterende kort, registrere deg for en ny konto eller finne kontoen du allerede har. Følg veiledningen på skjermen.

Tips: Hvis du ikke finner navnet på selgeren eller lojalitetsprogrammet når du søker i appen, betyr det at dette lojalitetsprogrammet ikke støttes.

Legg til stamkundekort fra Gmail

Viktig: Hvis du sletter e-posten med stamkundekortet, fjernes kortet fra Google Wallet. Slettede meldinger blir værende i papirkurven i 30 dager. Deretter slettes e-posten for godt. Du kan bruke appen til å legge til kortet på nytt.

Wallet legger automatisk til stamkundekort fra Gmail-innboksen når «Smarte funksjoner og personlig tilpasning i andre Google-produkter» er slått på.

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-telefonen.
  2. Trykk på menyen Menu og så Innstillinger og så kontoen du vil endre.
  3. For å slå på datadeling, slå på Smarte funksjoner og personlig tilpasning i andre Google-produkter under «Generelt».

Legg til gavekort

Viktig: Google Play-gavekort støttes ikke. Hvis gavekortet har en utstederlogo, for eksempel Mastercard eller Visa, må du legge det til som betalingsmåte.

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Trykk på Legg til i Wallet .
  3. Trykk på Gavekort.
  4. Finn navnet på selgeren eller gavekortet, og trykk på det. Du kan også søke etter navnet på selgeren eller gavekortet.
  5. Du kan kanskje skanne gavekortet. Hvis ikke kan du skrive inn kortinformasjonen manuelt. Følg veiledningen på skjermen.

Legg til stamkundekort eller gavekort fra partnerapper eller -nettsteder

1. Åpne kortutstederens nettsted, app eller e-post.
  2. Logg på nettstedet til utstederen hvis du blir bedt om det.
  3. Velg Legg til i Google Wallet eller Legg til i GPay.
    • Tips: Du finner vanligvis disse alternativene under «Billetter» eller «Kort» på nettstedet til utstederen.
  4. Følg veiledningen på skjermen.

Hvis du ikke ser «Legg til i Google Wallet» eller «Legg til i GPay», kan det hende at utstederen ikke støtter denne funksjonen. Kontakt utstederen for å finne ut mer, eller prøv å legge til kortet på en annen måte.

Bruk stamkundekort eller gavekort

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Trykk på stamkunde- eller gavekortet du vil bruke. Du må kanskje sveipe for å finne det.
  3. Be personen i kassen om å skanne strekkoden. Hvis stamkunde- eller gavekortet ikke har noen strekkode, oppgir du medlemsnummeret ditt i kassen.

Tips: For enkelte lojalitetsprogrammer kan du holde telefonen inntil terminalen for å bruke stamkundekortet.

Fjern stamkundekort eller gavekort

1. Åpne Google Wallet-appen .
  2. Trykk på stamkunde- eller gavekortet du vil fjerne. Du må kanskje sveipe for å finne det.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer More og så Slett kortet.

Løs problemer

Kan ikke legge til gavekort
  • I Google Wallet-appen er det begrenset hvor mange gavekort du kan legge til.
  • I løpet av 30 dager kan du legge til opptil 10 kort totalt og 5 kort per selger.
  • Hvis du har flere gavekort hos én selger, kan du be selgeren om å slå dem sammen til ett kort.
  • Ellers må du fjerne noen gavekort for å legge til nye. Følg fremgangsmåten ovenfor for å fjerne gavekort.
Kortet kan ikke skannes i kassen

Hvis stamkunde- eller gavekortet ikke kan skannes i kassen, kan du prøve dette:

1. Rengjør skjermen.
  2. Se etter sprekker i skjermen der strekkoden vises. Hvis skjermen har sprekker, drar du strekkoden til en annen del av skjermen.
  3. Hvis strekkoden fortsatt ikke kan skannes, må du be personen i kassen om å skrive inn koden manuelt.
Jeg har avinstallert Google Wallet-appen og mistet kortene mine

Selv om du avinstallerer Google Wallet-appen, er gavekortene og stamkundekortene fortsatt lagret i Google-kontoen din. Slik kan du gjenopprette gavekort og stamkundekort:

1. Last ned Google Wallet-appen.
  2. Logg på Google-kontoen du brukte med Google Wallet tidligere.

Nå skal du kunne se gavekortene og stamkundekortene i appen igjen.

Stamkundekort har forsvunnet fra Google Wallet

Kort som er lagt til fra Gmail

Hvis du sletter e-posten der stamkundekortet ligger, fjernes kortet fra Google Wallet. Slettede e-poster blir liggende i papirkurven i 30 dager. Deretter slettes de for godt.

Hvis du fortsatt har e-posten, kan du legge til kortet igjen via Google Wallet-appen.

Kort som er lagt til på andre måter

Stamkundekort kan forsvinne hvis du

• tilbakestiller enheten til fabrikkstandard
  • fjerner Google-kontoen din fra enheten
  • sletter alle data fra Google Play-tjenester eller Google Wallet

For å bruke kort med Google Wallet må du legge dem til i appen igjen.