Kanta-asiakaskortit ja lahjakortit

Voit tallentaa kanta-asiakas- ja lahjakorttisi digitaalisina versioina Google Walletiin ja käyttää niitä sen kautta. Kanta-asiakaskortteihin sisältyvät myös palkinnot ja jäsenkortit.

Kanta-asiakaskortin lisääminen sovellukseen

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Napauta Lisää Walletiin.
  3. Napauta Kanta-asiakaskortti.
  4. Etsi kauppiaan tai kanta-asiakasohjelman nimi ja napauta sitä. Voit myös hakea kauppiaan tai kanta-asiakasohjelman nimeä.
  5. Sinulla voi myös olla mahdollisuus skannata nykyinen kortti, rekisteröidä uusi tili tai etsiä aiemmin käytössä ollut tili. Seuraa näytöllä olevia ohjeita.

Vinkki: Jos et löydä kauppiaan tai kanta-asiakasohjelman nimeä hakiessasi sovellusta, kanta-asiakasohjelmaa ei tueta.

Kanta-asiakaskorttien lisääminen Gmailin avulla

Tärkeää: Jos poistat kanta-asiakaskortin sisältävän sähköpostiviestin, kortti poistetaan Google Walletista. Poistetut viestit säilytetään roskakorissa 30 päivää, jonka jälkeen ne poistuvat pysyvästi. Voit lisätä kortin uudelleen sovelluksessa.

Wallet lisää kanta-asiakaskortit automaattisesti Gmailin postilaatikostasi, kun Älykkäät ominaisuudet ja personointi muissa Googlen tuotteissa ‑asetus on päällä.

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella.
  2. Valitse Valikko Menu ja sitten Asetukset ja sitten muokattava tili.
  3. Laita datan jakaminen päälle laittamalla Yleiset-osiosta löytyvä Älykkäät ominaisuudet ja personointi muissa Googlen tuotteissa ‐asetus päälle tai pois päältä.

Lahjakortin lisääminen

Tärkeää: Google Play ‐lahjakortteja ei tueta. Jos lahjakortissa on Mastercardin, Visan tai muun kortin myöntäjän logo, se on lisättävä maksutavaksi.

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Napauta Lisää Walletiin .
  3. Valitse Lahjakortti.
  4. Valitse kauppiaan tai lahjakortin nimi ja napauta sitä. Voit myös hakea kauppiaan tai lahjakortin nimeä.
  5. Jotkin lahjakortit voi skannata, muussa tapauksessa voit lisätä kortin tiedot manuaalisesti. Seuraa näytöllä olevia ohjeita.

Kanta-asiakas- tai lahjakortin lisääminen kumppanin verkkosivustolta tai sovelluksesta

1. Avaa kortin myöntäjän verkkosivusto, sovellus tai sähköposti.
  2. Kirjaudu tarvittaessa kortin myöntäjän sivustolle.
  3. Valitse Lisää Google Walletiin tai Lisää GPayhin.
    • Vinkki: Kortin myöntäjän sivustolla olevat vaihtoehdot löytyvät yleensä kohdasta "Kortit".
  4. Seuraa näytöllä olevia ohjeita.

Jos et näe Lisää Google Walletiin - tai Lisää GPayhin ‑vaihtoehtoa, kortin myöntäjä ei ehkä tue tätä ominaisuutta. Voit pyytää lisätietoja kortin myöntäjältä tai kokeilla toista tapaa.

Kanta-asiakasohjelman hyödyntäminen tai lahjakortin käyttäminen

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Napauta kanta-asiakaskorttia tai lahjakorttia, jota haluat käyttää. Sinun on ehkä pyyhkäistävä näyttöä, jotta se tulee näkyviin.
  3. Pyydä myyjää skannaamaan viivakoodi. Jos kanta-asiakasohjelmassa tai lahjakortissa ei ole viivakoodia, ilmoita jäsennumero myyjälle.

Vinkki: Joissakin kanta-asiakasohjelmissa voit käyttää kanta-asiakaskorttia koskettamalla puhelimella maksupäätettä.

Kanta-asiakasohjelman tai lahjakortin poistaminen

1. Avaa Google Wallet ‑sovellus .
  2. Napauta kanta-asiakasohjelmaa tai lahjakorttia, jonka haluat poistaa. Sinun on ehkä pyyhkäistävä näyttöä, jotta se tulee näkyviin.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää More ja sitten Poista kortti.

Ongelmien korjaaminen

Lahjakortteja ei voi lisätä
  • Google Wallet ‑sovellukseen voi lisätä vain tietyn määrän lahjakortteja.
  • Voit lisätä 30 päivän sisällä yhteensä enintään kymmenen korttia ja yhdelle kauppiaalle enintään viisi korttia.
  • Jos sinulla on samalle kauppiaalle useita lahjakortteja, voit pyytää kauppiasta yhdistämään ne yhdeksi kortiksi.
  • Jos haluat lisätä uusia lahjakortteja, sinun on poistettava jokin aiemmin lisäämäsi kortti. Poista lahjakortti edellä olevien ohjeiden mukaan.
Myyjä ei onnistu skannaamaan korttia

Jos myyjä ei onnistu skannaamaan kanta-asiakaskorttiasi tai lahjakorttiasi, tee näin:

1. Puhdista puhelimen näyttö.
  2. Katso onko näytössä halkeamia viivakoodin kohdalla. Jos näytössä on halkeamia, vedä viivakoodi toiseen kohtaan näytöllä.
  3. Jos viivakoodi ei vieläkään näy, pyydä myyjää lisäämään koodi suoraan kassalaitteeseen.
Poistin Google Wallet ‑sovelluksen ja menetin korttini

Vaikka poistaisit Google Wallet ‑sovelluksen, lahjakorttisi ja kanta-asiakasohjelmasi ovat edelleen tallessa Google-tililläsi. Näin voit palauttaa lahjakorttisi ja kanta-asiakasohjelmasi:

1. Lataa Google Wallet ‑sovellus.
  2. Kirjaudu sisään Google-tilillä, jota olet aiemmin käyttänyt Google Walletilla.

Lahjakorttien ja kanta-asiakasohjelmien pitäisi jälleen näkyä sovelluksessa.

Kanta-asiakaskortti on hävinnyt Google Walletista

Kortti lisätty Gmailista

Jos poistat kanta-asiakaskortin sisältävän sähköpostiviestin, kortti poistetaan Google Walletista. Poistetut sähköpostiviestit säilytetään roskakorissa 30 päivää, jonka jälkeen ne poistetaan pysyvästi.

Jos sinulla on viesti edelleen tallessa, voit lisätä kortin uudelleen Google Wallet ‐sovelluksessa.

Kortti lisätty muulla tavalla

Kanta-asiakaskortti voi hävitä seuraavista syistä:

• Olet palauttanut laitteen tehdasasetukset.
  • Olet poistanut Google-tilisi laitteelta.
  • Olet poistanut kaiken Google Play ‑palveluiden tai Google Walletin datan.

Jos haluat käyttää kortteja Google Walletin kautta, sinun on lisättävä ne sovellukseen uudelleen.