Als u het icoon van de Google Wallet-app niet kunt vinden, kunt u zoeken naar 'Wallet' op uw startscherm of in de App Launcher. Het kan zijn dat Huawei-gebruikers hun telefoon opnieuw moeten opstarten.

Klantenkaarten en cadeaukaarten

In Google Wallet kunt u digitale kopieën van uw klantenkaarten en cadeaukaarten opslaan en gebruiken. Klantenkaarten omvatten ook beloningen en lidmaatschapskaarten.

Een klantenkaart toevoegen aan de app

1. Open de Google Wallet-app .
  2. Tik op Toevoegen aan Wallet.
  3. Tik op Klantenkaart.
  4. Zoek de naam van de verkoper of het programma en tik erop. U kunt ook zoeken naar de naam van de verkoper of het loyaliteitsprogramma.
  5. U kunt uw bestaande kaart scannen, u aanmelden voor een nieuw account of uw bestaande account zoeken. Volg de instructies op het scherm.

Klantenkaarten toevoegen met Gmail

Belangrijk: Als u de e-mail met de klantenkaart verwijdert, wordt de kaart verwijderd uit Google Wallet. Verwijderde berichten blijven 30 dagen in de prullenbak staan. Daarna worden de e-mails definitief verwijderd. U kunt de kaart opnieuw toevoegen via de app.

Wallet voegt klantenkaarten uit uw Gmail-inbox automatisch toe wanneer de optie 'Slimme functies en personalisatie in andere Google-producten' aanstaat.

1. Open op uw Android-telefoon de Gmail-app .
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen en dan het account dat u wilt wijzigen.
  3. Als u het delen van gegevens wilt aanzetten, zet u onder Algemeen de optie 'Slimme functies en personalisatie in andere Google-producten' aan.

Een cadeaubon toevoegen

Belangrijk: Google Play-cadeaukaarten worden niet ondersteund. Als uw cadeaukaart een logo van een uitgever zoals Mastercard of Visa heeft, moet u de kaart als betaalmethode toevoegen.

1. Open de Google Wallet-app .
  2. Tik op 'Toevoegen aan Wallet' .
  3. Tik op Cadeaukaart.
  4. Zoek de naam van de verkoper of de cadeaukaart en tik erop. U kunt ook zoeken naar de naam van de verkoper of de cadeaukaart.
  5. U kunt uw cadeaukaart mogelijk scannen. Anders kunt u de kaartgegevens handmatig opgeven. Volg de instructies op het scherm.

Een loyaliteitsprogramma of cadeaukaart gebruiken

1. Open de Google Wallet-app .
  2. Tik op de klantenkaart of cadeaukaart die u wilt gebruiken. Misschien moet u swipen om de kaart te vinden.
  3. Vraag de kassamedewerker om de barcode te scannen. Als uw loyaliteitsprogramma of cadeaukaart geen streepjescode heeft, geeft u uw lidmaatschapsnummer aan de kassier.

Tip: Bij sommige loyaliteitsprogramma's kunt u uw klantenkaart gebruiken door uw telefoon bij de betaalautomaat te houden.

Een loyaliteitsprogramma of cadeaukaart verwijderen

1. Open de Google Wallet-app .
  2. Tik op het loyaliteitsprogramma of de cadeaukaart die u wilt verwijderen. Misschien moet u swipen om de kaart te vinden.
  3. Tik rechtsboven op Meer More en dan Kaart verwijderen.

Problemen oplossen

Ik kan mijn cadeaukaarten niet toevoegen

• Er gelden limieten voor het aantal cadeaukaarten dat u kunt toevoegen in de Google Wallet-app.
  • In een periode van 30 dagen kunt u maximaal 10 kaarten toevoegen, met een limiet van 5 kaarten per verkoper.
  • Als u meerdere cadeaukaarten van één verkoper hebt, kunt u de verkoper vragen uw cadeaukaarten samen te voegen tot één kaart.
  • Als u meer cadeaukaarten wilt toevoegen, moet u een bestaande cadeaukaart verwijderen. Volg de bovenstaande stappen om een cadeaukaart te verwijderen.

De kassier kan mijn kaart niet scannen

Als de kassier uw klantenkaart of cadeaukaart niet kan scannen:

1. Reinig uw scherm.
  2. Controleer of het scherm barstjes vertoont waardoor de streepjescode niet goed te lezen is. Als het scherm is gebarsten, sleept u de streepjescode naar een ander gedeelte van het scherm.
  3. Als de streepjescode nog steeds niet wordt gescand, vraagt u de kassier om de code direct via de kassa in te voeren.

Ik heb de Google Wallet-app verwijderd en ben mijn kaarten kwijtgeraakt

Als u de Google Wallet-app heeft verwijderd, zijn uw cadeaukaarten en loyaliteitsprogramma's nog steeds opgeslagen in uw Google-account. Zo herstelt u uw cadeaukaarten en loyaliteitsprogramma's:

1. Download de Google Wallet-app.
  2. Log in met het Google-account dat u eerder voor Google Wallet heeft gebruikt.

Uw cadeaukaarten en loyaliteitsprogramma's worden opnieuw weergegeven in de app.

De klantenkaart is uit Google Wallet verdwenen

De kaart is vanuit Gmail toegevoegd

Als u de e-mail met de klantenkaart verwijdert, wordt de kaart verwijderd uit Google Wallet. Verwijderde e-mails blijven 30 dagen in de prullenbak staan. Daarna worden de e-mails definitief verwijderd.

Als u de e-mail nog heeft, kunt u de kaart opnieuw toevoegen met de Google Wallet-app.

De kaart is op een andere manier toegevoegd

In de volgende gevallen kan uw klantenkaart verdwijnen:

• U zet uw apparaat terug op de fabrieksinstellingen.
  • U verwijdert uw Google-account van uw apparaat.
  • U wist alle gegevens van Google Play-services of Google Wallet.

Als u uw kaarten met Google Wallet wilt gebruiken, moet u ze opnieuw aan de app toevoegen.